Skocz do zawartości
Kiszka

Wynik Testu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X 128 MB 128 Bit procek AMD Athlon 2000+ Xp 256 DDR w 3DMark2001 SE mam 8329 punktów czy to dobry wynik i mam pytanie czy płyta głowna DFI AD 73 Pro to straszna lipa czy ujdzie bo taką mam prosze o odpowiedzi za wszystkie dziękuje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta twoja plyta jest na kt266 wiec nie wymagaj od niej za duzo , procek pewnie smiga na FSB 133 a wynik w 2001SE jest w pewnym stopniu zalezny od proca . Nie napislaes jeszcze jakiej firmy jest ten GF i jakie ma taktowania , choc jak na 4Ti to nawet jak na takim sprzecie o jakies 1000pkt za malo... Na twoim miejscu pobawilbym sie troszke taktowaniem grafy no i pomyslal nad zmiana mobo . Procek mam nadzieje ze nie na jadrze palomio bo jesli tak to niestety procek tez do wymiany .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to potrzebujesz wysokie fsb synchro z prockiem, niskie timingi, dobre stery, wykrecona grafe, swierzy system itp.

Bo jak bys chcial same punkty to (oprocz tego co wymienilem przed chwila) dajesz wszystkie detale na minimum, mipmap na max i testujesz, tylko po co to komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech mas zbardzo słaby wynik moj kolega na athlonie 1800+palomino 512ddr266mhz geforce 4ti 4200 ma 13400pktech mas zbardzo słaby wynik moj kolega na athlonie 1800+palomino 512ddr266mhz geforce 4ti 4200 ma 13400pktech mas zbardzo słaby wynik moj kolega na athlonie 1800+palomino 512ddr266mhz geforce 4ti 4200 ma 13400pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkęciłem rdzęn i pamięć na 306/450 MHz i teraz wynik jest 9627 troche więcej ale to mało jak na taką karte ktoś mi powiedział że wina jest tesz w tym że moja płyta główna jest 4AGP i nie obsłuży tak jak trzeba karty która ma 8AGP czy to prawda??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkęciłem  rdzęn i pamięć  na  306/450 MHz i teraz wynik jest 9627 troche więcej ale to mało jak na taką karte ktoś  mi powiedział że wina jest tesz w tym że moja płyta główna jest 4AGP i nie obsłuży tak jak trzeba karty która ma 8AGP czy to prawda??

wynik juz jestprawie dobry bo powienienes miec taki jak ja w podpisie ale twój kt266 jest wolneijszy od sis735 wiecj na starcie troche tracisz, a wiecej jzu nei osiagniesz bo proc chodzi ci na fsb 133 tak jak u mnie :/ na fsb rzedu 200Mhz wyniki sa ok 14 do 16k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi