Elpawlakos Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 zastanawiam sie wlasnie: czy to wazne ktora karta bedzie lepsza?? nie ma w naturze niczego co by bylo rowne, wiec ktoras z kart bedzie lepsza,ale czy to bedzie ati czy nvidia-co za roznica. taka ze jezeli mam fx i nv40 okaze sie lepszy-to bede super gosciem,wymiataczem?? boshe dajcie juz spokuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Jasnowidzem nie jestem i nie wiem który będzie szybszy. Prawda jest taka ze nawet jesli karta ati bedzie szybsza to nvidia może wypuścić jeszcze fx6900, jezeli ati znowy bedzie szybsze nvidia zrobi fx6950. Po roku kiedy oba układy osiągnął granice swoich możliwiści wyjdą nowe karty typu nv50 i odpowiednik ati i cała zabawa rozpocznie się od początku. Po co bawić sie zgadywanie co będzie szybsze. Gdy ati pokaze swoją karte będzie wszystko wiadomo. Takie male sprostowanie . NV 40 nie ma juz w nazwie FX ;) Nvidia chyba wie co robi i nie chce zeby nowy uklad kojazyl sie z ich niepowodzeniem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Też tak sądzę choć nvidia tlumaczy, że to dla dobra userów bo nazwa jst łatwiejsza. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Pila (pclab) dał "cynk" o możliwościach 420 - we will C :D z tego co czytałem to piła jedzie na konferencje ATI i o żadnych szczegółach r420 nie mówił ... jeśli coś napisał to prosze mnie sprostować .. przydał by sie jakiś link z Twojej strony odnośnie tego "cynku' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Riva 128ZX rulezz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Pila (pclab) dał "cynk" o możliwościach 420 - we will C :D z tego co czytałem to piła jedzie na konferencje ATI i o żadnych szczegółach r420 nie mówił ... jeśli coś napisał to prosze mnie sprostować .. przydał by sie jakiś link z Twojej strony odnośnie tego "cynku' A ja właśnie czytałem w dzień zalania mnie info o nV40 (czoraj/dzisiaj w nocy) to doczytałem się że "420 nie rozczaruje". Jak znajdę to się podzielę linkiem,chyba na forum pclab-u :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 pies ich ogryzł co będzie lepsze - najlepiej jakby obie karty były równe i nie kosztowały po 3k złotych :lol: :? to niech lepiej zrobią dopłaty np. z 6800 i 12 potoków na 16 dopłata 50zł :twisted: ,ale popieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 na PCWK wyczytalem, ze bedzie mozna odblokowac te 4 dodatkowe potoki w 6800 :wow: poza tym ta slabsza ma miec tylko jednego molexa. ja licze na ati choc co mi za roznica, ktora bedzie szybsza skoro na zadna z nich nei bedzie mnie stac przez najblizesze 2 lata ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Z moich osobistych przeczuc wynika, wiec ze nVidia nie da tym razem ciala. Tu nikogo nie obchodza twoje osobiste przeczucia. Fakty panowie tylko fakty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jesli R423 bedzie porownywalny z NV40 to ciekawe co powiedza ATIowcy. Bo przecierz R423 ma core 600 a NV40 475 czy tam 400. A roznica 412 do 475 byla dla nich pretekstem do wytykania FX'a jako zlomu nadrabiajacego taktowaniem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_gniewny Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Z moich osobistych przeczuc wynika, wiec ze nVidia nie da tym razem ciala. Tu nikogo nie obchodza twoje osobiste przeczucia. Fakty panowie tylko fakty. Ja też doszedłem do takiego wniosku . Nie ma co fantazjować . Można się póżniej przejechać . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Dobra - tylko o której R420 mowa ?? 8 - 12 - czy 16 potokowej ?? bo 8 potokowa będzie pewnie lipna ... 12 zbliżona do NV40 (zwykłej albo ultra) a 16 potokowa odstawi lekko NV40 ... X800XT za 499$ (niecale 2 tysiaki) oczywiscie w Stanach :), ale jak sia ma tam znajomosci - toz to okazja :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Ja osobiście czekam na wejście R420 z nadzieją, że ceny słabszych kart ATI spadną. Już niedługo trzeba będzie wymienić mojego wysłużonego Radka na coś w okolicach 9700 lub 9800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jesli R423 bedzie porownywalny z NV40 to ciekawe co powiedza ATIowcy. Bo przecierz R423 ma core 600 a NV40 475 czy tam 400. A roznica 412 do 475 byla dla nich pretekstem do wytykania FX'a jako zlomu nadrabiajacego taktowaniem :D R420 będzie w dwuch wersjach: RadeonX800PRO(12x1)-odpowiednik GF6800 RadeonX800XT(16x1)- odpowiednik GF6800Ultra. Czyli tak jak NV40 będzie miało dwie wersje a na R423 to nam pewnie przyjdzie długo poczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jesli R423 bedzie porownywalny z NV40 to ciekawe co powiedza ATIowcy. Bo przecierz R423 ma core 600 a NV40 475 czy tam 400. A roznica 412 do 475 byla dla nich pretekstem do wytykania FX'a jako zlomu nadrabiajacego taktowaniem :D R420 będzie w dwuch wersjach: RadeonX800PRO(12x1)-odpowiednik GF6800 RadeonX800XT(16x1)- odpowiednik GF6800Ultra. Czyli tak jak NV40 będzie miało dwie wersje a na R423 to nam pewnie przyjdzie długo poczekać. R420 tez ma miec 600 Mhz core wiec co za roznica a R423 to R420 z PCI Express Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jak bede mial obydwie karty w rece to odpowiem na te ankiete ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ja mam tylko nadzieje ze jaks z tych firm wypusci na rynek middle-end karte o wydajnosci fx5900u za cene 650-700zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ja mam tylko nadzieje ze jaks z tych firm wypusci na rynek middle-end karte o wydajnosci fx5900u za cene 650-700zl :) Marzenia lalalala,obecnie "porządne" karty w stylu R9600PRO "full" lub też FX5700 oscylują w okolicach 600 do 900zł w zależności od karty i jej modelu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Najlepsze było Voodoo1 i nikt mi nie powie,że nie!!! Nigdy w życiu już nie doznam takiego orgazmu jak wtedy:Q1,Turok a teraz??Co za czasy... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_gniewny Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Najlepsze było Voodoo1 i nikt mi nie powie,że nie!!! Nigdy w życiu już nie doznam takiego orgazmu jak wtedy:Q1,Turok a teraz??Co za czasy... :( Pewnie już nie dostaniesz . Nie wiem co musiałoby się pojawić żeby zachwycić tak jak to VooDoo . PS 9 i VS 9 !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 niech ktos cos zrobi z tym trollem i to szybko! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 temat juz byl poruszany i zamkniety o tym samym tytule... nie wiem po co go pobudzac skoro praktycznie na rynku polskim niema ich jeszcze wiec niewiem o czym MY polacy mozemy dyskutowac o "vs" ? wątpie... a poczytac po servisach innych i wiierzyc na slowo mi sie niechce wole sam sprawdzic .. topic OFF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zamykam temat - co będzie lepsze okaze się po premierze R420. A szklaną kulę zgubiłem już jakiś czas temu... a znajoma wróżka jest na urlopie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...