Skocz do zawartości
Niemiec

Olsztyn AMD Team -8poz i gonimy innych ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro (t.j. dzisiaj) wracamy do normy. A za jakiś czas znowu wielkie boom.

Tych 200-stu kompów w pracy, o których pisałem co prawda, nie zatrudniłem, ale te które są pod moim wyłącznym nadzorem dzielnie liczą SETI. :P

Problem z komunikacją z firmy pozostał, no to sobie pokombinowałem, naściągałem jednostek do liczenia w domu, przeniosłem do firmy i się sobie liczą. Jak się przeliczą, to je spowrotem na domowy, transmisja i stąd wielkie boom. :P

Także transmisja jednostek przeliczonych na moich firmowych kompach wygląda całkiem ciekawie:

LAN->USB(HDD)->MPK (dwa autobusy w drodze do pracy)->USB ->tygodniowa, mniej więcej, wyliczanka->USB->MPK->USB->LAN.

Jest to cokolwiek pokrętne, ale działa, jak widać w statach :D . Zauważyłem, że szczególnie niski poziom transmisji występuje na poziomie MPK, jakieś 30 w porywach do 40 km/h, ale co tam, interes się kręci :wink:.

BTW, Shantillas, możesz dodać do mojej menażerii intelowej na stronie Team'u Dell'a GX60 (WIN XP) z z celkiem 1,7 GHz liczącego 24h na dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, chlopaki, ze zdziwila was nasza mala niespodzianka, az Uff...AR zanimowil z wrazenia :P dodam, ze wczorajszy wynik to prezwnt w wysokosci 101WU od Sikora a pozostale 85 jednostek to normalne dzienne przeliczenie, ktore mam nadzieje sie utrzyma lub lepiej, ze bedzie mialo tendencje zwyzkowa ;]

A używa ktoś SETI Stash na procu z Hyper Threadingiem :?: Bo u mnie na SETI Driverze liczenie 2 jednostek naraz bardzo przyspieszało. Mam nadzieję że tutaj jest tak samo 8)

musisz skopiowac go do dwoch roznych katalogow i ustawiasz w "SETUP" opcje "CPU number", dla programu z jednego kataloguna 0 a z drugiego na 1 i w taki oto sposob liczy na 2 procki.

GOOD JOB Olsztyn AMD Team, jestem z Was dumny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz skopiowac go do dwoch roznych katalogow i ustawiasz w "SETUP" opcje "CPU number", dla programu z jednego kataloguna 0 a z drugiego na 1 i w taki oto sposob liczy na 2 procki.

Wiem. Mam doświadczenie z Hyper Threadingiem, tylko po prostu jestem ciekaw czy będzie się to sprawować dobrze, czy nie lepiej wrócić do SETI Drivera i podmienić klienta na 3.03, bo chyba tak będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to robię, tylko niestety trochę to trwa bo liczę 2 jednostki naraz, ale zdaje mi się że SETI Driver lepiej ustawi SMP, poza tym jest mądrzejszy jeśli chodzi o cache'owanie i wysyłanie. A nie sprawi w SETI Driver problemów zamiana na 3.03 i czy mogę go wziąć z SETI Stasha :?: Bo 3.03 liczy szybciej no nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzucasz seti.exe z tego packa z setistashem i dajesz w driverze "new client" i pokazujesz na tamtego. po ponownym wlaczeniu setidrivera powinien on juz liczyc na nowym kliencie, zobaczysz to w menadzerze zadan, bo bedzie procej seti.exe a nie setiathome-3.08.i386-winnt-cmdline.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łukasz ja ci moge przesłac gotowa instalkę z klientem w wersji 3,03 i niebędziesz sie musiał bawić w konfigurację i jeszcze dostaniesz Seti Spy :D Tylko odpalić i liczyć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartekx16 @ dzięki za dobre chęci ale ja sobię radzę, a SETI Spy już długo używam :D BTW - po zmianie klienta na 3.03 liczy mi 1WU około 1h i 40minut albo i krócej. Miodzio.

Niemiec @ jak widzisz wróciłem do liczenia. W miarę możliwości coś tam dodam od siebie. Jeśli chodzi o polepszenie chlodzenia to zdjąłem bok z obudowy i na razie to mi wystarcza. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łukasz ja ci moge przesłac gotowa instalkę z klientem w wersji 3,03 i niebędziesz sie musiał bawić w konfigurację i jeszcze dostaniesz Seti Spy :D Tylko odpalić i liczyć :D

ty Judaszu jeden , chcesz zeby dla was liczyl :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubasik @ nie martw się, zauważyłem, że nie ma Go na stronce Olsztyn AMD Teamu, a po drugie no offence dla niektórych, ale trzeba być niezłym łosiem żeby się nabrać na takie coś :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi się wydaje że się dzisiaj znowu sprzęgliśmy moi drodzy wrogowie ;-]

dobrze, ze dodales, ze Ci sie wydaje ;]

dzisiaj chyba znow pogonimy uff...Ar'a w ilosci jednostek.

takie pytanko mam do druzyny, czemu zamiast liczyc wiecej liczymy mniej???

teraz may prezencik ;]

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko mam do druzyny, czemu zamiast liczyc wiecej liczymy mniej???

moze niektórzy mieli mało w Cachu i im sie pokończyły przez problemy z serwami Seti ?
ja sam siedze z prawie 10jednostkami i kesz mi sie skonczyl w seti stashu i teraz licze na driverze, ale tez starczy go do konca jutrzejszego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, ha, kto by pomyślał :?: :P MPK wspomaga SETI 8O.

Ja tam w związku z pokrętnym sposobem transmisji naciągnąłem sobie jednostek, jak w Moskwie rakiet.

Mam jeszcze w zapasie równiutko 150 WU.

I się liczą, aż miło :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, ha, kto by pomyślał :?:  :P  MPK wspomaga SETI 8O.

Ja tam w związku z pokrętnym sposobem transmisji naciągnąłem sobie jednostek, jak w Moskwie rakiet. 

Mam jeszcze w zapasie równiutko 150 WU.

I się liczą, aż miło  :P .

to sie chwali :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko, zwlaszcza do nowych liczacych: czy w ;iczycie, bo nei widac efektow. wczoraj bylo ladnie a dzisiaj jak przekroczymy 40 to bedzie wielki sukces. ja sam nie policze wszystkiego, i tak 30% dzisiajszego wyniku jest moje. a reszta co robi?? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się udało wypchnąć 104 jednostki. Rozbiło co prawda na dwa dni i nie ma efektu boom, ale co tam i tak dwa oczka do góry :P .

O dziwo tym razem najwolniejszym ogniwem mojej transmisji wcale nie było MPK. Z pracy do domu jechałem 45 minut, a walka z serwerami SETI trwała prawie trzy godziny :twisted:.

Przy okazji mam w zapasie kolejne 90 jednostek.

Ktoś chętny?

Oferta dotyczy tylko OAT :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak.

Ale jak się obudziłem o wpół do drugiej (sierściuch mi się awanturował), to myślenie nie było moją najmocniejszą stroną. :roll:

U nas już był nowy dzień. A na SETI jakiś hebrajski.

Pokapowałem się dopiero, jak zacząłem intensywnie przyglądać się statom, no i było już za późno :( .

Większość jednostek załapała się na dzisiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...