Ja$$o Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Witam. Od wczoraj używam Mozilli firefox 0.8. Jest super, poza tym, ze nie mogę się przyzwyczaić do tego, że zamiast nowych okien są panele (wiem, że można włączać w nowym oknie, powstrzymajcie komentarze :D ). Mam tylko jeden problem. Mozilla bez problemu wciągnęła mi Ulubione z I.E (6.0.2) i przerobiła na swoje zakładki. Cały szkopuł polega na tym, że explorer za nic nie chce robić tego samego, czyli zakładki z Mozilli nie są widziane jako ulubione w I.E. Czy istnieje możliwość, aby adresy jakie zapisuje w Mozilli jako zakładki zapisywały się od razu w Ulubionych I.E? A, i system jakiego używam, to Xp, dzięki za przypomnienie Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Automatem nie da rady (przynajmniej ja nic o tym nie wiem). Linki w Mozilli są zapisane w pliku bookmarks.html w danym profilu natomiast w IE są to skróty url do poszczególnych linków. Można to obejść w pewien sposób, ale jest on średnio wygodny. Tworzysz skrót do pliku bookmarks.html z Mozilli i umieszczasz go w katalogu Ulubione profilu swojego użytkownika windowsowego. Używasz skrótu, a nie kopiujesz samego pliku, aby w IE mieć zawsze aktualną zawartość. W ulubionych IE będziesz go widział jako url do pliku bookmark.html i po kliknięciu otworzy Ci się jak normalna strona www z aktywnymi linkami. Lokalizacja pliku bookmarks.html u mnie (u Ciebie może się minimalnie różnić): c:Documents and SettingsSikorDane aplikacjiMozillaProfilesdefaultyegpyvwy.sltbookmarks.html Lokalizacja katalogu Ulubione (oczywiście u Ciebie też będzie się różnić): c:Documents and SettingsSikorUlubione Nie napisałeś jakiego systemu używasz. Lokalizacje dotyczą systemów win2k i winxp. W 9X są trochę inne, a nie mam teraz pod ręką nic takiego, aby sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Jest super, poza tym, ze nie mogę się przyzwyczaić do tego, że zamiast nowych okien są panele (wiem, że można włączać w nowym oknie, powstrzymajcie komentarze :D )powstrzymalem :roll: Czy istnieje możliwość, aby adresy jakie zapisuje w Mozilli jako zakładki zapisywały się od razu w Ulubionych I.E?produkty m$ sa zintegrowane tylko ze soba, wiec ciezko bedzie. ale po co uzywac IE skoro masz juz o niebo lepsza mozille? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...