kazik2000 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witam! Mam D1600 jak w podpisie. Mam tez okazje go sprzedac z chłodzeniem i starą płytą. To wszystko plus oszczędności daje mi 450 zł. Jakiego Antka kupić i jakie chłodzenie do tego (niestety Zalman odpada z powodu braku dziurek :( ). Czy ten proc jest ok??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23435597 A jakie chłodzenie będzie najlepsze? Proszę o rady. Chodzi mi o max o/c :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 moze cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24018879 do chlodzenia jesli nie przeszkadza ci wzgledna cisza to xdream za ~50zł bedzie wystarczajacy tylko ta jego sklonnosc do robienia szszszszszszumu ;-) po zakupie procka+przesylka zostanie ci 80zł na kuler,,, cos sie wybierze choc wydaje mi sie ze w tym przedziale cenowym to troche posucha ;-) ;-) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23640684 cos takiego widze pierwszy raz moze sie ktos wypowie ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23997609 ew. v7+ dla pewnosci :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Procesor moim zdaniem tylko AMD 2500+ poczytać na forum z jakiej seri brać. Przy swoiej pamięci 128 i 512kB naprawdę pokazuje co potrafi jak włączone jest sporo programów ale minimalna ilość RAMu to 512MB. Chłodzenie to tylko sam kupiłem i nie nażekam - Spire WhisperRock IV cena 50zł tylko obowiązkowe trzeba wyszlifować spó coolera bo jest dupny, może pewnie jeszcze być Spire FalconRock ta sama cena i możliwości. Naprawdę procesory na jądrze Bartona docenia się jak dobrzez się je pozna za tą cenę to jest Power Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Co do tego Bartka to niezły pomysł. Ale kumpel kupił takiego i bez podkręcania grzeje się jak głupi :) Więc poszperałem i znalazłem takie cudo: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=244 Chyba powinno wystarczyć :) (zwlaszcza ze jesli bez podnoszenia napiecia pojdzie na 3200+ to ciekawe co dalej ;) :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 U mnie wąskim gardłem są pamięci stabilnie idzie na fsb 196 i wyżej SETI potrafi wysypać system, na standardowym napięciu dla Bartka. Temperatura w stresie na cpu z Spaira WR IV to 49-52C dodam tylko, że w budzie mam dwa wentyle (in, out) ora na mostkach NB, SB też się kręci. A z temperaturami nigdy nie było problemów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 U mnie wąskim gardłem są pamięci stabilnie idzie na fsb 196 i wyżej SETI potrafi wysypać system, na standardowym napięciu dla Bartka. Temperatura w stresie na cpu z Spaira WR IV to 49-52C dodam tylko, że w budzie mam dwa wentyle (in, out) ora na mostkach NB, SB też się kręci. A z temperaturami nigdy nie było problemów. Pozdrawiam Ja się wcale nie dziwię wszak wychodzi na to że te no name i tak nieźle ciągną :) Kurde szukam, ale Bartków mobile jak na lekarstwo a jak są to za grubą kasę!!! Ehhh, czekam na odpowiedź tych z allegro jaka to seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig555 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Barton to lipa , to to samo co Athlon albo Duron z odblokowanym cachem patrz testy np.benchmark.pl -ten cache 512k nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 kazik2000 a czy nie lepiej jeszcze troszke poczekac, az stanieja Mobile, bo to pewnie stanie sie juz niedlugo, a przeciez Twoj Duronek@2100MHZ w zupelnosci Ci wystarczy jak narazie. :D Nio chyba ze mierzysz wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Crusio chciałbym Mobile ale ceny są straszne w kraju, a mój proc idzie pod młotek za kilka godzin :) neig555 współczuję podejścia do sprawy. Może podałbyś swoją propozycję a nie strzelasz jakimiś tekstami bez pokrycia. (pewnie to jakiś nawiedzony intelowiec ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Barton to lipa , to to samo co Athlon albo Duron z odblokowanym cachem patrz testy np.benchmark.pl -ten cache 512k nic nie daje. Wiesz tyle co Maćków kot co świeczkę zjadł i po ciemku siedział. Mam w domu Bartka 2500+ wykręconego na 3200+ oraz Durana 1600 puszczonego na 1920, Duronik jest cymes bo tani ale jeżeli miał by robić to co robi Bartek to by się zesrał [ciach!]em noworocznym. Benchmarki są dobre w ocenie jak sobie system i kompa podkręcasz to patrzysz co i jak, a życie swoją drogą. Bartek by go porównać z Athlonem czy Duronem a nawet słabszym P4 puścić trzy a nawet czter testy naraz w tedy pokaże na co go stać. Na Bartku leci mi (możesz spróbować i posadzić to na czym tam masz w domu) - SETI - WinRout - Pakiet Nortona pełny - w tle - mp3, film lub jakaś gra - GG przez Tlen - Word, Exel lub Acces - Kaza, DC++ - Opera - emulacja Amigi, Playsteishen - jest uruchomionych 43 procesy Wszystko chodzi aż miło jedynie czasem jak na DCC ktoś złapie połączenie 9-11 MB to widać, że CPU ładnie wchodzi na obroty bo reszta zaczyna pracować jak na PII 400 Dobrze jest zanim coś napiszesz to trochę mieć więcej doświadczenia i nie gnić z procka który kosztuje 380zł a kopie w przyrodzenie sporą grupę P4 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...