Gość SamoDobro Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Witam. mam małe pytanko. jak mogę sprawić, żeby inni użytkownicy sieci lokalnej mogli ode mnie zasysać pliki? robię tak: klikam na folderze, który chcę udostępnić, Udostępnianie, potem zaznaczam opcje udostępniania Wszyscy, zaznaczam kwadracik odczyt i... [gluteus maximus] blada. owszem, mogą przeglądać zawartość tych katalogów, ale jeśli ktoś chce coś ściągnąć, to już jest problem, bo wyskakuje mu komunikat, że nie ma uprawnień... dlaczego tak się dzieje? co robię źle? sorki za lamerskie pytanie, ale mam z tym kłopot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 mozna przegladac, ale nie mozna sciagac? a logujesz sie jako uzytkownik jakis z tego kompa (ktory udostepnia) czy sam wchodzi "automatycznie"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 sprawa jest strasznie dziwna żeby wejść do mnie na połączenie wystarczy wpisać COKOLWIEK jako użytkownik, nie wpisywać nic w polu hasło i sialala. po wpisaniu Administrator i hasła administratora dzieje się to samo, co po wpisaniu czegokolwiek (gość, user, [gluteus maximus] blada itp itd) stąd me zdziwienie. jeszcze jedna rzecz: ja ze swego kompa przez dostęp sieciowy do mojego kompa mogę sobie wszystko kopiować, uruchamiać itp, natomiast ktoś inny już nie. nie wiem o co chodzi :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...