_Tomcio_ Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Witam i... o rade pytam: wlasnie zlozylem zestaw skladajacy sie m.in. z Bartona 2500+ i plyty glownej EPOX 8RDA3+. Dlaczego zaraz po odpaleniu, w trakcie ladowania na ekranie pojawila sie informacja, ze korzystam z... AMD 1100 XP ? (bylo to przy pierwszym rozruchu, nic nie grzebalem w Biosie itd.) Bardzo bede wdzieczny za podpowiedzi i... brak docinek. Kazdy kiedys zaczynal... Pozdrawiam. T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 po prostu magistralę procka masz ustawioną na 100, musisz przestawić na 166 bo bartek nominalnie ma taką jeśli oczywiście pamięci i dzielnik płyty Ci pozwala magistrala 100 x 11mnożnik procka = 1100 133 x 11 = 1900 166 x 11 = 2500 200 x 11 = 3200 Pamiętaj o dzielniku agp i pci bouszkodzić można dysk lub kartę grafiki napisz specyfikację sprzęty , parametry pamięci i płyty głównej ok to coś uradzimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 mnoznik 11 , szyna 166 i będzie jak nalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 mnoznik 11 , szyna 166 i będzie jak nalezy :) "bedzie jak nalezy" 8O :?: w miare dobrze-chyba chciales powiedziec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 mnoznik 11 , szyna 166 i będzie jak nalezy :) "bedzie jak nalezy" 8O :?: w miare dobrze-chyba chciales powiedziec :D no wiadomo , chlopak pytal o 2500+ to co mu bede motal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 po prostu magistralę procka masz ustawioną na 100, musisz przestawić na 166 bo bartek nominalnie ma taką jeśli oczywiście pamięci i dzielnik płyty Ci pozwala magistrala 100 x 11mnożnik procka = 1100 133 x 11 = 1900 166 x 11 = 2500 200 x 11 = 3200 Pamiętaj o dzielniku agp i pci bouszkodzić można dysk lub kartę grafiki napisz specyfikację sprzęty , parametry pamięci i płyty głównej ok to coś uradzimy 8O :?: Przeciez to NF2 , wiec jest blokada Pci/Agp wiec nie wiem po co o tym piszesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Ja mam zawsze takie wartości (FSB=100) po resetowaniu CMOSa zworką. Może Twoja płyta leżała bez bateryjki i tak się zrobiło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 UUPs znowu dałem plamę sorka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Tomcio_ Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Dzieki bardzo za wszytskie podpowiedzi. Widac sa jeszcze w naszym kraju ludzie, ktorzy tak jak Andrzej Lepper chca bezinteresownie pomoc innym :lol: . Moja konfiguracja to oprocz opisanego w pytaniu procka i plyty: GeForce FX 5200 128 MB, RAM 256 MB, to chyba tyle. Ustawilem taktowanie w biosie na 200 i teraz Barton hula jako 3200 (pytanie tylko jak dlugo). A przy okazji: do polaczenia dysku uzywam zlacza IDE, ale na plycie mam jeszcze Serial ATA, ktory przy kazdym odpalaniu systemu sie zglasza i szuka napedow. Trwa to co prawda tylko klika sekund, ale juz zdazylo mnie wnerwic. Mozna to jakos wylaczyc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Musisz w BIOS'ie poszukać i ustawić na DISABLED kontroler RAID dla SATA. Zniknie wyszukiwanie dysków na tym złączu. Ile pochodzi ten Barton na 3200+? Napisz jakie masz chłodzenie i jakie temperatury. Jeżeli go nie przegrzejesz, to nie masz się czego bać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...