Skocz do zawartości
Ram1rez

Nakładka na mostki w Duronie Applebread

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem cały temat odnośnie Newbie i Applebred modach. Wiem że można Durnia przerobić na mobile i z poziomu wina zmienić mnożnik. Z ciekawości pytam sie czy ta nakładka http://allegro.pl/show_item.php?item=23707669 zmieni coś czy to jest nabijanie w butelke. Jak widać w podpisie to jestem w kiepskiej sytuacji bo bawić mnożnikiem z winy nie moge. Może ktoś już to zakupił i może powiedzieć czy działa :?: Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dla Ciebie radę: idź do sklepu "Wszystko po 4 złote" kup kalkulator, rozwal go, wyjmij gumkę łączące płytkę z wyświetlaczem, potnij na kawałki grubości 1mm --> w/g moich obliczen sprzedając je po 10zł/sz zarobisz około ...

400 milimetrów gumki przewodzącej = 400 sztuk @ 1mm

400 x 100zł = 40000zł

Mam nadzieję, że odpalisz mi chociaż 10% zysków:D

---------------------------------------------------------------------------------

A teraz serio: nie baw się w żadne gumki! Ołówek/lakier przewodzący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem cały temat odnośnie Newbie i Applebred modach. Wiem że można Durnia przerobić na mobile i z poziomu wina zmienić mnożnik. Z ciekawości pytam sie czy ta nakładka http://allegro.pl/show_item.php?item=23707669 zmieni coś czy to jest nabijanie w butelke. Jak widać w podpisie to jestem w kiepskiej sytuacji bo bawić mnożnikiem z winy nie moge. Może ktoś już to zakupił i może powiedzieć czy działa :?: Z góry dzięki

Powinno działać, lecz jak dla mnie nie jest to warte swej ceny... ołówek w domu zapewne masz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ołówek owszem mam ale z moich informacji wynika że moge durnia przerobic na mobile i z windowsa zmienić mnożnik a to nie jest interesujące. Jeśli da sie jakos odblokować durona 1800 aby można było zmienic mnożnik z BIOSu to co mam zamalować :?: Tylko nie mówcie że L5 i ten 3 od lewej (albo 2 bo sam już nie wiem co przeczytałem) To które mostki zamalowac :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem czy jest po 39 tygodniu... Nie wpadłem na to aby spojrzeć na naklejke na procku :( Teraz czeka mnie rozkręcanie badziestwa i Odczytanie :wink: Mam nadzieje że w komputroniku nie schodziły zbyt dobrze może mi sie upiekło i mam model przed 39 tygodniem a wtedy :twisted: Będzie ciepło w pokoju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem czy jest po 39 tygodniu... Nie wpadłem na to aby spojrzeć na naklejke na procku :( Teraz czeka mnie rozkręcanie badziestwa i Odczytanie :wink: Mam nadzieje że w komputroniku nie schodziły zbyt dobrze może mi sie upiekło i mam model przed 39 tygodniem a wtedy :twisted: Będzie ciepło w pokoju. Moge mieć zablokowany mnożnik i mieć serie z przed 39 tygodnia. Były takie tylko nieliczne :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brednie

Jeżeli jesteś takim znawcą to powiedz które tygodnie/serie są w pełni odblokowane, bo ja miałem w rękach kilka tych Duroników i tylko jeden bodajże 0407 był odblokowany - inne z tej serii były locked. A może tobie się trafiły takie i z doświadczenia to wiesz?

A jeśli uważasz, że piszę brednie to zerknij:

Który tydzień produkcji? 99,9% procesorów po 0339 ma odcięte wszystkie ustawienia przez konfigurację mostków na laminacie (a więc oznacza to zablokowany mnożnik i brak możliwości uaktywnienia dodatkowego cachu). Niestety miałem kilka nowych procesorów AMD w ręku, więc to co mówię jest bardzo prawdopodobne.

Jeśli jednak ten procesor został wyprodukowany wcześniej to wystarczy połączyć wszystkie (zazwyczaj jest tylko jeden) przecięte mostki L2 ołówkiem grafitowym i zabezpieczyć taśmą samoprzylepną te miejsce, by grafit nie "uciekł". Takim to sposobem z powodzeniem odblokowałem Durona 1600 (MIXIB 0337VPMW) oraz Thortona 2200 (AQXEA 0327WPMW)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie małe uaktualnienie tak jak wcześniej powiedziałęm dziś od rana rozkręciłem kompa i spisałem wszystko MIXIB 0342VPMW. Z tego już wiem że mnożnika i caschu nie odblokuje (głupie 3 tygodnie :cry: ) Zna ktos tę serie procków :?: Jak one sie poddają OC :?: A Jeśli chodzi o mostki (podaje od lewej) to jest tak L1 wszystkie połączone L2 4 przecięty L3 1,3,5 przecięty, L5 2,3,4 przeciete, L6 wszystkie połączone, L8 Wszystkie połączone, L9 1,2,3,4 przecięte, L11 2,3,4 przecięte i L12 1 i 2 przecięty. Ma ktoś jakieś pomysły jak przyśpeszyć ten kawałek krzemu :?: Tylki nie piszcie ze podnieść FSB bo to sam wiem 8) Czekam na propozycje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dla Ciebie radę: idź do sklepu "Wszystko po 4 złote" kup kalkulator, rozwal go, wyjmij gumkę łączące płytkę z wyświetlaczem, potnij na kawałki grubości 1mm --> w/g moich obliczen sprzedając je po 10zł/sz zarobisz około ... 

400 milimetrów gumki przewodzącej = 400 sztuk @ 1mm

400 x 100zł = 40000zł

Mam nadzieję, że odpalisz mi chociaż 10% zysków:D

---------------------------------------------------------------------------------

A teraz serio: nie baw się w żadne gumki! Ołówek/lakier przewodzący.

powiedz że ta gumka z kalkulatora działa to będziesz wielki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylki nie piszcie ze podnieść FSB bo to sam wiem

Skoro wiesz to na co czekasz? :D Kręć go, masz fajną płytkę (też będę ją miał po weekendzie) powinien nieźle polecieć. Pamiętaj o chłodzeniu i o zasilaczu.

No pewnie, przecież to gumka przewodząca, możesz nawet miernikiem sprawdzić( a co planujesz rozkręcić itneres? :D :lol: )

No cóż, ale pamiętaj że ołówek B8 jest 4x tańszy od kalkulatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylki nie piszcie ze podnieść FSB bo to sam wiem

Skoro wiesz to na co czekasz? :D Kręć go, masz fajną płytkę (też będę ją miał po weekendzie) powinien nieźle polecieć. Pamiętaj o chłodzeniu i o zasilaczu.

powiedz że ta gumka z kalkulatora działa to będziesz wielki

No pewnie, przecież to gumka przewodząca, możesz nawet miernikiem sprawdzić( a co planujesz rozkręcić interes? :D :lol: )

No cóż, ale pamiętaj że ołówek B8 jest 4x tańszy od kalkulatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jak sprawie sobie Arctic Silver 5 i dokonam małego modzika mojego radiatorka. Okazało sie że w piwnicy mam paste polerską a dziadek ma sprzęt. NIe ma jak lustro na radiatorku a do tego Arctic i będzie mroźnie procowi nawet nie poczuje różnicy :lol: A czeka mnie jeszcze zmiana obudowy (chyba Codegen 6049) A do tego 3 wentyle modzik zasilacza (taki sobie wentyl 120mm zasysający powietrze :wink: ) i jazda :twisted: Troche kasy pójdzie ale czego sie nie robi dla sprzętu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brednie

Jeżeli jesteś takim znawcą to powiedz które tygodnie/serie są w pełni odblokowane, bo ja miałem w rękach kilka tych Duroników i tylko jeden bodajże 0407 był odblokowany - inne z tej serii były locked. A może tobie się trafiły takie i z doświadczenia to wiesz?

A jeśli uważasz, że piszę brednie to zerknij:

Który tydzień produkcji? 99,9% procesorów po 0339 ma odcięte wszystkie ustawienia przez konfigurację mostków na laminacie (a więc oznacza to zablokowany mnożnik i brak możliwości uaktywnienia dodatkowego cachu). Niestety miałem kilka nowych procesorów AMD w ręku, więc to co mówię jest bardzo prawdopodobne.

Jeśli jednak ten procesor został wyprodukowany wcześniej to wystarczy połączyć wszystkie (zazwyczaj jest tylko jeden) przecięte mostki L2 ołówkiem grafitowym i zabezpieczyć taśmą samoprzylepną te miejsce, by grafit nie "uciekł". Takim to sposobem z powodzeniem odblokowałem Durona 1600 (MIXIB 0337VPMW) oraz Thortona 2200 (AQXEA 0327WPMW)

Pozdrawiam

Widzisz akurat ja tez mialem pare durniow sprzed i po 39 tygodniu i te ktore sie nie odblokowaly byly z dwoma L2 przecietymi (i tez nie wszystkie), wiec pisanie ze 99.9% jest dla mnie bredniami

Tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi