Kirk42 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Cześć i czołem! mam pytanie poniewaz tak sie sklada ze robie kompa na tej płycie (Duron 800MHz, Riva TNT2 M64, i pare innych) i w instrukcji jest napisane DDR266 a ja niestety nie posiadam takich i wsadzielem tam 333 i kiedy go odpalam wsdzystkie wiatraczki sie krecą lecz swieci sie czerwona lampka i nie ma zadnego obrazu czy ta lampka pokazuje błedy plyty i oznacza to moze ze musze jednak wsadzic tam 266? W instrukcj odnosnie tej lampki jest napisane coś takiego: When LED "ZD1" is on, meaning that 2,5V is operating and flowing into DIMM slots, please do not add or remove memory modules" nie bardzo rozumiem o co tu chodzi i licze na waszą pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 nie ma znaczenia czy w gniazdo wsadzisz ramy 266 czy 333. te 333 beda po prostu pracowaly z predkoscia 266. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Aha ale co oznacza ta lampka bo nadal nie mam zadnego obrazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 zapalona czerwona lampka oznacza, że banki pamięci są pod napięciem i nie można w tym czasie (kiedy lampka się świeci) dokładać, ani wyjmować kości pamięci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 i jeszcze jedno. płyta wydaje z siebie jakieś piski, czy jest kompletna cisza i tylko wiatraki się kręcą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Niestety płyta zachowuje sie jakby byla martwa, wszystkie switche i zworki ustawilem na default i nadal nie bardzo fajnie jakby napisał posiadacz takiej plyty z procesorem Duron 800Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ja mam taka plyte (ale drv5) z duronem 1200. tak jak juz ktos powiedzial, dioda musi sie swiecic (oznacza napiecie w bankach pamieci) sprobuj zrobic clear cmos (zworka obok bateryjki) no i napisz czy cos piszczy, pika (i ew. ile razy?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...