FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 od dwuch dni mam DUUUŻe problemy z wejściem na forum. jak będzie tak dalej nie pozostanie mi nic innego jak zmienić stronkę startową... ja tak ci nie odpowiada tweak to zajerestruj sie na frazpc i go ustaw na startową :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Wiecie co? Można by poważnie pomyśleć nad zrzutą :D Zastanówmy sie.... Forum ma ponad 13k zarejestrowanych użytkowników. Oczywiście, większość z nich prawie nic nie pisze i Tweak nie ma dla nich aż takiego znaczenia, żeby dać te pare zeta. Przyjmijmy więc, że 1000 userów mogłoby coś tam wpłacić. Teraz wystarczy tylko zarządzić zbiórke po 5 zeta (lub "co łaska") i już mamy kilka tysięcy. Zbiórke można by powtarzać co roku;] Co wy na to? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 wiadomo ze to nie przejdzie. ja bym tam mogl cos ofiarowac, ale takich userow jest naprawde malo. nie sadze zeby sie nawet 100 znalazlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Myślę, że znalazłoby sie powyżej 100 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Na pewno 100 by było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ze mna juz 101 :wink: byle by tylko nie wywalalo mi takiego wala z ogladaniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 5zl tez jestem w stanie wplacic - zeby tylko forum smigalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Poczekajmy jak tak dalej poójdzie to za jakiś czas moze sie okazać ze odpalasz Forum Tweak'a a tu CI wyskoczy popup Aby uzyskac dostęp do forum wyślij sms o treści TWEAK pod numer XXXX ( koszt 2zł w VAT ) :D :D :D :D :D Mam nadzieje ze taki scenariusz sie nie urzeczywistni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 zawsze mozna zrobic jakies platne tweakowe uslugi . Np dostajesz konto z mozliwoscia wstawiania obrazka w sig czy znizki w sklepie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ludzie nie róbcie z forum sklepu internetowego!! Przecież to się mija z celem. Obrazki za smsa, buaahahaha. I co jeszcze? Chcesz napisać topic wyślij smsa (2zł +VAT). Forum jest do NIEODPŁATNEGO pomagania sobie nawzajem. I ma status niekomercyjny. $$$ na pewno by się przydało, ale nie w taki sposób! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ludzie nie róbcie z forum sklepu internetowego!! Przecież to się mija z celem. Obrazki za smsa, buaahahaha. I co jeszcze? Chcesz napisać topic wyślij smsa (2zł +VAT). Forum jest do NIEODPŁATNEGO pomagania sobie nawzajem. I ma status niekomercyjny. $$$ na pewno by się przydało, ale nie w taki sposób! 1zł od uczielonej rady + abonament 49,99 + Vat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ludzie nie róbcie z forum sklepu internetowego!! Przecież to się mija z celem. Obrazki za smsa, buaahahaha. I co jeszcze? Chcesz napisać topic wyślij smsa (2zł +VAT). Forum jest do NIEODPŁATNEGO pomagania sobie nawzajem. I ma status niekomercyjny. $$$ na pewno by się przydało, ale nie w taki sposób!Life is brutal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ludzie nie róbcie z forum sklepu internetowego!! Przecież to się mija z celem. Obrazki za smsa, buaahahaha. I co jeszcze? Chcesz napisać topic wyślij smsa (2zł +VAT). Forum jest do NIEODPŁATNEGO pomagania sobie nawzajem. I ma status niekomercyjny. $$$ na pewno by się przydało, ale nie w taki sposób! powiedz to do isp. powiedz to ludzia ktorzy placa za lacze, ofiarowuja swoj czas na to zeby wszystko bylo ok, a jak cos sie kaszani to wielu idiotow ma pretensje i zal ze przeciez im sie to nalezy :evil: viod: moim zdaniem bardzo dobry pomysl. jadnak pojawiaja sie problemy. "klient placi - klient wymaga". wyobraz sobie jaki dym by byl, jak by na przyklad serwer padl. ilu ludzi by plakalo ze placili, a nie ma. jeszcze sadem zaczeli by staraszyc. no chyba zebys zgadzal sie na umowe skonstruowana podobnie do umow microsoftu, cos w stylu "firma dolozy wszelkich staran, jednakze...". pozatym taki uzytkonik moglby sie domagac innych praw niz inni. wieszka odpowiedzialnosc spoczywala by na moderze dajacym bana, itp... jest jeszcze inny problem. 5 czy 10 zeta kazdy moze dac. szkoda ze drugie tyle zaplaci za przelew :( juz chyba kiedys byla taka inicjatywa zeby robic zrzute. nic z tego nie wyszlo. probowac mozna, np zrobic ankiete w stylu: ile jestes w stanie wplacic: 5, 10, 15, 20, 30, 50, nic. podpiac ja na stronie glownej i sie zastanawiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Dokladnie to nie jest organizacja charytatywna , wskazuja na to reklamy i sklep np . Dla mnie omzliwosc posiadainia konta z bajerami za oplata to byl by plus. uff...AR co do umowy to by sie sporzadzilo ze oplata nie daje nic poza : ... i tu jakies bajery . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ja nie mówię że 5 czy 10zł raz na jakiś czas to dużo. Miejsce na serwerze na pewno kosztuje, to fakt. Ale opłaty za bajery? Czy ja wiem? Dojdzie do tego że każdy będzie chciał mieć obrazek w sigu (np. za 5zeta) i w efekcie i tak dużo dłużej forum będzie się ładowało. Poza tym wszystkie te fora, gdzie nie ma ograniczeń co do podpisu poprostu wyglądają mało przejrzyście. To forum jest pozbawione bajerów a przez to czytelne w odbiorze. Nie ma stopniowania userów, że ktoś jest piszący, czy coś tam. I tak IMHO powinno zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 viod: jasne, tylko wiadomo jaki jest nasz narod i tak powyzywaja ciebie, twoja matke i pol miasta w ktorym mieszkasz od zlodziei, bandytow, itd ;) kazik2000: masz jakies lepsze pomysly? pozatym za siga to z 50 zeta conajmniej ;] pozostaje czekac jak ustosunkuje sie do tego lisek czy marco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Tak sobie czytam i czytam i dochodze do wniosku ze naprawde z matematyka niektorzy sa na bakier albo przynajmniej ze zdrowym rozsadkiem. Ja sobie moge dowcipkowac o SMSach za korzystanie z forum ale teraz tak calkiem na powaznie. Zastanowmy sie przez chwile. Wariant pt. chcemy wykupic dodatkowy serwer z dodatkowym laczem zeby wrzucic na niego czesc forum, dac mozliwosc zalacznikow, FTPa, obrazki etc. Oplaty dobrowolne. Koszt miesieczny. 150 euro + TVA (19,6 procent) = 179,4 euro. Plus koszty przelewu i jakies pierduty wychodzi prawie 200 euro. 200x4,8=960 PLNow MIESIECZNIE. SMS za 2,44 PLN z VATem. netto 2 PLN. Z tego dla nas zostaje jakies 35 procent = 0,7 PLN. Podatki, ksiegowosc etc etc zostaje optymistycznie 0,5 PLN. Czyli jakos tak 2000 SMSow na miesiac = 66 dziennie. Dobra jak ktos powysyla z 50 to juz bedzie dobrze. Sa chetni ;) ? Badzmy szczerzy to jest mission impossible. Niestety jakos 6stki w totku nie trafie raczej (pewnie dlatego ze nie gram ;) - prawdopodobienstwo wygranej dosyc mizerne), dofinansowania z UE tez raczej na ta akurat witryne nie dostaniemy chyba, ze ktos ma pomysl jak to podciagnac pod wyrownywanie szans mlodziezy z terenow defaworyzowanych i wspolprace miedzynarodowa w sieci [prosze sie nie smiac - autentycznie ostatnio cos takiego robilismy z pozytywnym skutkiem]. Jak zarobie pierwszy milion to z przyjemnoscia zafunduje tweak'owi cala farme serwerow i 10 mbit/s na wylacznosc ale to raczej nie w tej dekadzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Można podciągnąć!!! Jest to strona o tematyce czysto komputerowej. Nigdzie indziej nie można się dowiedzieć tyle o sprzęcie od podszewki (w Polsce) co tutaj. Poziom wiedzy sprzedawców w firmach komputerowych sięga dna. Kolorowe pisma komputerowe najczęściej posiadają sponsorowane testy sprzętu a i tak połowa ze 160 stron to reklamy :) Myślisz Marco że to przejdzie?? ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Hmm Gdyby była taka możliwość to bym te 100 czy 150 PLN rocznie mógł dać, ale ilu ludzi się znajdzie takich jak ja? Może ze sto, to będzie 100x100 czyli 10000zł rocznie w tym serwer 1000 miesięcznie. Więc i tak by na 2 miesiące zabrakło, chyba że doszliby jacyś sponsorzy albo jakiś rabat z Francji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 1 - Jakie SMS'y? Przelewem najlepiej, w mBanku są darmowe. 2 - Wpłata byłaby możliwa w dowolnym czasie (konto czynne cały czas) i była całkowicie dobrowolna. Ponad to, ofiarodawca nie miałby żadnych dodatkowych korzyści, typu obrazek w podpisie, bo to mija sie z celem. Ewentualnie, można by tym co wpłacili umieścić jakiś znaczek w profilu, ale to też nie koniecznie. 3 - michalak - IMO osób takich jak ty znalazłoby sie sporo. Dla mnie wpłacenie 100 zeta rocznie również nie stanowi problemu. 4 - Proponije zrobić małą próbę, w postaci ankiety na stronie głównej. 5 - Aby napisać tego posta, wchodziłem na Forum ok. pół h.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Hmm, niektórzy mogą wpłacić a niektórzy nie mogą :( I jeśli będą profity dla "ofiarodawców" to się zacznie podział. Bo ja wpłaciłem i mam, a ty nie wpłaciłeś to... Ci nie odpowiem. Ja podkreślam, że zależy mi na jak najlepszym działaniu forum, ale każde wyróżnienie spowoduje tworzenie się grup i grupek (vide "Grupa Trzymająca Władzę" ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Dlatego właśnie nie powinno być korzyści żadnych. Jak ktoś wpłacił, to zrobił to altruistycznie - to musi być jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 No coś ty, ci co zapłacą 100<zł to nic nie będa mieli ci co zapłącą 250<będą mieli tytuł sponsora i będą powszechnie uwielbiani a ci co zapłącą <500zł to będą mieli prawa moderatorów :))) żartowałem A tak naprawde to przelewik na konto tweaka 100/200pln to nie jest problem raz na rok. tylko żeby forum działało dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 To jest nas dwóch :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Taa 50 to juz dla mnie za duzo ;/ . Tak to jest jak nie ma sie dochodow ;/ Korzysci wplaty jezeli chodzi o forum rzeczywiscie sa zbedne . Jednak moze dalo by sie inaczej przyciagnac sponsorow osobowych np. jak juz mowilem znizkami u sponsorow (firm) lub w sklepie to juz jest poza forum ale nadal w obrebie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Serwis napisy.info zoorganizował składke.. wszysło im ponad 3k złotych :)) http://napisy.info/News19.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Ciekawe jeszcze jak z legalnością tego procederu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Fuck legalność... ;] Doborowolne wpłaty na szczytny cel - coś ala Radio Maryja... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Niestety nie mamy takich pleców jak radio Maryja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 dziala wam link do forum na stronie glownej tweaka? bo mi niet:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...