arthi Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Panowie, potrzebuje informacji jak usunac w windows xp informacje o starym sprzecie, z poziomu innego komputera, dysk na ktorym musze to zrobic pracuje w tej chwili u mnie jak slave! Wiem ze sa programy, ktore pozwalaja to zrobic, ale tylko jesli dysk pracuje na starej konfiguracji, niestety plyta padla i nie moge tego zrobic w ten sposob... jakies pomysly co zrobic, bo nie wydaje mi sie zeby xp to przetrzymal, plyta ktora padla ESC K7S5A, a teraz jest ASRock K7S8X, troche inne, choc ciagle sis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 dziwny problem i nieiwme o co ci chodzi i po co to wszystko :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 mi chodzil winxp uruchamiajac na k7vza(via 133A) , na jakims mercurym kt266, na chyba via ilestam celek 566 = pomielil pomielil, zrestartowal sie i ruszyl... - nic nie musialem wywalac z rejestru - ale profilaktycznie jak dysk wrocil do mnie zrzucilem ghosta:D (chociaz bez problemu sie uruchomil (spowrotem na via 133) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 mi chodzil winxp uruchamiajac na k7vza(via 133A) , na jakims mercurym kt266, na chyba via ilestam celek 566 = pomielil pomielil, zrestartowal sie i ruszyl... - nic nie musialem wywalac z rejestru - ale profilaktycznie jak dysk wrocil do mnie zrzucilem ghosta:D (chociaz bez problemu sie uruchomil (spowrotem na via 133) no dobra, jak cos bedzie nie tak, to zwale na ciebie, a z moimi siostrami nie ma zartow ;) dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 U mnie bez problemów ruszył win98 po przesiadce z i440BX na KT133A. U kumpla XP przełknął gładko i845 -> KT400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Swoją drogą to chyba microsoft specjalnie robi jakies zabezpieczenia mnie sie jeszcze nie udalo przejsc z intela pod via bez szoku i to chyba z 20 razy ale pewnie to kwestia szczescia fakt faktem bez sensu to wszystko, to ma byc system? to jest G nie system i jeszcze plac za to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 sprubuj moze zadziala przelozenie dysku, inaczej nic nie zrobisz. szczerze watpie w to ze po zmianie plyty szczegolnie z podstawek amd/intel windows bedzie stabilnie dzialal... u mnie po przesiadce z kt266 na kt400 sytem, owszem chodzil, ale jakos mulowato i zdazaly sie czesciej dziwne zwiechy..... a po pierwszym uruchomieniu wykryl jakies nowe urzadzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 okej panowie udalo sie bez krzyku i bolu... windows xp polknal ta plytke bez mrugniecia! kolejny plus dla tego systemu, jeszcze raz dzieki za odpowiedzi, prawde mowiac myslalem ze beda problemy a tu zupelnie nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 sprubuj moze zadziala przelozenie dysku, inaczej nic nie zrobisz. szczerze watpie w to ze po zmianie plyty szczegolnie z podstawek amd/intel windows bedzie stabilnie dzialal... u mnie po przesiadce z kt266 na kt400 sytem, owszem chodzil, ale jakos mulowato i zdazaly sie czesciej dziwne zwiechy..... a po pierwszym uruchomieniu wykryl jakies nowe urzadzenia... dokladnie u mnie xp wywalal sie po kazdym przejsciu z amd na intela czy sisa, a takich prob mialem wiele i z 98 i z 2000 i z xp, widocznie cos jednak powoduje ze tak sie nie zawsze dzieje - pytanie tylko co - szczescie? :lol: , u mnie to nawet nie tyle ze sie wywalal ale np po jednej probie odpalenia na intelu systemu instalowanego np z via i juz z powrotem po wlozeniu na via nie chcial sie odpalac ponownie i zadne proby ratowania nie skutkowaly... Jednak generalnie dopoki chipset jest tej samej firmy wszystko jakos gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 kt333 -> kt400 (ecs na GB) uruchomil sie, cos mulowato, cos instalowac zaczal, wywalil bluescreena, zreobilem reset niby wsio ok, instalnołem via 4in1 i smigał pol roku... (win2k3) kiedys zanioslem do kumpla hdd, mialem via apolllo 133a, PIII 866 i takie tam, zagapilem sie i uruchomilem kompa z mojego dysku, on mial ga-7vax, axp 1700+ ... i sie uruchomil <lol> ale uzycie procka 100%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...