Skocz do zawartości
mgr.maro

Sapphire 9800SE na R360 ...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość kupna takiego cuda :

Radeon 9800SE Sapphire na pamięciach Samsunga K4D26323RA-GC3N i na silniku R360 . Czy ktoś z szanownego grona miał może przyjemność bawić sie tą kartą ? i co to za pamięci są bo w sieci udało mi sie znaleść same odnosniki do koreańskich stron a ja ani w ząb po koreańsku :P .

Jak coś takiego daje sie kręcic ,itp .. no i czy byście mi to polecili kupić bo cena jest w miare do przyjecia cos kolo 850 zeta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tyle pisze na tych pamięciach? Mogą być to kości 3ns. R360 oznacza że jest to chip na którym jeżdżą Radeony 9800XT, jest więc możliwość że go zmodujesz na własnie taką kartę (ale chyba przez wgranie biosu od 9800xt). Poczytaj na forum (poszukaj r360). Pamięci (jeśli to są 2ns) mogły by być 2.8, wtedy zapewne dałoby się je lepiej kręcić. Cena... hmm... jeśli go przekręcisz na 9800xt to jak najbardziej może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość kupna takiego cuda :

Radeon 9800SE Sapphire na pamięciach Samsunga K4D26323RA-GC3N i na silniku R360 . Czy ktoś z szanownego grona miał może przyjemność bawić sie tą kartą ? i co to za pamięci są bo w sieci udało mi sie znaleść same odnosniki do koreańskich stron a ja ani w ząb po koreańsku :P .  

Jak coś takiego daje sie kręcic ,itp .. no i czy byście mi to polecili kupić bo cena jest w miare do przyjecia cos kolo 850 zeta .

A jaki ma laminat - pełnowymiarowy 9800 czy taki krótszy z czerwoną blaszką na stabilizatorach (takich nie polecam) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie ma takiej karty - jestes pewnie pierwszy w polsce i maja ja ludzie tylko w korei ...

wpisz "9800se" w szukajke a znajdziesz duzo ciekawych rzeczy np.:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46945

jak to nie ma qurne :D , wczoraj zdjelismy wiatraczek i jak byk pisalo R360 . Co do podkrecania to podkrecilem go z 325 GPU na 370 i z 580 pamieci na 675 i bez bolu szalałem w CryFar ( chaba tak sie to pisze ) ze 3 godziny , potem zrobilem test na artefakty - zero artefaktow i 3DMark2003 - na moim profilu pokazal 5187 punktow ? ( to dobrze czy tak se ? )

PS moja karta wyglada identycznie jak ta tutaj: http://www.fjit.com.cn/news/23/23218.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi