Skocz do zawartości
yotomeczek

Kingstone 1x512MB na BH-6 - katował ktoś ??

Rekomendowane odpowiedzi

no to masz lopne kosći, z kąd je masz?MOze mocno ktoś je katował?Muj sąsiad też ma dwa razy po 256 winbonda i jedna bryka łądnie a druga max to 210 mhz cas 2.5 3 4 11 :? Jakaś lipna, moze wcześniejszy właściciel mocno je katował ??

Na abicie NF7 są problemy z koścmi 512MB ... często max fsb ok. 220 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz lopne kosći, z kąd je masz?MOze mocno ktoś je katował?Muj sąsiad też ma dwa razy po 256 winbonda i jedna bryka łądnie a druga max to 210 mhz cas 2.5 3 4 11 :? Jakaś lipna, moze wcześniejszy właściciel mocno je katował ??

Na abicie NF7 są problemy z koścmi 512MB ... często max fsb ok. 220 :/

Oczywiscie testujesz w 3 banku.... tam podobno najlepiej smigaja. Swoja droga faktycznie cos slaby wyniczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, dla tych kości to raczej norma. Tez jakiś czas temu wpadl mi w ręce 512 MB Kingston na W bh-6 i zachęcony osiągami 256-stek srogo się zawiodłem. Na 2-2-2-11 tylko 207 przy 2,9 V. Kostki na pamiątce były z oznaczone jako 239D ( mam dziwny zwyczaj spisywania dokłądnych oznaczeń testowanych kosci :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle ze to nie wina kostek tylko konstrukcji PCB.

Wszystkie KHX mają po 4 kostki na strone no to PCB jest jakies takie ciemniejsze niż na zwykłych kostkach, miejscami prawie czarne. Rozmieszczenie różnych <span style="color:red;">[ciach!]</span>łków również jest inne.

To chyba cała tajemnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi