leonan Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Witam, Pisałem juz o moim problemie i innym watku , ale sytuacja troche sie zminiła. Odległosć miedzy kompami jak pisałem 75m.Pomiedzy nimi w połowie swich d-link des1008d, karty sieciowe d-link , 2realtek(100%sprawne), jesli uzywamy kabli jednometrowych siec działa pieknie, ale na długich juz nie chce ....swich nowy tez działa, kable były testowane i przewodza prad(fizyczne uszkodzenie odpada)sa prowidłowo podpete. Co tu moze nie działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 A kabel nie leci w pobliżu jakiegoś źródła promieniowania elektromagnetycznego ? Np. anteny GSM. Kupcie kabel ekranowany. Jest trochę drogi ale jeżeli nie ma innego wyjścia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Czyli kable są dobre tak? a spróbuj tym długim (ok. 40m???) wpiąć się do switcha i spowrotem do kompa innego ale tak, żeby stały obok siebie. Jeśli pingi przejdą, wina leży w zakłóceniach e-m. Jeśli nie przejdą to masz do kitu kabel. Jak powinno się prawidłowo zrobić kabel - szukaj :) Nie chce mi się pisać jak ułożyć żyły, bo temat był wałkowany z 1000 razy... a jeśli tak jak piszesz na metrowych działa to czy testowałeś te długie tak jak wspomniałem??? Samo przewodzenie prądu nie wystarczy, żeby stwierdzić czy kable są ok... poszukaj, ten problem był poruszany nie dalej jak 20, 30 postów temu w dół na liście (nie chce mie się szukać linka) ... no dobra zachciało mi się :) Problem jest ROZWIĄZANY tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...