Skocz do zawartości
SpEeEeD

Bloczek na GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje jakiegos dobrego bloku na GPU na radeona 9800 PRO . Wlasnie zamowilem se calyzestaw chlodzenia i mam male pytanko . Jakim polaczniem najlepiej zrobic 2 bloki , jeden na procka , drugi na radeona polaczone to wszytsko z chlodnica .

Mysalem nad 2 rezultatami

1. Rurka od pompki idzie na procek , wychodzaca z procka idzie na karte grafiki i stamtad idzie do chlodnicy ( albo na samym pcozatku chlodnica od razu za pompka )

2.Jest taka ze od pompki idzie rurka z trojnikiem , rozglaleznai sie na procka i karte i potem znwou w tronjnik i wraca do zbiornika albo chlodnicy . Co bedzie bardziej wydajne ???

W ktorym miejscu tego polaczenia wstawic chlodnice /?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm kasa nie gra roli , chodzi o bezproblemowe podlacznenie do wezykow 15/16 mniejweicej i zeby w 100 % dzialalo

Jak kasa nie gra roli http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4444...750555f424c5f43

[update] Sory to http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4444...750555f424c5f43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest 57mm ;]

ja mam niestandardowego FX'a i mam rozstaw jak w radku choc na fotach jest blok z topem pod standardowe efiksy. po co Ci taki duzy waz?? 12/16 wystarczy spokojnie. jak chcesz taki duzy to chyba w MCS nazywa sie on NK16 czy jakosc tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi