Lukasz20 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zamierzam kupic zasilacz do radeona 9600 jaki polecacie ja mam shit megabajta i mi zwiesza na garch prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Podaj resztę configa jeszcze, bo sama grafa prądu nie bierze. Podaj również ile masz kasy. Jak mam w ciemno ci polecić to Chieftec 360W DF powinien Ci styknąć w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 fortron 300GTP /DElta 350W 120x120mm fan = na allegro do kupienia za 80-95zł NÓWKI po co ma płacic 2,5x wiecej jak te zasilacze wydajnośćiowo są mniej wiecej równe z tym szefem.. napewno mocą nie ustępuja temu z jednym fanem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz20 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Moj sprzet to Athlon 2500+ Bartton, Soltek SL - 75FRN2, 2*256DDR 400Mhz, Powercolor ati 9600 pro, Caviar 120G, nagrywarka teac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 czyli jak wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Lukasz20-a powiedz mi coś o tej zasilce megab. bo mam też taką i mam problem w grach-CPU resetuje mi akcelerator graficzny poniaewż nie odpowiada poleceniom sterownika ekranowego. Czy zasiłka może być przyczyną?(Megabajt 350).Szukam już pomocy na forum"karty graficzne"ale przegłądam posty i dużo mówią o zasiłkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Megabajt 350w to chyba najgorsza zasiłka z nalepką 350W, dużo lepszy od niej jest fortron 250W. Ten megabajt nadaje się jako podstawka pod kwiatek (jak Ci nie szkoda kwiatka :lol: ) Wymień go, zanim będziesz musiał wymienić pół kompa z powodu "dymku z zasiłki". Nowy przyzwoity zasilacz 350W można kupić (w sklepie) już od ~ 130zł. Za niezły zasilacz trzeba dać >200zł. Na allegro >80zł (fortron 300W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Conti-dzięki za radę ale chyba to prawda bo na www.benchmark.pl też panuje taka opinia o tych zasilkach.Resetuje mi akcelerator graficzny i już wszystkiego prubowałem-stery,inny system,ustawienia-i siągle to samo.Chyba poślę tą zasiłkę do diabła,choć szkoda bo na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 ja mam enlighta 300W i jest spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 A jaki zasilacz mi polecicie za ok. 200 zeta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 1. Chieftec 360-302DF (2 wentylatory, aktywne pfc) ... ModeCom CWT-350BDP (2 wentylatory, aktywne pfc) - jestem z niego zadowolony. 2. Chieftec 360-202 (1 wentylator, pasywne pfc) 3. Chieftec 360W ATX-1136H (2 wentylatory, pasywne pfc) - dość nowy produkt i niewiele o nim jeszcze wiadomo. W takiej właśnie kolejności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Conti-Dzięki. A powiedz mi,czy jak wymienię kartę na np.9500 PRO-to też wytrzyma?(np. ten ModeCom).No i co to te aktywne pfc i czy lepsze aktywne czy pasywne? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Wszystkie wytrzymają radeona 9800xt a może i tego nowego x800pro. Różnica pomiędzy aktywnym i pasywnym pfc sprowadza się do przełącznika napięć z tyłu zasilacza (mają je zasilacze z pasywnym pfc) oraz wydajmość / sprawność zasilacza. Bez pfc sprawność ~ 50%; z pasywnym > 60%; z aktywnym > 65%. W sumie niewielka oszczędność na energii i może troszke mniej grzejący się zasilacz, a i troszke mniej zakłóceń idących na sieć elektryczną (może mieć znaczenie gdy w to samo gniazdko masz wpięty komp i np. wzmacniacz stereo hi-fi. ALE spośród tych 4 co wyżej napisałem, każdy jest dobry i są ze sobą porównywalne. Ważne odnośnie ModeComa. Mają w ofercie 4 różne zasilacze o mocy 350W. Więc trzeba uważać przy zamówieniu / kupnie i nie dać sobie wcisnąć kitu, że to to samo. Ma być ModeCom CWT-350BDP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...