adam_M Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 poszukuje moda 9600 na FGL9600 teoretycznie ten sam silnik cytat ze strony http://www.tomshardware.com The memory interface bus width is 128 bits. A clock speed of 300 MHz results in a bandwidth of 9.6 GB/s using DDR I memory (128 MB). Despite the "slimmed-down" core of the FGL9600 graphics chip (RV350W), ATI still manages to clock the card at 400 MHz. wiec teoretycznie jest to mozliwe ( podobmnie jak sie to miało miejsce z geforce na quadro ) , czy ktos moze mi pomóc , jakis program lub link ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Nie wiem czy to ci pomoze ale kto wie... http://forums.extremeoverclocking.com/arch...dex.php/t-72728 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 wielkie dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heist Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 czy mogłby ktos krok po kroku opisac jak to zrobic (po polsku)?? i co mi da te FIRE GL?? ze moj 9600pro bedzie jak 9800 pro ;o i 38k w 3dmarku 2001 :o 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 czy mogłby ktos krok po kroku opisac jak to zrobic (po polsku)?? i co mi da te FIRE GL?? ze moj 9600pro bedzie jak 9800 pro ;o i 38k w 3dmarku 2001 :o 8O tak dzieki temu modowi , bedziesz mial najmniej 30k w 3Dmarku 03 i w dodatku przy tescie nature z wydechu bedzie sie wydobywal ogien :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heist Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 tak dzieki temu modowi , bedziesz mial najmniej 30k w 3Dmarku 03 i w dodatku przy tescie nature z wydechu bedzie sie wydobywal ogien no i gitara :twisted: Radzio az sie pali, straz pozarna byla gasic ogien a Radzio odziwo dalej działą :) i teraz cisnie 50k w 3d Marku 2004 !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Ehh, czy tak trudno użyć translatora ale... Usuwasz całkowicie stery i ID Radka (bo o 9600Pro tu mowa) z katalogu inf w windzie, potem ściągasz GLX1_UNIFIED.zip z tąd Na końcu ściągasz FIRE GL T2 128MB BIOS z tąd i oczywiście pamiętaj żeby ściągnąć flashrom 1.3 z www.radeon2.ru Podmieniasz oryginalny bios na ten ściągnięty, instalujesz stery i masz. (za tłumaczenie i skutki zastosowania się do powyższego nie odpowiadam! :twisted: ) Więcej info pod spodem - poczytaj co goście piszą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 czy mogłby ktos krok po kroku opisac jak to zrobic (po polsku)?? i co mi da te FIRE GL?? ze moj 9600pro bedzie jak 9800 pro ;o i 38k w 3dmarku 2001 :o 8O tak dzieki temu modowi , bedziesz mial najmniej 30k w 3Dmarku 03 i w dodatku przy tescie nature z wydechu bedzie sie wydobywal ogien :twisted: no bez jaj ... akurat mi nie zależy na 3dmarku ale głównie pracuje w ACAD troche bawie sie 3dmaxem ale przewaznie to CATIA i UG ... wiec skoro z gf2@quadro dostawało kopa na starej budzie to mam nadzieje ze wersja prof ati czyli Fire gl też coś da :D :D z góry dzieki za tłumaczenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heist Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 napiszcie czy komus to pomogło?? czy widac jakies zmiany?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 narazie nie ryzykuje zostaly mi jesio 3 raty za kompa i produkuje prace dyplomową na kompie ... wiec jakby coś padło i czekanie na ewentualne uwzględnienie reklamacji bądz jeżdzenie po serwisach aby biosa wrócili nie wchodzi w rachubę .. w lipcu się spodziewam przypływu gotówki i troche wiecej wolnego czasu ... wiec pobawie sie z tym modem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 narazie nie ryzykuje zostaly mi jesio 3 raty za kompa i produkuje prace dyplomową na kompie ... wiec jakby coś padło i czekanie na ewentualne uwzględnienie reklamacji bądz jeżdzenie po serwisach aby biosa wrócili nie wchodzi w rachubę .. w lipcu się spodziewam przypływu gotówki i troche wiecej wolnego czasu ... wiec pobawie sie z tym modem :D Znajdź temat: Radeon 9700 kopedium wiedzy - tak opisałem dobry i bezpieczny sposób na zmianę biosu, niestety nie pamiętam na której stronie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 tylko jedno mnie zastanawia bo ja mam ati 9600 pro i pamieci ida na 600 standartowo a czytalem na stronie ati ze ta fire gl to 400 pamieci ma .. wiec sam nie wiem czy warto jakbym pozniej mial kosci na 400 puszczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 tylko jedno mnie zastanawia bo ja mam ati 9600 pro i pamieci ida na 600 standartowo a czytalem na stronie ati ze ta fire gl to 400 pamieci ma .. wiec sam nie wiem czy warto jakbym pozniej mial kosci na 400 puszczone Ja za pomocą Radedita w biosie od Radka 9700Pro (mam 9700) zmieniłem taktowania do defaultowych i jak zapuszczam sobie tytuł z duzymi wymaganiami dopiero wtedy o/c na maxa i co lepsze na tym co mam w podpisie chodzi stabilnie, w ogóle gra i huczy - możesz zrobić podobnie, tyle że podnieść taktowania. Pokombinuj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ktos juz przeradbiał redka 9800se na FireGL ? - z tego co tu przeczytałem to potrzebuje dodatkowych sterowników ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeros Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 A przerabial ktos zwyklego radka 9600 na firegl (T2)? (324mhz rdzen, 189mhz pamiec :( ). Mam Sapphire Radeon 9600 256MB 128bit i zastanawiam sie nad wycisnieciem z tego czegos wiecej niz standard, bo jego wydajnosc jest dosc kiepska. Najpierw myslalem nad o/c rdzenia i pamieci do pro, ale slyszalem, ze kiepsko sie kreci, wiec szukam innego rozwiazania. Nie wiem czy bios od T2 pojdzie - w koncu T2 ma 128MB ram, no i te czestotliwosci - radedit edytuje bios w karcie czy w pliku (przed wgraniem) - da sie nim ustawic odpowiednie dla mojej karty czestotliwosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...