Skocz do zawartości
YouzeQ

Czym wycinać otwory w blasze obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wyciąć w bocznej pokrywie otwory na wentylator 120 wiem ze można takie coś zrobić np dremelkiem i małą piłką tarczową, ale na narzędziach się nie znam. Jak by ktoś mógł podać jakieś konkretne rozwiązanie (np firma, średnica i rodzaj ostrza) to byłbym wdzięczny. Oczywiście nie chciałbym kupować najdroższego rozwiązania, ale nie chcę też żeby w trakcie wycinania pogięło mnie ze złości.

PS Mam dostęp do narzędzi typu: wiertarka, szlifierka, kontówka, piła łańcuchowa ale to chyba zbyt brutalne rozwiązania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem ze chodzi Ci o okragly otwor, pomijajac dokladne obrysowanie i wyznaczenie wycinanego punktu to najpierw nawiercalem wiertarka po wytyczonej lini (akurat mialem stojak do wiertarki wiec nie bylo to az takie trunde ale z reki moze byc gorzej) utworzy Ci to cos podobnego do bokow zanczka pocztowego :) wiec trzeba to bylo wyrownac szlifierka katowa, pozniej tylko dokladnie pilnikiem i papierem sciernym i bylo gotowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Check this OuT

CLOSE!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

============

zgłaszasz temat a sam łamiesz regulamin - na przyszlość zastanów sie co robisz ...

9. Powstrzymywać się od zamieszczania postów nic niewnoszących do dyskusji, np. o treści "lol", "zgadzam się w pełni z przedmówcą", oraz postów będących wyłącznie powtórzeniem informacji podanych już w wątku przez innego uczestnika forum. Niedozwolone jest umieszczanie postów o treści "Było!", "Szukaj!" bez podania pytającemu dokładniejszych wskazówek (np. linka do tematu, w którym dane zagadnienie było omawiane, lub haseł pomocnych przy korzystaniu z wyszukiwarki forum/internetowej).

jakoś nie widac u ciebie żadnych przydatnych linków ...

Edited by GNZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...