maciek_p Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Witam! Chcę aby ten temat stał się "skarbnicą wiedzy" o Athlonach 64. Piszcie tu swoje odzczucia (posiadacze) i pytania na ich temat (planujący). Jestem szczęsliwym posiadaczem, jak będę umiał to odpowiem na wszystkie pytania... Liczę na Was też, wiem, że kilka osób też je ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ja mam takie pytanko , do czego ty uzywasz tego sprzetu ? bo konfiguracja troche dziwna :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 a jak myslisz do wypalania / ogladania dvd bo na tej grafie w gry sie raczej nie gra, mam racje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 no i troche malo i na dodatek slabego ramu, zeby sie czyms powaznym bawic; maszynka w sam raz do SETI :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ake zescie tu offtopic zrobili maciek_p: moze opowiedz sowje wraznia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 fajnie że uwage zwruciliście bo żeczywiście proc płyta hdd wypas ramu mało karta słaba :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 fajnie że uwage zwruciliście bo żeczywiście proc płyta hdd wypas ramu mało karta słaba :> moze koles dopiero chce zmienic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 no i widzicie? obrazil sie nam kolega... Lancer, a moze Ty cos opowiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 > maciek_p To podaj może czasy Super PI 1M i 2M :D (dodam że mój rekord to odpowiednio 37s i 1m:25s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 hm.. skoro jego proc ma 1M L2 Cache tak jak Opterony, to czym właściwie się od nich różni ? Jest tańszy od Opterownów 2Ghz.. więc co, jednak mniejsza wydajność "serwerowa" ze względu na socket/trochę inną architekturę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Opertony mogą pracowac po kilka, Athlony 64 nie maja tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 tak, wiem, ale w stanowiskach jednoprocesorowych jakie są różnice? pewnie Opteron ma kilka bardziej zaawansowanych mechanizmów mhm, jak kontroler pamięci na przykład, or sth.. musiałbym o nich poczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 > maciek_p To podaj może czasy Super PI 1M i 2M :D (dodam że mój rekord to odpowiednio 37s i 1m:25s A co to jest? Po kolei: - wrażenia -> na razie chodzę po necie, licze SETI i tyle.... 1 WU/2 h, - RAM w reklamacji, chodził na DDR333 a był 400 (1GB), - karta grafiki będzie za ok. 3 tygodnie: 9800Pro lub 9600XT, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Wiem, że jest kilka posiadaczy A64, czy ktoś go podkręcał? Opteron rózni się dwukanałowym kontrolerem pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 > maciek_p To podaj może czasy Super PI 1M i 2M :D (dodam że mój rekord to odpowiednio 37s i 1m:25s A co to jest? Po kolei: - wrażenia -> na razie chodzę po necie, licze SETI i tyle.... 1 WU/2 h, - RAM w reklamacji, chodził na DDR333 a był 400 (1GB), - karta grafiki będzie za ok. 3 tygodnie: 9800Pro lub 9600XT, Do czego potrzebny Ci taki proc ?? Seti na Bartku @ 2,5GHz też liczy się ok2h/WU http://www.computerbase.de/downloads/softw...marks/super_pi/ Super PI taki benczmark ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 czy superPi jest multithread ? to ja zaraz zapuszcze na moim K7D master... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 > maciek_p To podaj może czasy Super PI 1M i 2M :D (dodam że mój rekord to odpowiednio 37s i 1m:25s A co to jest? Po kolei: - wrażenia -> na razie chodzę po necie, licze SETI i tyle.... 1 WU/2 h, - RAM w reklamacji, chodził na DDR333 a był 400 (1GB), - karta grafiki będzie za ok. 3 tygodnie: 9800Pro lub 9600XT, jak liczysz seti to dołącz sie do temau tweak.pl link u mnie w podpisie :P ale fajny taki sprzecik maasz etraz machine na ładnych pare miechów :P ile cie wyszło w sumie za ten sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Licze SETI od tygodnia, teraz u ATLON'a... Ale Barton to 32 bity, jeszcze musze go podkrecać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytuan Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 probowalam troche podkrecac ale max co udalo mi sie to z 2.0 do 2.1 GHz wyzej juz mi sie komp restartowal (a powinien okolo 2.2) przypuszczam ,ze to wina pamieci ale nie jestem pewna nie znam sie dobrze jestem poczatkujaca. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 probowalam troche podkrecac ale max co udalo mi sie to z 2.0 do 2.1 GHz wyzej juz mi sie komp restartowal (a powinien okolo 2.2) przypuszczam ,ze to wina pamieci ale nie jestem pewna nie znam sie dobrze jestem poczatkujaca. :wink:to spróbuj asynchronicznie pamieci puscic do fsb albo je ustaw twardo na 33 i sprawdz ile proc pujdzie jak pujdzie wiecej niz to co ostatnio czyli 2.1 to bedziesz wiedziała ze to pamieci a w tedy nei zostanie ci nic jak je dovoltować albo wymienic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytuan Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 dzieki power by AMD udalo sie mam 2.22 GHz :D sa tez minusy: gorsze wyniki testow pamieci oraz marka 2001 :( ale wiecej mam w marku 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 dzieki power by AMD udalo sie mam 2.22 GHz :D sa tez minusy: gorsze wyniki testow pamieci oraz marka 2001 :( ale wiecej mam w marku 2003 A jaki wzrost wydajności w benchmarkach w porównaniu z "gołym"? Czy u Ciebie też PCI & AGP sę zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytuan Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 zmoich obserwacji wynika ze najwydajniejszy jest przy fsb 210 i pamieci na 400 ,ale to i tak nie sa duze roznice :) przydal by sie bios ze zmiana V core chodzi ci o zmiane napiecia na AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 chodzi ci o zmiane napiecia na AGP ? Podejrzewam ze nie chodzi o napiecie ale o przyrost MHz na AGP i PCI wraz ze wzrostem FSB. Zjawisko niepozadane bo nie pozwala osiagac wysokich fsb bo karta graficzna czy kontroler dysku odmawia posluszenstwa. Na niektorych plytach predkosc magistrali PCI i AGP jest stala i niezalezna od FSB. I o to wlasnie w mijej opini pytal maciek_p. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytuan Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 powiem szczerze ze nie wiem :( a jak to sprawdzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 chodzi ci o zmiane napiecia na AGP ? Podejrzewam ze nie chodzi o napiecie ale o przyrost MHz na AGP i PCI wraz ze wzrostem FSB. Zjawisko niepozadane bo nie pozwala osiagac wysokich fsb bo karta graficzna czy kontroler dysku odmawia posluszenstwa. Na niektorych plytach predkosc magistrali PCI i AGP jest stala i niezalezna od FSB. I o to wlasnie w mijej opini pytal maciek_p. Pozdrawiam Zgadza się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 zmoich obserwacji wynika ze najwydajniejszy jest przy fsb 210 i pamieci na 400 ,ale to i tak nie sa duze roznice :) przydal by sie bios ze zmiana V core chodzi ci o zmiane napiecia na AGP ? musisz podniesc napiecie dla procesora i najwazniejsze dla pamieci to wtedy pamieci ci pojda lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytuan Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 na mojej plycie nie mozna podniesc napiecia na procesorze max to 1.55v :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 nie chce mi sie szukać ale bardzo wątpie zeby regulacja zakresu napiec była tak mała na tej płycie chyba po prostuczegos nie u miez ustawic msi zawsze dawało dodatkowe programy monitorujace niepamietam który ale 1 podawał wartośc pci i agp a pozatym to jescze dodam ze mim zwiekszajacych sie zegaró pci i agp to płyty pod a64 fsb 230 to osiagaja raczej bez zadncyh problemów chyba ze procesor jest bardzo lipny i sie nei chce recic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 http://forum.abit-usa.com/forumdisplay.php?forumid=37 http://forum.abit-usa.com/forumdisplay.php?forumid=3 Linki do forum abita moze to ci pomoze zwiekszyc wiedze o tym procu i mobo. Jest tam duzo ciekawego info. Baza Oc A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...