Yahoo Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 komp odmawiał posuszeństwa(zwisy itp) sądząc że to winda lub wirusik(wykryty w32pinfi nie przez symanteka, ale jakiś internetowy skaner antywirusowy) postanowiłem zrobić system od zera i to początek problemu: po formacie odpaleniu z dyskietki i próbie staru instalacji windy, komp zalicza zwiasa (po wpisaniu setup ENTER czarny ekran i end.); próbowałem: - odpalić z innej płytki - odpalic instalke z przegranego na dysk windowsa - zainstalowac na inny HDD - rozkręciłem na części pierwsze przeczyściłem i złożyłem - instalka na innym kompie i moim dysku ruszyła - płyta jest odczytywana (e: i dir działa) Sprzęt : Asus A7v8x, Athlon 1700+, dysk Seagate, ram 256, radek będe wdzięczny za wszelkie wskazówki co by tu jeszcze można spróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble2u Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 sprawdz ramy jakims programem .......np http://www.memtest86.com/#download1 (wypal plyte ISO) sprawdz takze zasilacz czy masz prawidlowe napiecia (wejdz do biosu) no i jeszcze jedna rzecz to moze masz bad sectory na dysku czyli robisz niskopoziomowego foramta jakism spytnym programikiem (zadym formatem , bedzie trwalo nawet do 3 godz) ...... wiec uszkodzony ram , dysk albo zasilacz.. ...ze wskazaniem na dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble2u Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 aaaa inny dysk juz byl czyli ramy sie posypaly ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 komp odmawiał posuszeństwa(zwisy itp) sądząc że to winda lub wirusik(wykryty w32pinfi nie przez symanteka, ale jakiś internetowy skaner antywirusowy) postanowiłem zrobić system od zera i to początek problemu: po formacie odpaleniu z dyskietki i próbie staru instalacji windy, komp zalicza zwiasa (po wpisaniu setup ENTER czarny ekran i end.); próbowałem: - odpalić z innej płytki - odpalic instalke z przegranego na dysk windowsa - zainstalowac na inny HDD - rozkręciłem na części pierwsze przeczyściłem i złożyłem - instalka na innym kompie i moim dysku ruszyła - płyta jest odczytywana (e: i dir działa) Sprzęt : Asus A7v8x, Athlon 1700+, dysk Seagate, ram 256, radek będe wdzięczny za wszelkie wskazówki co by tu jeszcze można spróbować Jak już wspomniano - RAM, lub niestabilny procesor - odkręć i spróbuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 1.a jakie temperatury na procku masz? 2.sproboj na pamiatkach od kolegi 3.sproboj wyjac wszystkie niepotrzebne urzadzenia tzn. jeden dysk,jeden cdrom,zadnych pci i usb. Bedziesz wiedzial o co biega. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Na ramach(dobrych) kolegi działo się to samo, napięcia są dobre - minimlne odchylenia, to komputer kolegi jego procesor nie był kręcony, temperatura nie dochodzi o 50 stopni. Wszystko niepotrzebne już wyciagaliśmy, tzn był hdd, grafika, proc i ofcoz mobo. I jeszcze jedna rzecz, kolega nie ma radka a ma GeForce 5200 - wymienił się z bratem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 a jakiego wina próbujesz zainstalować :>?? jeśli 98 to spóbuj setupcor albo winxp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 setupcor nie pomaga, dalej to samo, czarny ekran i zwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble2u Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 chipset sie plyty rzadko sypie sprawdzales RAMY tym http://www.memtest86.com/#download1 ????? czy czym sprawdzales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 No więc sprawdzane były ramy w ten sposób że podpiołem dobre ramy kolegi, i działo się to SAMO :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...