TheMisiacz Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Mam problem, chciałbym zmienić mnożnik na tym paskudzie, mam płytę Asus A7N8X, proc to Athlon 2000 XP+ o numerkach AXDA2000DUT3C Z390864A42930 KIXJB0403VPMW, i dziadowi ni jak mnożnika zmienić ... zrobiłem pinmoda, tego co ma poniżej 12,5 odblokować i kicha, chyba nie tędy droga ... Poradźcie co zrobić, czy np. pinmod na stałe mnożnika, np. na 10,5 coś da? Chcę go puścić na szynie 200, a bez zmiany mnożnika się raczej nie uda ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Atlon 2000+ pracuje standartowo na ustawieniach 12,5x133Mhz.Więc jak mu chcesz zmienić fsb na 200 to zmieniaj i według mnie nie trzeba oblokowywać procka.Mój chodzi na ustawieniach jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMisiacz Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Na 12,5 x 200 nie chce pójść, nie startuje, napiecię na maksa ustawione 1,85 (płyta, albo raczej bios nie pozwala na więcej) ... poza tym kolega w opisie na 10 x 200, i właśnie to chcę osiągnąć, 12,5 jest za dużo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Procek z 3 tygodnia 04 roku- zablokowany mnożnik. Nici z drut-moda- aby za jego pomocą kombinować z mnożnikami proc MUSI być odblokowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Procek z 3 tygodnia 04 roku- zablokowany mnożnik. Nici z drut-moda- aby za jego pomocą kombinować z mnożnikami proc MUSI być odblokowany. Mozesz podać jakieś linki skąd czerpiesz informacje, które procki są zablokowane ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Hmmm, na forum jest mnóstwo topiców o tym że proce z 39 tygodnia i nowsze są zablokowane, chociażby tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=576...ghlight=thorton Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 To ogólnie znana "zasada"- po 39 tygodniu 2003 roku AMD zablokowała mnożniki swoich procesorów. Choć ponoć ostatnio pojawiają się procki z odblokowanym mnożnikiem- gdzieś na forum "lata" topic o nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMisiacz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 To że jest zablokowany, to wiem, niestety... tylko często ludzie piszą, że nForce2 odblokowuje Thorobred B niby standardowo, a ja nic takiego nie zauważyłem... to co, odblokowuje tylko odblokowane??? Albo ten mój coś jakiś dziwny jest, albo po prostu jest zablokowany i tyle, i żaden nForce2 temu nie zaradzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Emmm... Ale o zo chozi? nForce2 odblokowuje Thorobred B-> że niby mnożnik odblokowuje? Absolutnie NIE. Może pomyliłeś odblokowywanie wyższych mnożników- ale to też nie tak: nForce2 tego nie robi- wszystko zależy od płyty głównej. Na płycie z 5-bitowym mnożnikiem (np Abit NF7-2) na "dzień dobry" dostępne są wyższe mnożniki a na płycie z 4-bitowym mnożnikiem (np. Epox 8RDA) aby je osiągnąć trzeba zastosować drut-moda. Zablokowany mnożnik = kręcenie FSB, ewentualnie przeróbka na mobila i zmiana mnożnika z poziomu windy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Emmm... Ale o zo chozi? Zablokowany mnożnik = kręcenie FSB, ewentualnie przeróbka na mobila i zmiana mnożnika z poziomu windy. Ale z tego co się orietnowałem to akurat na nForce są z tym problemy (mobile + zmiana mnożnika w locie): http://www.cpuheat.wz.cz/html/Tweaks.htm Sam (nie)stety posiadam 8RDA+ i lepiej chodzi z xp 1700+ @ 3200+ niz z thortonem 2200+ @2400+ (FSB tylko 155, mnoznik zablokowany). Wniosek prosty - sprzedaję thortona. Dziękuje za odpowiedzi na moje pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...