Skocz do zawartości
kazik2000

Mam godzine na znalezienie argumentów ECS kontra ASUS!!!

Rekomendowane odpowiedzi

I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to że ten ASUS to dla mnie totalny shit i do tego ma być droższy o 50zeta: http://pl.asus.com/prog/spec.asp?m=A7A133&langs=15

A mój ECS (którego nie chce kupić) do L7S7A2. O 17 mamy się spotkać. Czym go przekonać, że nie działam z chęci zysku, tylko z troski o wydajność jego maszyny??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus : chipset ALI :lol: FSB 200 i 266 :lol: (tylko durony/durony xp/athlon palomino/athlon xp/thorton i zero podkręcania), pamięci DIMM czyli 2 razy wolniejsze niż DDR, USB tylko 1.0 lub 1.1 , płyta przeżytek. mój abit kt7a sprzed 3-4 lat był lepszy.

ECS ma DDR, obsługuje bartony i można je podkręcić, lata spokojnie na FSB powyzej 400, USB 2.0, blokada pci/agp więc czy ustawisz fsb 133, 150 czy 180 zawsze masz idealne pci 33MHz, konstrukcja u mnie bezproblemowa i o niebo szybsza, nowocześniejsza. wystarczy zrobić test choćby 3dmarka i spróbować uruchomić bartona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaproponuj mu, żeby poszukał innej płyty na SDRAM'y.

Ten rodzaj pamięci to przecież szczyt technologii :lol:

Nie wiem czy są w ogóle jeszcze NOWE płyty obsługujące SDRAMY ?

Ja bym na tym oparł swoją "retorykę".

Nie no, żądasz od nas niemożliwego - przecież to jak porównanie

trabanta '79 do golfa '94 - jak tu potencjalnemu kupcowi powiedzieć, że trabant gorszy ?. Przecież to oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby wam tu powiedzieć. Na studiach nie miałem negocjacji (niestety nie ten kierunek) i gość nie dał się przekonać. Pchnąłem mu durka 1600 za 160 zeta. Sukces połowiczny. :| Nie wazne. Jutro ide na giełdę ją opchnąć. Ciekawe czy ze stówke za nią wezmę...

Dzięki all, dla mnie to też jest oczywiste :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi