Jodlasty Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Jan napisano w www.pclab.pl. "W swoich oficjalnych prezentacjach dotyczących NV40 firma NVIDIA wreszcie przyznała się do architektury NV35/NV38: 4x2 (4 potoki renderujące, w każdym po dwie jednostki TMU)" To by tlumaczylo takie kiepskie wyniki. Dlatego karty nVidii (FX) maja takie duze zegary zeby dorownac kata ATI Ciekawe czego sie dowiemy o NV40 po paru miesiacach. Moze, ze tak naprawde karta ma 8 potokow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 To by tłumaczyło słabą wydajnosc w DX 9.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 buahahaha to moze moj efiks ma 2*2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 nie wieze ze z nv 40 nv pozuciło wszyskie lolki na pewno nas z czyms w hu...robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 To by tłumaczyło słabą wydajnosc w DX 9.0. Zaden 4 potokowiec nie moze sie rownac z najsilniejszym 4 potokowcem NV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 To by tłumaczyło słabą wydajnosc w DX 9.0. Zaden 4 potokowiec nie moze sie rownac z najsilniejszym 4 potokowcem NV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 co z tego ze ma 4x2? Wychodzi na to samo przy uzyciu multiteksturowania co 8x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 nie jest to to samo , gdyby bylo to nikt by teraz nie robil 16x1 tylko np 4x4 2x8 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 wow, jeśli przy 4x2 mają taką wydajność to ciekawe co by było przy 8x1 !!! ATI by padło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 przy 8x1 nie wlazla by gabarytowo to PC-ta i potrzebowala malej elektrowni ... jajcarze z NV no i wychodzi ze Radeon8500 tez jest 8 potokowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Sorry, że wygrzebałem ten temat ale zacząłem zastanawiać się jak to jest z 5200/5600/5700??? Skoro 5900 to 4x2 to reszta jest 2x2??? Macie jakieś wieści na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 ja tego nie czytalem i ou fak! jestem pod wrazeniem,,, jako ze nv sprzedawala sprzet klamiac w specyfikacji mozna do niej odeslac uklady i zdac wymiany na conajmniej taki jak byl w specyfikacji? fakac nvidię takiego wała, prosto w oczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 moze odesle swojego FX'a i zarzadam jakiegos FX5900 jako rekompensate ze straty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 ja swoja odeslalem i dostalem r9700 Hercules ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 tak, ja po włączeniu AIDA32 mam napis o potokach - 4/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 zostaje tylko czekac i trzymac kciuki ze w nowych produktach bedzie wszystko OK.Troche konkurencji miedzy NV i ATI ,i o to chodzi, lepsze grafy no i przez co idzie tansze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Posiadacze Fx, noto jak niewidzieliscie w Aidzie, albo w rivatunerze ze Fx ma 4 potoki, i dopiero teraz gdy nvidia przyznala sie do 4 potokow, zauwazacie w Aidzie 4 potoki??? Kolejny argument, aby nieufac nvidii, olac ja z gory na dol. Byc moze Nv40 bedzie wydajnie good,ale co z tego jak za jakis rok, przyzna sie do kolejnego wala :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 albo stiunuje driverki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jeśli Aida albo Riva tuner pokazuje 4/2 to czemu dopiero teraz się o tym mówi??? Czy żaden spec z szanujących się serwisów jak np. TH itp. nie zdziwił się widząc to w RivaTuner??? Hmm. A co z FX 5200/5600/5700??? To, że w 5900XT pokazuje 4/2 to normalne bo jest na ostatnim chipie z serii FX NV38. Ale te niby 4 potokowce mają teraz 2/2??? Może to ktoś sprawdzić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No i kup tu człowieku NV40 a po kilku miesiącach się okaże, że masza karta zakupiona za ciężkie pieniadze nie ma kilku rzeczy podanych na specyfikacji od producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No i kup tu człowieku NV40 a po kilku miesiącach się okaże, że masza karta zakupiona za ciężkie pieniadze nie ma kilku rzeczy podanych na specyfikacji od producenta.Pozostaje mi sie tylko zgodzic z Kolegą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jeśli Aida albo Riva tuner pokazuje 4/2 to czemu dopiero teraz się o tym mówi??? Czy żaden spec z szanujących się serwisów jak np. TH itp. nie zdziwił się widząc to w RivaTuner??? Hmm. A co z FX 5200/5600/5700??? To, że w 5900XT pokazuje 4/2 to normalne bo jest na ostatnim chipie z serii FX NV38. Ale te niby 4 potokowce mają teraz 2/2??? Może to ktoś sprawdzić??? No ja wlasnie sprawdzilem i moj FX ma 4x1 uff bo juz myslalem , ze przesiadka z R9200 wyszla na marne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jeśli Aida albo Riva tuner pokazuje 4/2 to czemu dopiero teraz się o tym mówi??? Czy żaden spec z szanujących się serwisów jak np. TH itp. nie zdziwił się widząc to w RivaTuner??? Hmm. A co z FX 5200/5600/5700??? To, że w 5900XT pokazuje 4/2 to normalne bo jest na ostatnim chipie z serii FX NV38. Ale te niby 4 potokowce mają teraz 2/2??? Może to ktoś sprawdzić??? Ręce opadają , ale dziwię się że wszyscy dopiero teraz o tym piszecie jak już Nvidia to oficjalnie potwierdziła. Nie ufać Nvidi! Nie chce mi sie pisać , macie tu Tabelkę i jeszcze TU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Witam ponownie. Sprawdziłem i co zobaczyłem :?: : aida32(wersja 3.80) -liczba potoków pikseli-8 i 1tmupotok aida32(wersja 3.93) -liczba potoków pikseli-4 i 2 tmupotok :?: Dziwne. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Nvidia przestała sypać $$$ i w aidzie od razu ukazało się 4x2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Że prawda wyszła na jaw. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 To nv wszędzie sypie $$$? To chyba niepoważne stwierdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 To nv wszędzie sypie $$$? To chyba niepoważne stwierdzenie. Dlaczego nie? Twoim zdaniem to przypadek, że w Aidzie ukazało się 4x2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Nie mam pojęcia. A tak przy okazji, pojawił się Painkiller, może porównamy wydajność naszych kart na tej gierce? Zobaczymy jak radzą sobie w tym przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 u mnie na max detalach gra chodzi płynniutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...