Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napewno już wszyscy widzieliście Volcano 9 , jak sądzicie bedzie bardziej wydajny od Volcano 7 + bo jakoś ten aluminiowy radiator nie robi namnie wrażenia, ponoć jego główną zaletą ma być cena na poziomie 80 zł, pytałem w 4maxie kiedy będą go mieli powiedzieli początek września więc juz niedługo zabaczymy co będzie wart :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajnościowo będzie conajmniej porównywalny z Volcano 7+, oraz wydajniejszy od Volcano 7. Tak przedstawiają się możliwości tego aluminiowego coolerka. Dodatkowo nowy wentyl 80x80 da więcej mocy niż 70x70 z Volcano 7+, oraz więcej możliwości i opcji do wyboru niż miedziany poprzednik. Wagę wreszcie będzie miał w normie no i cenę blisko połowę niższą. Według mnie to jest świetne rozwiązanie, ale ja jestem niecierpliwy, i jak 4Max odpisał mi na początku lipca, że nie wiadomo kiedy będzie, to zrezygnowałem i kupiłem Dragon Orba.

Mimo to, zapowiada się świetny cooler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Wydajnościowo będzie conajmniej porównywalny z Volcano 7+, oraz wydajniejszy od Volcano 7. Tak przedstawiają się możliwości tego aluminiowego coolerka. Dodatkowo nowy wentyl 80x80 da więcej mocy niż 70x70 z Volcano 7+, oraz więcej możliwości i opcji do wyboru niż miedziany poprzednik. Wagę wreszcie będzie miał w normie no i cenę blisko połowę niższą. Według mnie to jest świetne rozwiązanie, ale ja jestem niecierpliwy, i jak 4Max odpisał mi na początku lipca, że nie wiadomo kiedy będzie, to zrezygnowałem i kupiłem Dragon Orba.  

co ty mowisz na pewno nie jest wydajnosciowo taki jak volcano 7+, luknij sobuie na dzikie podkrecanie i inne stronki gdzie robili testy, ma wydajnosc porownywalna co najwyzej z volcano 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

pisałem w piatek powiedzieli ze na początku września beda go mieli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo, Volcano 9 będzie miał 2 tryby pracy, porównywalne do low i mid w Volcano 7+, który ma jeszcze high, co prawda robiący sporo hałasu ale jednak najbardziej wydajny. Ja swój V7+ mam ustawiony w trybie low i w zupełności mi wystarcza przy o/c i jest cichutki w tym trybie. Aluminiowy V9 jest jednak lżejszy, tańszy i moim zdaniem tylko te cechy pozwolą mu konkurować z V7+, ale nie pod względem wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na testach, na stronach zagranicznych ma wydajność porównywalną z Volcano 7+.

Do tego, trybów pracy będzie miał 3:

1. Maksymalne obroty (głośny jak Volcano7+ na High)

2. Obroty według temperatury (jak w Volcano 7, a 7+ takiej opcji nie ma)

3. Obroty ustawiane ręcznie (od 1000-5000, czyli low, med, high, oraz setki innych kombinacji, z możliwoscią dostosowania do potrzeb)

Według mnie, opcje będzie miał lepsze, cenę i wagę niższą, wiatrak 80x80, no i do tego wydajność co najmniej porównywalną z 7+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o ta opcje z regulacją temperatury tak żeby mój athlon xp 2000+ nie miał więcej niz 45 stopni w stresie, jak sądzicie da ten vulcano rade ?

No i żeby w pokoju było w miare cicho ma się rozumieć :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty piszesz? Nowy cooler za 90zł i nie polecany do XP? Kto by coś takiego produkował!!!!

Po pierwsze tam w ogóle nie będzie trybu LOW, będziesz mógł sobie ręcznie ustawić 1250 rpm, i po rpostu temperatura Ci skoczy, ale na tym koniec.

Co do temperatur, to nie mam pojęcia, według testów powinien sobie poradzic bez problemu, oczywiście z ciszą może być różnie.

Czy Volcano 7+ utrzymuje 45 stopni w stresie na Athlonie XP 2000+ pracując w trybie LOW???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Właśnie zamówiłem sobie Vulcano 9 jak tylko do mnie dotrze podziele sie z wami wrażeniami

nie moge sie doczekac...

w sumie myslalem ze bedzie tanszy... gora 100zl

w takim razie chyba lepiej bedzie doplacic te 20zl i kupic v7+ ale poczekam na Twoja opinie w zwiazku z V9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Właśnie zamówiłem sobie Vulcano 9 jak tylko do mnie dotrze podziele sie z wami wrażeniami

nie moge sie doczekac...

w sumie myslalem ze bedzie tanszy... gora 100zl

w takim razie chyba lepiej bedzie doplacic te 20zl i kupic v7+ ale poczekam na Twoja opinie w zwiazku z V9

OK jak tylko przyjdzie a sądze że do poniedziałku powinien się u mnie pojawić to napisze coś na temat Vulcano 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Mój V7+ utrzymuje w trybie low w stresie 47*C. 

Aha mam jeszcze zainstalowany CPU Cool.

A jak wylaczysz CPU Cool to ile masz w stresie :?:

Przy wyłączonym CPU Cool to mam wyższą temp. na luzie ok.42-44*C natomiast w stresie mam zawsze mniej niż 50*C (przeważnie 48*C) w trybie Low.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Mój V7+ utrzymuje w trybie low w stresie 47*C. 

Aha mam jeszcze zainstalowany CPU Cool.

A jak wylaczysz CPU Cool to ile masz w stresie :?:

Przy wyłączonym CPU Cool to mam wyższą temp. na luzie ok.42-44*C natomiast w stresie mam zawsze mniej niż 50*C (przeważnie 48*C) w trybie Low.

Dwa stopnie różnicy :?: :?: może też zainstaluje te CPU Cool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dzisiaj rano otrzymałem Volucano 9.

Wrażenia wizualne bardzo pozytywne. Pierwsze co zrobiłem to wyciągnołem procesor i przyklejiłem na spód czyjnik temperatury ale ty zaczeły się problemy ponieważ czyjnik jest za duży i bez usunięcia cześci czarnej gumki izolacji za żaden sposób nie chciał się zmieścić od wewnętrznej strony procesora no ale jakoś sobie poradziłem jednakże zaraz na początku sie zawiodłem jednak drobiask a sprawia kłopoty, jak na Cooler za 125 zł powinien byc bardziej dopracowany. No ale jakoś poszło zapiołem wiatrak i włączyłem kompa na początku obroty jakieś 1600-1700, jednakże zaczeły dość szybko rosnąć do około 4100-4200 przy pełnym obciążeniu procesora temperatura około 40-42 stopnie, tem. spoko ale hałes dość duży. Więc pozbyłem się automatycznej regulacji i przeszedłem na ręczną ustawiłem obroty na 2800, tem. w windowsie przy przęglądaniu stronek 44 stopnie po 1 godzinej pilawie w GTA III około 48-49 stopni hałas nie wielki. Wiatrak wykręca znacznie wyższe wartości obrotów niz podaje producent max. obroty 5600-5700 ale hałes OGROMNY chodzi prawie jak odkurzacz, a czegoś takiego nie znosze, wniosek jeżeli szukacie czegoś do hłodzenia Athlona XP 2000+ a nie lubicie zbyt wysokiego poziomu hałasu i macie w damym momencie nadmiar gotówki to polecam. Ale według mnie ten Cooler powinien kosztować góra 80 zł wtedy był by wart swojej cenny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak nadawal by sie na Durona 900 :?:

Obecnie mam jakiegos Titana za 30 zl i mam zamiar wyienic.

Obecnie mam w stresie ok 50 stopni C i nie wiem czy ten Volcan 9 sie oplaca kupowac. Aha jaki jest poziom halasu na najnizszych obrotach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...