malaka Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Witam.Kupiłam dysk sata 200gb caviara i tu 3 pytania -podczas wgrywania systemu potrzebny jest sterownik do dysku w komplecie go nie ma(musi byc na dyskietce) -skąd sciagnac sterownik -jak przygotowac dyskietke -czy sterowniki do dysków sata sa uniwersalne tzn do kazdego dysku czy musi byc do konkretnego modelu Za okazana pomoc i porady z góry dziekuje :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Co znaczy "wgrywanie systemu"?? Potrzebny jest sterownik - ale nie do dysku, tylko do kontrolera. Ściągnąć można oczywiście ze strony producenta sprzętu i/lub chipa, na którym jest oparty kontroler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 a da sie to ominac ?? podczas instalacji - zeby mu podac sterowniki np. z dysku a nie dyskietki - bo nie mam flopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 a da sie to ominac ?? podczas instalacji - zeby mu podac sterowniki np. z dysku a nie dyskietki - bo nie mam floparaczej nie da sie tego ominac ... potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do kontrolera dyskow (silicon image, promis, highpoint, intel itp.) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacAAA Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jak masz plyte na serial ATA to napewno masz dyskietke ze sterownikami lub przy kontrolerze sATA A nie da sie tego ominac dlatego, ze windows nie ma sterow na sATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 a da sie to ominac ?? podczas instalacji - zeby mu podac sterowniki np. z dysku a nie dyskietki - bo nie mam floparaczej nie da sie tego ominac ... potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do kontrolera dyskow (silicon image, promis, highpoint, intel itp.) pozdr Ja nigdy nie uzywalem dyskietki ze sterami podczas instalacji XP PRO na Abicie IC7 + Barka 7200.7 SATA i wsjo smiga jak nalezy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Sterowniki są na płycie dołączonej do płyty głównej ,wystarczy je odszukac i zgrać na dyskietke,potem podczas instalacji xp w pewnym momęcie wcisnąc F6 i wsadzić dyskietkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 a da sie to ominac ?? podczas instalacji - zeby mu podac sterowniki np. z dysku a nie dyskietki - bo nie mam floparaczej nie da sie tego ominac ... potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do kontrolera dyskow (silicon image, promis, highpoint, intel itp.) pozdr Ja nigdy nie uzywalem dyskietki ze sterami podczas instalacji XP PRO na Abicie IC7 + Barka 7200.7 SATA i wsjo smiga jak nalezy :lol: Bo IC7 mają sterownik kontrolera na płycie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 a da sie to ominac ?? podczas instalacji - zeby mu podac sterowniki np. z dysku a nie dyskietki - bo nie mam floparaczej nie da sie tego ominac ... potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do kontrolera dyskow (silicon image, promis, highpoint, intel itp.) pozdr Ja nigdy nie uzywalem dyskietki ze sterami podczas instalacji XP PRO na Abicie IC7 + Barka 7200.7 SATA i wsjo smiga jak nalezy :lol: Bo IC7 mają sterownik kontrolera na płycie :? O tym doskonale wiem :wink: Kolega napisal, ze nie da sie ominac instalacji sterow do kontrolera - wiec go uswiadomilem w tej kwestii. Wiadomo co plyta to inny kontroler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...