Qba100 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Właśnie kupiłem sobie VGA Siencera i nie wiem czy ściągną tą metalową ramkę wokół rdzenia czy nie. Czytałem że niektórzy to robią ale to jest trudno zdjąć bo ma mocny klej, więc nie wiem czy jest sens to ściągać czy nie. Jeśli ktoś ma kartę z tym chłodzeniem to niech napisze czy rzeczywiście to warto robić i czy wyniki OC są wtedy lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 nie wiem czy wiesz do czego ta "ramka" sluzy... jest to cos takiego jak copper shim i z potencjałem o/c karty nie ma nic wspolnego. moze obnizyc 1-2* temperatury przy sciagneciu jego. ale nie warto. straci sie gwarancje itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba100 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Przekonałeś mnie nie zdejmuje, bo stracę gwarancje. Wole posmarować rdzeń pastą arctic silver 5 zamiast sciagac tą ramkę i dawać zwykłą pastę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...