Skocz do zawartości
Jodlasty

NV35/NV38 i tylko 4 potoki.

Rekomendowane odpowiedzi

Jan napisano w www.pclab.pl.

"W swoich oficjalnych prezentacjach dotyczących NV40 firma NVIDIA wreszcie przyznała się do architektury NV35/NV38: 4x2 (4 potoki renderujące, w każdym po dwie jednostki TMU)"

To by tlumaczylo takie kiepskie wyniki.

Dlatego karty nVidii (FX) maja takie duze zegary zeby dorownac kata ATI

Ciekawe czego sie dowiemy o NV40 po paru miesiacach.

Moze, ze tak naprawde karta ma 8 potokow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tego nie czytalem i ou fak! jestem pod wrazeniem,,, jako ze nv sprzedawala sprzet klamiac w specyfikacji mozna do niej odeslac uklady i zdac wymiany na conajmniej taki jak byl w specyfikacji?

fakac nvidię takiego wała, prosto w oczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadacze Fx, noto jak niewidzieliscie w Aidzie, albo w rivatunerze ze Fx ma 4 potoki, i dopiero teraz gdy nvidia przyznala sie do 4 potokow, zauwazacie w Aidzie 4 potoki???

Kolejny argument, aby nieufac nvidii, olac ja z gory na dol. Byc moze Nv40 bedzie wydajnie good,ale co z tego jak za jakis rok, przyzna sie do kolejnego wala :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Aida albo Riva tuner pokazuje 4/2 to czemu dopiero teraz się o tym mówi??? Czy żaden spec z szanujących się serwisów jak np. TH itp. nie zdziwił się widząc to w RivaTuner??? Hmm.

A co z FX 5200/5600/5700??? To, że w 5900XT pokazuje 4/2 to normalne bo jest na ostatnim chipie z serii FX NV38. Ale te niby 4 potokowce mają teraz 2/2??? Może to ktoś sprawdzić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Aida albo Riva tuner pokazuje 4/2 to czemu dopiero teraz się o tym mówi??? Czy żaden spec z szanujących się serwisów jak np. TH itp. nie zdziwił się widząc to w RivaTuner??? Hmm.

A co z FX 5200/5600/5700??? To, że w 5900XT pokazuje 4/2 to normalne bo jest na ostatnim chipie z serii FX NV38. Ale te niby 4 potokowce mają teraz 2/2??? Może to ktoś sprawdzić???

No ja wlasnie sprawdzilem i moj FX ma 4x1 uff bo juz myslalem , ze przesiadka z R9200 wyszla na marne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręce opadają , ale dziwię się że wszyscy dopiero teraz o tym piszecie jak już Nvidia to oficjalnie potwierdziła. Nie ufać Nvidi!

Nie chce mi sie pisać , macie tu Tabelkę i jeszcze TU .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi