Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A jak nadawal by sie na Durona 900 :?: Obecnie mam jakiegos Titana za 30 zl i mam zamiar wyienic. Obecnie mam w stresie ok 50 stopni C i nie wiem czy ten Volcan 9 sie oplaca kupowac. Aha jaki jest poziom halasu na najnizszych obrotach?? Masz źle założonego....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Nie zdajme mi sie, ale to nie wazne bo i tak wymienie coolera tylko nie wiem czy ten Volcano 9 bys sie na mojego Durona 900 nadawal? Moza zna ktos odpowiedz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Nie zdajme mi sie, ale to nie wazne bo i tak wymienie coolera tylko nie wiem czy ten Volcano 9 bys sie na mojego Durona 900 nadawal? Moza zna ktos odpowiedz :?: Nadawać by się nadawał....ale IMHO bez sensu za cooler dać 125 zł :lol: na taki procek jeszcze...... :lol: Na Titanie powinieneś miec max 45* ! Lepiej se kase w procka zainwestuj ! :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Wydajnościowo będzie conajmniej porównywalny z Volcano 7+, oraz wydajniejszy od Volcano 7. Tak przedstawiają się możliwości tego aluminiowego coolerka. Dodatkowo nowy wentyl 80x80 da więcej mocy niż 70x70 z Volcano 7+, oraz więcej możliwości i opcji do wyboru niż miedziany poprzednik. Wagę wreszcie będzie miał w normie no i cenę blisko połowę niższą. Według mnie to jest świetne rozwiązanie, ale ja jestem niecierpliwy, i jak 4Max odpisał mi na początku lipca, że nie wiadomo kiedy będzie, to zrezygnowałem i kupiłem Dragon Orba. Mimo to, zapowiada się świetny cooler. co ty mowisz na pewno nie jest wydajnosciowo taki jak volcano 7+, luknij sobuie na dzikie podkrecanie i inne stronki gdzie robili testy, ma wydajnosc porownywalna co najwyzej z volcano 7 zgadzam sie z przedmowca - jak aluminium moze byc leprze od miedzi ?? a co do wiatraka to owszem dobry i wydajny ale to mi nie zrekompensuje 48DB i 8.4 W - mam Smart fana I - polecam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Hehe ale jak z tym halasem na low iile decybeli srednio :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 dobrze ze znalazlem tego posta bo mialem se go zamoowic w 4max ale ta cena..........Wiec po przeczytaniu sporej czesci literatury i testoow zamoowilem Volcano 7 (90,-)Mysle ze na takiego procka jaki mam to chyba styknie (bede go troche krecil jak odbiore qlera i kilka innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ol do chlodzenia)... Co w ogoole myslicie o V7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ps. teraz po przeczytaniu opinii CIHa , chyba sie ciesze ze go nie wzialem ale zobacczymy czym pachnie V7(miejmy nadzieje ze nie spalenizną:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 No to jak juz wszyscy to wszyscy. Potrzebuje cichy i wydajny cooler na D900. Doradzce jaki i ile kosztuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Napewno już wszyscy widzieliście Volcano 9 , jak sądzicie bedzie bardziej wydajny od Volcano 7 + bo jakoś ten aluminiowy radiator nie robi namnie wrażenia, ponoć jego główną zaletą ma być cena na poziomie 80 zł, pytałem w 4maxie kiedy będą go mieli powiedzieli początek września więc juz niedługo zabaczymy co będzie wart :) Raczej nie będzie bardziej wydajny (aluminium) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 dobrze ze znalazlem tego posta bo mialem se go zamoowic w 4max ale ta cena..........Wiec po przeczytaniu sporej czesci literatury i testoow zamoowilem Volcano 7 (90,-)Mysle ze na takiego procka jaki mam to chyba styknie (bede go troche krecil jak odbiore qlera i kilka innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ol do chlodzenia)... Co w ogoole myslicie o V7? Szkoda.......bo ja mam mojego na sprzedaż :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 No to jak juz wszyscy to wszyscy. Potrzebuje cichy i wydajny cooler na D900. Doradzce jaki i ile kosztuje Volcano 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A ktory cichszy 7 czy 9, bo ja potrzebuje cos ok 25-30 decybeli a w sklaepie na tweak.pl podaja ze 7 ma ok 25 decybeli natomiast 9 tylko 17 czy to prawda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A ktory cichszy 7 czy 9, bo ja potrzebuje cos ok 25-30 decybeli a w sklaepie na tweak.pl podaja ze 7 ma ok 25 decybeli natomiast 9 tylko 17 czy to prawda :?:Ja mam swojego Volcano 7 puszczonego na 7V i chodzi znacznie ciszej od Titana D5TB. Zaznczam, że temperatura w idle nie przekracza 40*, aktualnie mam 37* ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A jak nadawal by sie na Durona 900 :?: Obecnie mam jakiegos Titana za 30 zl i mam zamiar wyienic. Obecnie mam w stresie ok 50 stopni C i nie wiem czy ten Volcan 9 sie oplaca kupowac. Aha jaki jest poziom halasu na najnizszych obrotach?? przy durniu 900 to mozesz go se puscic na 1800 obrotów i powinno być GOOD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A ktory cichszy 7 czy 9, bo ja potrzebuje cos ok 25-30 decybeli a w sklaepie na tweak.pl podaja ze 7 ma ok 25 decybeli natomiast 9 tylko 17 czy to prawda :?:Ja mam swojego Volcano 7 puszczonego na 7V i chodzi znacznie ciszej od Titana D5TB. Zaznczam, że temperatura w idle nie przekracza 40*, aktualnie mam 37* ! 8) Ile masz obrotów przy 7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Po pierwsze aluminium jest lepsze od miedzi pod paroma względami, a jednym z nich jest czysto fizyczny fakt, że skoro ma słabszą przewodność, to znacznie lepiej niż miedź oddaje ciepło (nie odbiera), proste: aluminiowy cooler chłodzi się znacznie szybciej i nagrzewa wolniej dzięki czemu, nie potrzeba stosować wyjątkowo głośnych i wydajnych wiatraków, podczas gdy miedziany cooler szybko sie nagrzewa, ale z chłodzeniem już jest ciężej... No i jest tańszy i lżejszy od miedzi. Jeszcze nie było miedzianego coolera, który dostałby znaczek "RECOMMENDED BY AMD".. no chyba, że jakiś malutki CoolerMaster. Ja tam uważam, że cooler całkiem jest niezły. 44 stopnie, na niskich obrotach i 41 na automatycznych to jest bardzo dobry wynik. Co do głośności, to już naprawdę zależy od użytkownika, nie pamiętam co Cih miał wcześniej za cooler, ale zapewne coś cichego... Wątpię, żeby był głośniejszy od Dragon Orba III, a rezultaty ma chyba lepsze, jest lżejszy i cene ma porównywalną. Ponadto jest cichszy niż Volcano 6Cu+. Nie ma z nim problemów natury "obrotowej" jak z Volcano 7... fakt, jest drogi, ale jaki cooler nie jest? Titan D5TB, to bodajże jedyne przyzwoite rozwiązanie za niewielkie pieniądze, biedakom pozostaje zakup używanego coolera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Makonar opisywales 9 czy cos innego, bo nie kapuje za bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Po pierwsze aluminium jest lepsze od miedzi pod paroma względami, a jednym z nich jest czysto fizyczny fakt, że skoro ma słabszą przewodność, to znacznie lepiej niż miedź oddaje ciepło (nie odbiera), proste: aluminiowy cooler chłodzi się znacznie szybciej i nagrzewa wolniej dzięki czemu, nie potrzeba stosować wyjątkowo głośnych i wydajnych wiatraków, podczas gdy miedziany cooler szybko sie nagrzewa, ale z chłodzeniem już jest ciężej... No i jest tańszy i lżejszy od miedzi. Jeszcze nie było miedzianego coolera, który dostałby znaczek "RECOMMENDED BY AMD".. no chyba, że jakiś malutki CoolerMaster. Ja tam uważam, że cooler całkiem jest niezły. 44 stopnie, na niskich obrotach i 41 na automatycznych to jest bardzo dobry wynik. Co do głośności, to już naprawdę zależy od użytkownika, nie pamiętam co Cih miał wcześniej za cooler, ale zapewne coś cichego... Wątpię, żeby był głośniejszy od Dragon Orba III, a rezultaty ma chyba lepsze, jest lżejszy i cene ma porównywalną. Ponadto jest cichszy niż Volcano 6Cu+. Nie ma z nim problemów natury "obrotowej" jak z Volcano 7... fakt, jest drogi, ale jaki cooler nie jest? Titan D5TB, to bodajże jedyne przyzwoite rozwiązanie za niewielkie pieniądze, biedakom pozostaje zakup używanego coolera... Wcześniej miałem DragonOrba III spowolnonego Speed Fanem do około 5500 obrotów robił hałas podobny do tego co robi Volcano 9 przy 4000-4200 no ale temperatura przy maksymalnym obciążeniu wynosiła wtedy około 50 stopni teraz przy 2800 obrotów temperatura jeszcze ani raz nie przekroczyła 48-49 stopni i jest o wiele ciszej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Czyli ja przy moim durniu 900 moge go puscic na 1800 obrotow?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Buahaha, ale beznadziejny ten V9. V9 roożni się TYLKO mocniejszym wentylem od V7 i wzrost wydajności względem V7 zawdzięcza tylko temu mocniejszemu wentylowi. Wybacz cih, ale fraja z Ciebie że żeś qpił to goowno. Przeciez za 125zł można mieć SAK38 koory jest 100x wydajniejszy od tego V9. Hehe, teraz przynajmniej wiemy co się TT poje... z tymi nazwami: V7 = V7, V9 = V7+, V7+ = V9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ale V7+ jest drozszy od V9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Kurde !! W sobote kupiłem tez Volcano 7+......i co ? Zrobiłem dobrze czy nie ?? Bo nie bardzo wiem jakie sa wnioski ?? JA narazie jestem zadowolony. Aha, czy stosowanie programu CPU IDLE jest zalecane ? Niby piszą ze wydłuza zywotnosc procka,,ale czy to prawda ? Takie wahania napięcia...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Kurde !! W sobote kupiłem tez Volcano 7+......i co ? Zrobiłem dobrze czy nie ?? Bo nie bardzo wiem jakie sa wnioski ?? JA narazie jestem zadowolony. Aha, czy stosowanie programu CPU IDLE jest zalecane ? Niby piszą ze wydłuza zywotnosc procka,,ale czy to prawda ? Takie wahania napięcia...?? Przez jakiś czas stosowałem CPUCool, ale zrezygnowałem bo występowały zakłócenia w tunerze TV. Bez CPUCool temp. procka u mnie i tak jest w normie (w trybie Low). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Ale z tą cena to jakaś pomyłka. Volcano 7 kosztuje 90 zeta, a 9 miałby być tańszy. To chyba troche bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 kolejny odkurzacz :( Ale co sie dziwic nie ma dobrych i cichych cooleroof. Nie przy dzisiejszych procesorach. Juz powinny wedlug mnie pojawiac sie obudowy z fabrycznym WC i FC. No niby wapochill jest ale w sumie nie dam z obudowe tyle ile za kompa 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 A jak nadawal by sie na Durona 900 :?: Obecnie mam jakiegos Titana za 30 zl i mam zamiar wyienic. Obecnie mam w stresie ok 50 stopni C i nie wiem czy ten Volcan 9 sie oplaca kupowac. Aha jaki jest poziom halasu na najnizszych obrotach?? ja was nie rozumiem ludzie ... AMD wytrzymuja spokojnie bez zwieszania sie ani nic 60 stopni .... SPOKOJNIE ... a wy jak macie 50 to juz panikujecie!!!!! Nie mozna miec coolera wielkosci tych od celeronów ... ale nie popadajmy w skrajnosci !!!! 100 zł za cooler do durona wartego 100 zł!!!!juz lepiej zostaw co masz do chlodzenia sprzedaj durnia i kup morgana za 190zl 1.2@1.33 minimum !!!!!!!!!! ja jade na titanie d5tb i mam przy wiatraku na full 54 stopnie przy 1600@1900 a na noc daje mu 1500 rpm i jest cisza i tez 54* ... w ogole speedfan u mnie ma temperature desired na 54 stopnie i 90 % czasu tak jest ... jak wlacze wszystkie wiatrai na full to mam 42 stopnie ... ale po co mi odkurzacz w domq !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Kurde !! W sobote kupiłem tez Volcano 7+......i co ? Zrobiłem dobrze czy nie ?? Bo nie bardzo wiem jakie sa wnioski ?? JA narazie jestem zadowolony. Aha, czy stosowanie programu CPU IDLE jest zalecane ? Niby piszą ze wydłuza zywotnosc procka,,ale czy to prawda ? Takie wahania napięcia...?? tak ... jak masz temp. 55 stopni to proc pochodzi tylko 10 lat ... a jak bys mial 35 to by 20 pochodzil ... a tak pochodzi 2x dluzej !!!!!! ALE NAPRAWDE ZA 10 LAT BEDZIESZ JECHAL NA TYM PROCU CO TERAZ !!! ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...