POWER BY AMD Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 kurde denerwuje mnie coraz bardzije te seti mialem w caszy z 10 paków zamkneło mi sie przez przypadek seti przez menadzera zadan i jak otwozyłęm po raz 2 to juz ien miałem w kaszy nic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00n Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A liczy ktoś seti pod linuxem ? Znacie jakies graficzne nakładki dla pingwinka :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 huhuhu oficjalnie zycze wam pecha :wink: a nieoficjalnie gratuluje dzisiejszego wyniku :) zobaczymy co przyniesie jutro :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Jutro (t.j. dzisiaj) wracamy do normy. A za jakiś czas znowu wielkie boom. Tych 200-stu kompów w pracy, o których pisałem co prawda, nie zatrudniłem, ale te które są pod moim wyłącznym nadzorem dzielnie liczą SETI. :P Problem z komunikacją z firmy pozostał, no to sobie pokombinowałem, naściągałem jednostek do liczenia w domu, przeniosłem do firmy i się sobie liczą. Jak się przeliczą, to je spowrotem na domowy, transmisja i stąd wielkie boom. :P Także transmisja jednostek przeliczonych na moich firmowych kompach wygląda całkiem ciekawie: LAN->USB(HDD)->MPK (dwa autobusy w drodze do pracy)->USB ->tygodniowa, mniej więcej, wyliczanka->USB->MPK->USB->LAN. Jest to cokolwiek pokrętne, ale działa, jak widać w statach :D . Zauważyłem, że szczególnie niski poziom transmisji występuje na poziomie MPK, jakieś 30 w porywach do 40 km/h, ale co tam, interes się kręci :wink:. BTW, Shantillas, możesz dodać do mojej menażerii intelowej na stronie Team'u Dell'a GX60 (WIN XP) z z celkiem 1,7 GHz liczącego 24h na dobę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 widze, chlopaki, ze zdziwila was nasza mala niespodzianka, az Uff...AR zanimowil z wrazenia :P dodam, ze wczorajszy wynik to prezwnt w wysokosci 101WU od Sikora a pozostale 85 jednostek to normalne dzienne przeliczenie, ktore mam nadzieje sie utrzyma lub lepiej, ze bedzie mialo tendencje zwyzkowa ;] A używa ktoś SETI Stash na procu z Hyper Threadingiem :?: Bo u mnie na SETI Driverze liczenie 2 jednostek naraz bardzo przyspieszało. Mam nadzieję że tutaj jest tak samo 8) musisz skopiowac go do dwoch roznych katalogow i ustawiasz w "SETUP" opcje "CPU number", dla programu z jednego kataloguna 0 a z drugiego na 1 i w taki oto sposob liczy na 2 procki. GOOD JOB Olsztyn AMD Team, jestem z Was dumny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 musisz skopiowac go do dwoch roznych katalogow i ustawiasz w "SETUP" opcje "CPU number", dla programu z jednego kataloguna 0 a z drugiego na 1 i w taki oto sposob liczy na 2 procki.Wiem. Mam doświadczenie z Hyper Threadingiem, tylko po prostu jestem ciekaw czy będzie się to sprawować dobrze, czy nie lepiej wrócić do SETI Drivera i podmienić klienta na 3.03, bo chyba tak będzie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 najlepiej sprawdz doswiadczalnie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Właśnie to robię, tylko niestety trochę to trwa bo liczę 2 jednostki naraz, ale zdaje mi się że SETI Driver lepiej ustawi SMP, poza tym jest mądrzejszy jeśli chodzi o cache'owanie i wysyłanie. A nie sprawi w SETI Driver problemów zamiana na 3.03 i czy mogę go wziąć z SETI Stasha :?: Bo 3.03 liczy szybciej no nie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 wrzucasz seti.exe z tego packa z setistashem i dajesz w driverze "new client" i pokazujesz na tamtego. po ponownym wlaczeniu setidrivera powinien on juz liczyc na nowym kliencie, zobaczysz to w menadzerze zadan, bo bedzie procej seti.exe a nie setiathome-3.08.i386-winnt-cmdline.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 łukasz ja ci moge przesłac gotowa instalkę z klientem w wersji 3,03 i niebędziesz sie musiał bawić w konfigurację i jeszcze dostaniesz Seti Spy :D Tylko odpalić i liczyć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Bartekx16 @ dzięki za dobre chęci ale ja sobię radzę, a SETI Spy już długo używam :D BTW - po zmianie klienta na 3.03 liczy mi 1WU około 1h i 40minut albo i krócej. Miodzio. Niemiec @ jak widzisz wróciłem do liczenia. W miarę możliwości coś tam dodam od siebie. Jeśli chodzi o polepszenie chlodzenia to zdjąłem bok z obudowy i na razie to mi wystarcza. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 łukasz ja ci moge przesłac gotowa instalkę z klientem w wersji 3,03 i niebędziesz sie musiał bawić w konfigurację i jeszcze dostaniesz Seti Spy :D Tylko odpalić i liczyć :Dty Judaszu jeden , chcesz zeby dla was liczyl :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Kubasik @ nie martw się, zauważyłem, że nie ma Go na stronce Olsztyn AMD Teamu, a po drugie no offence dla niektórych, ale trzeba być niezłym łosiem żeby się nabrać na takie coś :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 A liczy ktoś seti pod linuxem ? Znacie jakies graficzne nakładki dla pingwinka :) ? ksetispy, plugin do gkrellma (czasmi powoduje ze gkrellm zawisa) i chyba ze 3 gdeskletsy widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 cos mi się wydaje że się dzisiaj znowu sprzęgliśmy moi drodzy wrogowie ;-] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 cos mi się wydaje że się dzisiaj znowu sprzęgliśmy moi drodzy wrogowie ;-]dobrze, ze dodales, ze Ci sie wydaje ;] dzisiaj chyba znow pogonimy uff...Ar'a w ilosci jednostek. takie pytanko mam do druzyny, czemu zamiast liczyc wiecej liczymy mniej??? teraz may prezencik ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 takie pytanko mam do druzyny, czemu zamiast liczyc wiecej liczymy mniej???moze niektórzy mieli mało w Cachu i im sie pokończyły przez problemy z serwami Seti ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 takie pytanko mam do druzyny, czemu zamiast liczyc wiecej liczymy mniej??? moze niektórzy mieli mało w Cachu i im sie pokończyły przez problemy z serwami Seti ?ja sam siedze z prawie 10jednostkami i kesz mi sie skonczyl w seti stashu i teraz licze na driverze, ale tez starczy go do konca jutrzejszego dnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ha, ha, kto by pomyślał :?: :P MPK wspomaga SETI 8O. Ja tam w związku z pokrętnym sposobem transmisji naciągnąłem sobie jednostek, jak w Moskwie rakiet. Mam jeszcze w zapasie równiutko 150 WU. I się liczą, aż miło :P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ha, ha, kto by pomyślał :?: :P MPK wspomaga SETI 8O. Ja tam w związku z pokrętnym sposobem transmisji naciągnąłem sobie jednostek, jak w Moskwie rakiet. Mam jeszcze w zapasie równiutko 150 WU. I się liczą, aż miło :P . to sie chwali :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekx Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a ja to przewidziałem i tydzień temu sciągnołęm sobie 40 jednostek ;) a teraz sie ładnie liczą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 tak samo u mnie jest, w stashu 10 kesha bylo i juz przeliczone w setidriverze juz mam plowe wiec oby jutro juz dzialaly serwery bo bedzie nudno. No chyba ze Sikor podesle mi troszke z tych 150wu to wtedy przezyje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 chcialem powiedziec, ze dzisiaj a wlasciwie wczoraj nasza druzynka przekroczyla 1 rok liczenia, a zrobilismy to w ciagu 2 miesiecy. uwazam to za bardzo dobry wynik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Niestety Shantillas, moja stopięćdziesiątka uwiąziona jest w arbeicie, do którego się raczej nie wybieram w weekend. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 mam pytanko, zwlaszcza do nowych liczacych: czy w ;iczycie, bo nei widac efektow. wczoraj bylo ladnie a dzisiaj jak przekroczymy 40 to bedzie wielki sukces. ja sam nie policze wszystkiego, i tak 30% dzisiajszego wyniku jest moje. a reszta co robi?? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 a reszta nie moze wyslac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 a reszta nie moze wyslac :Psie tak nie ciesz, bo to nie jest powod do radosci. w ciagu 2 dni stracilismy 40WU do uff :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 No to się udało wypchnąć 104 jednostki. Rozbiło co prawda na dwa dni i nie ma efektu boom, ale co tam i tak dwa oczka do góry :P . O dziwo tym razem najwolniejszym ogniwem mojej transmisji wcale nie było MPK. Z pracy do domu jechałem 45 minut, a walka z serwerami SETI trwała prawie trzy godziny :twisted:. Przy okazji mam w zapasie kolejne 90 jednostek. Ktoś chętny? Oferta dotyczy tylko OAT :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Sikor jak bys wyslal wszystko w dzisiejszym dniu to pewnie znow bylby rekordzik ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Pewnie tak. Ale jak się obudziłem o wpół do drugiej (sierściuch mi się awanturował), to myślenie nie było moją najmocniejszą stroną. :roll: U nas już był nowy dzień. A na SETI jakiś hebrajski. Pokapowałem się dopiero, jak zacząłem intensywnie przyglądać się statom, no i było już za późno :( . Większość jednostek załapała się na dzisiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...