lukas__ Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Jestem posiadaczem Athlona 1GHz, grafa GF 2MX 64 MB, płyta gł ASRock K7S8X... Gierki chodzą... większość chodzi dobrze, ale nei chodzą mi filmy w formacie divx i innych formatach które potrzebują kodeków. Nie jest to wina źle zainstalowanych kodeków (instalowałem dziesiątki kodeków i packów!)! Mpg-i chodzą ładnie. Kolega mówi, że czytał kiedyś w jakimś starym komputerświecie, że wyszła seria "zwalonych" Athlonów na których wlasnie są takie objawy jak u mnie. Czy to prawda? Czy ktoś już widział coś podobnego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Jestem posiadaczem Athlona 1GHz, grafa GF 2MX 64 MB, płyta gł ASRock K7S8X... Gierki chodzą... większość chodzi dobrze, ale nei chodzą mi filmy w formacie divx i innych formatach które potrzebują kodeków. Nie jest to wina źle zainstalowanych kodeków (instalowałem dziesiątki kodeków i packów!)! Mpg-i chodzą ładnie. Kolega mówi, że czytał kiedyś w jakimś starym komputerświecie, że wyszła seria "zwalonych" Athlonów na których wlasnie są takie objawy jak u mnie. Czy to prawda? Czy ktoś już widział coś podobnego? Nie jest to prawda problem sam podałeś Reinstal windy, a potem DivX 3.1alpha, Xvid, AC3 oraz DivX 5.x w takiej dokładnie kolejności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas__ Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Reinstalowałem ze 3 razy. Problem się wciąż powtarzał. Argumentem mówiącym o tym, że może to być wina procka jest fakt, że u kolesia od którego brałem tego procka były podobne objawy (nie jest to do końca sprawdzona informacja) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Pogooglaj na okoliczność GF2 i problemu z overlayem. AFAIR był problem na tych kartach który poprawiał wpis w rejestrze - ale detali nie pamiętam (mam wstręt do grafik NV). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas__ Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Tej okoliczności nie wykluczam, choć narazie ten GF sprawuje się bardzo dobrze (o ile to nie jego sprawka) :D Tymbardziej mam ważne powody by twierdzić, że to jednak wina procka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 A ja przychylę się jednak do tezy o błędzie proca. Dawnooo to było, ale pamiętam- sprawa dotyczyła duronów- nie odtwarzały animacji i miały problemy przy dekodowaniu jpg (o ile dobrze pamiętam). AMD bezpłatnie wymieniało takie procki- przynajmniej teoretycznie. Nawet licytowałem takiego duronia na allegro- ale z braku odpowiedzi (od AMD polska) na pytanie o wymianę zrezygnowałem z zakupu. Jak pisałem "błąd" dotyczył duronów- być może również athlonów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Problem z dekodowaniem jpeg nie ma tu nic do rzeczy. Po pierwsze primo chodzi o divxa, a nie o jpeg a po drugie primo błąd dotyczył tylko wyświetlania obrazków w IE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monolit76 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 JA używam K-lite Codec Pack 2.24 RC12 , tu wszytko jest co potrzeba, przynajmniej u mnie wszytko chodzi dobrze i wszytko w jednej paczce. A7N8X deluxe, Barton 2600+, 512 ram kingston 400 mhz, Radeon 9600 XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopik Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Teraz ja się dołoże: miałem bardzo długo i mam athlona 1ghz (t-berd) w tej chwili jade na nowej mobo Asus A7n8x del i nie mam problemów z jakimi Ty sie spotkałeś jednak wcześniej zanim wymieniłem części jechałem na : ECS k7s5al (na sis-ie),gf 2 mx, 64mb sdram i oczywiscie w/w procek :arrow: ani wcześniej na poprzedniej konfiguracji ani na tej którą mam teraz nie miałem najmniejszych problemów z filmami no może nie licząc niebieskich i czerwonych kropek w filmach divx w ciemnych miejscach - ale to zdażało się tylko od czasu do czasu i ustąpiło po zmianie mobo! :roll: nie twierdze że twój procesor jest walnięty (chociaż to możliwe) ale na twoim miejscu spróbowałbym podmienić chociaż na chwilke karte graf. na jakąś mocniejszą - wydaje mi się że może ona być źródłem problemu (u mnie i u znajomych Divx-y zacinały się na słabych kartach a gf2 nie należy do elity - szczególnie MX) a co do systemu i kodeków - nie wiem ile masz ramu wsadzonego ale wydaje mi się że divx-y wymagają gdzieś minimum 64mb (zależy od kompresji) - jeśli masz więcej niż 128mb to zainstaluj sobie WinXp (tak dla testów na 1 dzień) oczywiście zainstaluj od razu ServicePack1 i ściągnij sobie najnowsze sterowniki do sprzętu (graf,muzyczna i przedewszystkim do mobo-chipset,kontroler agp) i jeszcze o kodekach, poszukaj dokładnie, dużo nie znaczy dobrze - CodecPacki zwykle są do du** (to prywatna opinia prosze bez komentarzy :) ) spróbuj czyste zwykłe kodeki z divx-a zainstalować i nie kombinować - też sobie wczoraj zainstalowałem CodecPacka i mi się zacinały filmy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas__ Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 A więc jak ktoś wcześniej wspominał. W IE źle sie wyświetlają jpg-i ... na Netscape ejst już dobrze.. ale chyba ma to coś wspólnego z filammi... Dodam jeszcze że u kolesia kilak miechów działało dobrze. A puźniej takie problemy jak u mnie.. (możliwe, że po zmianie zasiłki) :D Planuje wyprubować inengo Athlona 1GHz co u kolegi chodzi dobrze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...