p_zero Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Juz postanowilem sobie ze wymieniam swojego durnia 850 na cos lepszego i mam dwa procki do wyboru: 1) duron 1,6 za 185zl - seria: MIXJB0411EPMW <-- 11 tydzien 2k4 na zielonym laminacie 2) duron 1,8 za 208zl - seria: MIXIB0344MPMW <-- 44 tydzien 2k3 na brazowym laminacie Chodzi mi oczywiscie o uzyskanie jak najwiekszej wydajnosci po podkreceniu oczywiscie, i w ktorym bedzie wieksza wg. was podatnosc na odblokawanie l2 cache. Czyli krotko mowiac z ktorego wg. was wycisne wiecej Mhz Sprzet: epox 8rda+ i reszta niewazna - zasilacz dobry i chlodzenie :) I prosze nie pisac odpowiedzi w stylu doloz 100zl i kup athlona albo dawanie linkow na allegro albo uzyj wyszukiwarki badz google, po prostu musze wybrac ktoregos proca z powyzszych i basta. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Bierz 1600, lepiej się kręci, poza tym ma mniejszy mnożnik - z FSB wyżej pojedziesz. L2 nie odblokujesz na 99,5%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 1600 optymalny jest jak na moj gust. a co do cache... ja w 2 odblokowalem a teraz mam serie 0342 i nie umiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Polecam Durona 1.6, wyjdzie Ci korzystniejszy stosunek cena/wydajnosc oc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 jezeli twoja plyta i ram pojdzie grubo powyzej FSB 166 to bierz durnia 1.6 a jezeli mniej lub tylko 166 to wez durnia 1.8 jezeli mialbys Nf7-s +ram 3200 to przy odblokowanych mnoznikach na obu durniach uzyskasz podobny wynik MHz.l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...