sailence Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 zmontowałem włąśnie taki trójniczek i spraedziłem pod kranem jak to działa, nie chlapie zbytnio, oczywiscie dam rurke z 5 cm zeby sie nie wylewało, tylko chodzi mi o to, czy będzie to dobre odpowietrzenie układu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 zmontowałem włąśnie taki trójniczek i spraedziłem pod kranem jak to działa, nie chlapie zbytnio, oczywiscie dam rurke z 5 cm zeby sie nie wylewało, tylko chodzi mi o to, czy będzie to dobre odpowietrzenie układumogłes dac na poczatek dluzsza rurke ,zeby nie dolewac co kilka sekund wody podczas pierwszego uzupełniania układu . rurke mozesz skrocic jak odpowietrzysz całkowicie układ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 rzeczywiście dobry pomysł, odpowietrzanie trochę mnie irytowało, dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mysle ze takie odpowietrzanie jakie masz Sailence jest niezlym rozwiazaniem, jest to najwyzszy punkt w ukladzie, powietrze musi sie tam znalezc predzej czy pozniej :) Daj jakies zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 zdjęcia zamieszczę jak pożyczę od znajomego cyfrówkę, narazie zamieszczam schemacik poglądowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja bym kierunek płynięcia wody ustawił w drugą stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja bym kierunek płynięcia wody ustawił w drugą stronę.Ja też :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 żeby zjarać pompkę? :D nie dziękuję przecież wtedy pompka zasysałaby ciepłą wodę prosto z bloku aha, co do tego odpowietrzania, to wszystko poszło dosłownie bosko, wstawiłem w wąż lejek (z kuchni zwędziłem na chwilkę :D) i nalałem wody na zaś, poczekałem z 15 minut i nie ma teraz nawet jednej najmniejszego bąbelka powietrza w wężach, taki sposób odpowietrzania polecam wszystkim ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 żeby zjarać pompkę? :D nie dziękuję przecież wtedy pompka zasysałaby ciepłą wodę prosto z bloku I o to chodzi. Wtedy do bloku trafiałaby woda prosto z chłodnicy, a nie już lekko ogrzana przez pompkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 sprawdzałem temperaturę pompki po 30 minutach pracy, i ma około 22-24*C , więc wolę tak niż zajechać pompkę po miesiącu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 żeby zjarać pompkę? :D nie dziękuję przecież wtedy pompka zasysałaby ciepłą wodę prosto z bloku aha, co do tego odpowietrzania, to wszystko poszło dosłownie bosko, wstawiłem w wąż lejek (z kuchni zwędziłem na chwilkę :D) i nalałem wody na zaś, poczekałem z 15 minut i nie ma teraz nawet jednej najmniejszego bąbelka powietrza w wężach, taki sposób odpowietrzania polecam wszystkim ! :D Skąd wyczasnołeś to genialne stwierdzenie rostopi ci się pompka na pewno :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 tak nawiasem mówiąc to chyba forum się przywiesza, nie? :D uważam, że jak większość ludzi z WC tak właśnie puszcza wodę przez układ, nie może to być błąd, więc zrobiłem tak jak mi radzili, jak będzie mi się coś przegrzewało, to srpóbuję jakiejś przeróbki, ale na razie komputer na założonym 5 godzin temu nowiutkim WC chodzi bosko (procesor ledwo ciepły, chłodnica letnia :D) - czegóż chcieć więcej :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 tak nawiasem mówiąc to chyba forum się przywiesza, nie? :D uważam, że jak większość ludzi z WC tak właśnie puszcza wodę przez układ, nie może to być błąd, więc zrobiłem tak jak mi radzili, jak będzie mi się coś przegrzewało, to srpóbuję jakiejś przeróbki, ale na razie komputer na założonym 5 godzin temu nowiutkim WC chodzi bosko (procesor ledwo ciepły, chłodnica letnia :D) - czegóż chcieć więcej :D:D:D FC :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 kasiurka, jakby do mnie napłynęło zbędnych 1000 zł to czemu nie? :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 FC jest głosne, same z tym problemy i w ogóle jest "be". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 FC jest głosne, same z tym problemy i w ogóle jest "be".Da się wytrzymać co się nie robi dla ponad -30C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 eksperymenty, eksperymenty... :D ja kilka godzin temu skończylem WC, i chcę teraz się nacieszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strohs Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Przezwyciężając moje lenistwo zdecydowałem się na próbę zamieszczenia paru zdjęć mojego WC. Układ jest że tak powiem standardowy co obrazują poniższe zdjęcia :D (mam nadzieję że będzie je widać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 sprawdzałem temperaturę pompki po 30 minutach pracy, i ma około 22-24*C , więc wolę tak niż zajechać pompkę po miesiącu :DJak najbardziej bledne myslenie... :D ja mam tak juz 3 miesieca :D A konkretniej tak POMPA - CHLODNICA - CPU = GPU; NB - ZBIORNIK - POMPA :) Nic pompce sie nie dzieje :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Strohs masz swietny uklad, i ta chlodniczka to BI ProII czy ExtremeII? Ale, ja bym na twoim miejscu zmienil blok wodny, na bardziej wydajny i estetyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Strohs z czego są te osłonki na kablach?? Bo fajnie to wygląda:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 te oslonki to mi wygladaja na peszele (rurki) do kabli, prysniete czarnym sprayem . rurki te sa do nabycia po kilkanascie groszy za metr w marketach budowlanych . arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 te oslonki to mi wygladaja na peszele (rurki) do kabli, prysniete czarnym sprayem . rurki te sa do nabycia po kilkanascie groszy za metr w marketach budowlanych . arthx Sa tez czarne - mozna tez dostac na giełdach elektronicznych (np. we wrocku na swiebockim. Podobnie jak rurki termokurczliwe, ok. 3 razy taniej niz w ciastoramie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 sa tez czarne do kupienia. w obi takie widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strohs Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Zgadza się te czarne rurki to peszele (są z czarnego plastiku wiec nie trzeba było ich malować :D ). Ja swoje kupiłem na giełdzie RTV w Krakowie od faceta handlującego alarmami samochodowymi. Dałem 10 pln za 5 m (może i przepłaciłem ale w moim mieście były tylko białe). Oczywiście aby nałożyć je na rurki WC musiałem osłonki rozciąć wzdłuż. (peszele miały średnicę wewnętrzną taką samą jak rurki WC zewnętrzną ). Tak "off topic" to w Ikei za 2 mm takiej przeciętej rurki + 5 opasek zaciskowych trzeba zapłacić 35 pln 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 prawde mowiac w sklepach OBI, praktiker czy ikea sa najwyzsze ceny. Ale niestety tam jest duzy wybor. ja np nie mam mozliwosci gdzie ndziej kupic rurek, czy pojemnika Obi i pratkier mam do dyspozycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Nici z tego projektu. Zdecydowalem ze sprzedam Uziela (juz wystawiony http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25955645 ) poniewaz planuje zakupic nowy proc i plyte glowna. Teorytycznie moglbym zachowac jego podstawke i dostac nowy top, ale wole w takim wypdaku kupic caly nowy blok wodny. Mozliwe ze zobaczycie WC Wersja 2.0 za jakis czas. Jeszcze ostatnie pytanko, Rozumiem ze to zielone co sie osadza na wezach to sa wlasnie te algi? To znaczy ze te moje lubia pic spirytus :P Tak powaznie - mysle ze spiryt strasznie szybko paruje jak sie go da do ukladu. Probwalem jak najlepiej uszczelnic odpowietrzacz, ale dalej parowala woda po zmieszaniu z spirytusem. Nastepnym razem kupie specjalny preparat przeciw temu zielonemu swinstwu. Ale czy to sa napewno te algi? Ten zielony osad jak na zdjeciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...