Torwald Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Jako wielki fan i wyznawca Fallouta (:P) naszla mnie chec zrobienia kolekcji filmow nawiazujacych tematycznie do tej wspanialej serii. Oto filmy (tytuly) ktore udalo mi sie znalezc (ale nie koniecznie dopasc ;)) : :arrow: "28 dni pozniej" :arrow: "Tank girl" (film raczej o zacieciu komediowym, malo ambitny ale mam do niego sentyment ;)) :arrow: Seria "Mad Max" (za ktora nie przepadam, jakos malo ambitny jak dla mnie) :arrow: "Ostatni brzeg" (chyba najbardziej prawdopodobny scenariusz zaglady ludzkosci...moze dlatego tak bardzo trafia do widza...) :arrow: "12 malp" (lekko zeschizowany film, polecam) :arrow: "Wodny swiat" (ile razy to juz ogladalem w TV...:P) :arrow: "Bastion (The Stand)" :arrow: "The day after" (troche stary, ale ma klimat..." :arrow: "The day after tomorrow" (premiera 28 maja, ciekawe co z tego bedzie...) :arrow: "Planeta malp" (stara wersja slabo pasuje w te klimaty, nowa to juz komercha...) Jesli znacie filmy o w/w tematyce, podzielcie sie swoja wiedza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 :arrow: "Tank girl" :arrow: Seria "Mad Max" (za ktora nie przepadam, jakos malo ambitny jak dla mnie) A "Tank Girl" to twoim zdaniem ambitny film? :) :arrow: "Planeta malp" (stara wersja slabo pasuje w te klimaty, nowa to juz komercha...) Dlaczego tak uwazasz? Stara "Planeta malp" uchodzila wlasnie za protest przeciwko zbrojeniom nuklearnym, prezentujac wizje swiata po atomowej zagladzie. Chodzi mi oczywiscie o pierwszy film z cyklu, kolejne nie sa nawet warte wzmianki - to dopiero byla komercha, przy ktorej wspolczesny remake wysiada na pierwszym przystanku ;). Od siebie dorzuce... "Seksmisje" 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 :arrow: "Drugi brzeg" (chyba, nie pamietam dokladnego tytulu, ale lecial ostatnio w TV...):arrow: "Ostatni brzeg" --- fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Ostatni Brzeg naprawde dobry film, niestety może nas coś takiego spotkać jak w tym filmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 a może 28 dni potem lub rezydent evil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 http://www.scifi-movies.com/english/classe...ent/theme_1.htm gugle ołnz da hałs ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 byl kurcze na discovery kiedys film, ktory predstawial autentyczne wydarzenia z przeszlosci do osiemdziesiatego ktoregos tam roku (kiedy jeszcze w anglii pania premier byla m. tacher (czy jak to sie pisze) ;] wtedy doszlo do ataku nuklearnego cyba rosji na usa, usa odpowiedzialo, anglia odpowiedziala i tak oto doszlo do zaglady ;] nie wiem czy bedzie ten film jeszcze powtarzany, ale juz pare razy byl ;] ale byl naprawde zaje*** aha film ofkoz produkcji discovery :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 A ja za mad max'em przepadam, :) może dlatego że się na nim wychowałem :D:D a z tego co jeszcze kojarze to: Cyborg - Van Dame w akcji :) Terminatory I i II bo 3 częśc to jak większość dzisiejszych filmów komercha Postman (Listonosz hehe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 najlepszy jaki widzialem o takiej tematyce to znakomity film S.Kubricka Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb i moze nie o tematyce apokaliptycznej, ale skoro juz jestesmy przy Kubricku to nie wypada nie wspomniec o Space Odyssey 2001 (pozycja obowiazkowa dla milosnikow S-F) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 space odyssey 2001 rzeczywiscie roxx, 2010 tez niezle ale kompletnie inne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ParanoiK big thx dude ;D Teraz mulek ma roboty na nastepne pol roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Polecam wszystkim film World War Three , film jest zmontowany ze zdjec dokumentalnych, naprawde robi wrazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Najlepsiejszy -------> Mechaniczna Pomarańcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 byl kurcze na discovery kiedys film, ktory predstawial autentyczne wydarzenia z przeszlosci do osiemdziesiatego ktoregos tam roku (kiedy jeszcze w anglii pania premier byla m. tacher (czy jak to sie pisze) ;] wtedy doszlo do ataku nuklearnego cyba rosji na usa, usa odpowiedzialo, anglia odpowiedziala i tak oto doszlo do zaglady ;] nie wiem czy bedzie ten film jeszcze powtarzany, ale juz pare razy byl ;] ale byl naprawde zaje*** aha film ofkoz produkcji discovery :] O tak Program z cyklu co by było gdyby(pełna powaga godna najlepszego dokumentu). Ale jeszcze lepszy był ten o UFO. Szczególnie gdy ktoś odpala TV i słyszy taki tekst: "Dzisiaj Papież Jan Paweł Drugi w nowej Encyklice zwrócił się do Narodów świata ... W sprawie odebranego sygnału z kosmosu". Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem czy to aby nie "Strefa 11" na TVN, a potem nie powiem zrobiło mi się trochę ciepło i ze dwie minuty zajęło mi pokapowanie o co chodzi. A wracając do tematu "Ostatni brzeg" ale tylko ten stary z lat '60. Czytałem książkę i naprawdę polecam.(uwaga co bardziej wrażliwych może dopaść poważne przygnębienie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Reign of Fire - wprawdzie ludzkość wykańczają smoki ale i tak jest fajny ... No i Izka Scorupco gra :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 "Ostatni brzeg" i "Bastion" pamiętam dosyć dobrze :) reszte też najprawdopodobniej oglądałem... hmmm cóż: "Ostatni brzeg" fajny, ale trośke za smutny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 The Blood of Heroes :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Najlepsiejszy -------> Mechaniczna Pomarańcza ?? A to nie bylo o jakims lepku ktory bym w 'mafi' ktora ludzi lala? Mial biale wdzianko + melonik :> Może się myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 A 'Blade Runner' ('Łowca Androidów') to przepraszam gdzie? Przecież to klasyka... Jeszcze ' Salute of the Jugger/Blood of the Heroes' ('Pokłon dla zawodnika/Krew Bohaterów'). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Blade runnera chyba niekoniecznie bym zaliczał do filmów postnuklearnych. Ale bądź co bądź to klasyka jest :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Szczegolnie smutne jest jak tyo sie w ferrari 355 rozwala i jak ta rodzina zjechała z tej drogi w górach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Szczegolnie smutne jest jak tyo sie w ferrari 355 rozwala i jak ta rodzina zjechała z tej drogi w górach. True, true :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Może jeszcze dożuce, "Suma wszystkich strachów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Ostatni Brzeg naprawde dobry film, niestety może nas coś takiego spotkać jak w tym filmie. mam nadzeje ze tym pytaniem nie podpadne moderatormo ,ale czy znajde ten film na mule?? [szukałem nie znaloazłem:(] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Niewiem czy wiesz ale orgynialny tutuł to: "Ostatni brzeg" czyli "On the Beach (2000)". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Ostatni Brzeg naprawde dobry film, niestety może nas coś takiego spotkać jak w tym filmie. mam nadzeje ze tym pytaniem nie podpadne moderatormo ,ale czy znajde ten film na mule?? [szukałem nie znaloazłem:(] Looknij w regulamin a pozbedziesz sie watpliwosci :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRbol Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Nikt nie wspomial o stosunkowo nowych filmach : Equilibrium i Matrix (szczególnie "The second renaissance" z Animatrixa wgłebia się w te klimaty) z posrod w/w polecam "12 małp" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 (szczególnie "The second renaissance" z Animatrixa wgłebia się w te klimaty) Fakt, SR znam na pamięć - po prostu jest NIESAMOWITY klimat- Wachowscy - pozwólcie japończykom zrobić prequela Matrixa !!!! terminator do domu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...