Skocz do zawartości
Slayer

__

Jakie metody antykoncepcji stosujecie  

1. 1. Jakie metody antykoncepcji stosujecie

• prezerwatywa
      41
    • tabletki antykoncepcyjne
      35
    • kalendarzyk
      0
    • silna wola :)
      5
    • wszystko naraz ;P
      10
    • nie uprawiam sexu :(
      39
    • inna metoda- jaka?
      3

Rekomendowane odpowiedzi

reed- ja cię proszę.....no to dosadniej, jak nie kapujesz [ble ble ble]

Stary, dzieki ci zajebiste za wytlumaczenie, to ja te kilkadziesiat lat zylem w bledzie 8O

Co ja bym bez ciebie zrobil :lol:

Nie obraz sie, ale cos cienko z zaskokiem u ciebie :o :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się ostatnio wk... na gumy standardowe Durex( kupione w Aptece- przedtem w kiosku i było ok)- nie dosć, że sie źle nakładały to 2 pękły :| ............:

ghm, a po ilu uzyciach ? :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się ostatnio wk... na gumy standardowe Durex( kupione w Aptece- przedtem w kiosku i było ok)- nie dosć, że sie źle nakładały to 2 pękły :| ............:

Nówki, glanc, tylko 2 razy bieżnikowane :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest jak sie je zaklada zebami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie problemy :) Niop, choć mnie te problemy nie tyczą za bradzo :) Jakoś nie mam szczęścia do dziewczyn (choć ostatnio pewną poznałem :) ) No ale to pewnie przez mój wyglądzix :)

PS.Hehehe nie ma możliwości:

-"W tą drugą dziurkę" (anal) hehehe :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie problemy :) Niop, choć mnie te problemy nie tyczą za bradzo :) Jakoś nie mam szczęścia do dziewczyn (choć ostatnio pewną poznałem :) ) No ale to pewnie przez mój wyglądzix :)

PS.Hehehe nie ma możliwości:

-"W tą drugą dziurkę" (anal) hehehe :lol:

tak jak gada dwoch facetow podpitych w pubie i jeden wyskakuje z pytaniem -sluchaj stary, robisz to ze swoja kobieta hm w ta druga dziurke? ---no co Ty chlopie zeby w ciaze zaszla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha :> no to ja sie wypowiem :>

Ja i moja dziewczyna stosujemy kalenarzyk (tyle o ile ), gumki, tabletki ( dwuskładnikowe) i

Jesli stosujesz tabletki, to kalendarzyk jest o dupe rozbic, gdyz nie ma normalnego cyklu. Twoja bejbe jest tak jakby ciagle w ciazy, wiec komorka jajowa w ogole nie zostaje wyprodukowana. All in all nie mozesz liczyc, ze ok 14 dnia cyklu wypadaja dni plodne, tym bardziej iz przy tabletkach cykl trwa krocej niz te 28dni.

Diana 35

brawo Jasiu... najgorsze tabletki ze wszystkich mozliwych. Najnizszy wspolczynnik Pearla (jesli tak to sie pisze), sa to tabletki, ktore wygladzaja buzke i posiadaja dodatkowa przydatnosc jako tabletki antykoncepcyjne. Zmiencie tabletki na cilest, logest, mercilon lub cos w tym stylu. :)

glupie wypowiedzi

myslalem, ze rozmowa bedzie na poziomie, ale widze... ze glupie zarty itd. itp. Z reszta... ci co zaznaczyli opcje "nie kochalem sie" niech lepiej nie trzeszcza glupot, bo naprawde nie jest to potrzebne... :/

EDIT

Slayer ty chyba napisales, ze tabletki daja 5% ryzyka, wiec trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc. Otoz... wspolczynnik pearla wynosi dla tabletek 0,2-0,5 , czyli w tlumaczeniu dowolnym, bo pewnie Ci mlodsi nie zrozumieli, na 100 aktywnych seksualnie kobiet uzywajacych danej metody przez rok zaszlo w ciazy tyle ile wskazuje wspolczynnik. Tak wiec, srednia arytmetyczna wskazuje jak wskazuje.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo Jasiu... najgorsze tabletki ze wszystkich mozliwych. Najnizszy wspolczynnik Pearla (jesli tak to sie pisze), sa to tabletki, ktore wygladzaja buzke i posiadaja dodatkowa przydatnosc jako tabletki antykoncepcyjne. Zmiencie tabletki na cilest, logest, mercilon lub cos w tym stylu. :)

pozdr

Buahah to ty nigdy chyba nie chodziles z panna ktora je zarzywala , moja ( chociaz jej koleznaki ) jak braly to humorki milay takie ze hoho pamietajcie nigdy cilesit ( czy jak to sie pisze

a tak btw te tabletki zostaly juz na zachodzie wycofane, wlasnie ze wzgledu na skutki uboczne , wachanie nastrojow itp, tylko w polsce i jeszcze w paru innych krajach sie je stosuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahah to ty nigdy chyba nie chodziles z panna ktora je zarzywala , moja ( chociaz jej koleznaki ) jak braly to humorki milay takie ze hoho pamietajcie nigdy cilesit ( czy jak to sie pisze

a tak btw te tabletki zostaly juz na zachodzie wycofane, wlasnie ze wzgledu na skutki uboczne , wachanie nastrojow itp, tylko w polsce i jeszcze w paru innych krajach sie je stosuje

no tak :> nigdy nie chodzilem z panna ktora je zazywala :> bo nadal z nia chodze :) :) :) i nie widze u niej zadnych wahan nastrojow. Ponadto mowie Ci to co uslyszalem od lekarza i przeczytalem w necie. Diane maja najgorsze dzialanie antykoncepcyjne.

Ponadto... humorek humorkiem, a moze ty je po prostu wkurzales co? :> i sorry, ale brak wiedzy od Ciebie bije. Gdzie wyczytales, ze CILEST zostal wycofany z innych krajow? :> jestem przeogromnie ciekaw.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak :> nigdy nie chodzilem z panna ktora je zazywala :> bo nadal z nia chodze :) :) :) i nie widze u niej zadnych wahan nastrojow. Ponadto mowie Ci to co uslyszalem od lekarza i przeczytalem w necie. Diane maja najgorsze dzialanie antykoncepcyjne.

Ponadto... humorek humorkiem, a moze ty je po prostu wkurzales co? :> i sorry, ale brak wiedzy od Ciebie bije. Gdzie wyczytales, ze CILEST zostal wycofany z innych krajow? :> jestem przeogromnie ciekaw.

pozdr.

Brak wiedzy ...... Primo kto mi to powiedział ginekolog jak bylem z panna na badaniach po tabletki antykoncepcyjne . Wiec bardziej wierze jemu i mojej pannie i jej 6 kolezankom , poniewaz widze jak sie zachowuja , a co dian nie twerdze ze sa dobre to ogolnie wiadoma prawda ze sa do bani :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ pietia(lania)

:> :> :> no to sie Ci zle zdaje, w Niemczech tabletki te sa ogolnie dostepne, w Czechach rowniez (tam sa tansze :) ), tak samo jest w Holadnii, Francji, Szwecji.

Dalej mam guglac? :)

pozdrawiam :) ginekolog sie zapewne pomylil, jutro sie spytam mojego tatusia :) tak sie sklada, ze tez jest ginekologiem :)

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx for support Pocahontas :> :> :>

@ keiename... do odstawki ona, albo każ jej strzelic porządnego baranka w ścianę. :>

Stary, wedlug ciebie jezeli panna nie chce ci dac d....y to to ja dyskryminuje ?

Chyba jestem zbyt staroswiecki jednak, jak na dzisiejsze czasy i wasze myslenie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx for support Pocahontas :> :> :>

@ keiename... do odstawki ona, albo każ jej strzelic porządnego baranka w ścianę. :>

Stary, wedlug ciebie jezeli panna nie chce ci dac d....y to to ja dyskryminuje ?

Chyba jestem zbyt staroswiecki jednak, jak na dzisiejsze czasy i wasze myslenie :?

Ja jestem też starej daty i chętnie bym taką poznał chociaż teraz nie narzekam. W dzisiejszym świecie trudno o takie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :) wlasnie dlatego IMO rzucanie panny za to ze nie chce sie kochac to lekkie przegiecie ;) dlatego caly czas jestesmy razem :D juz ponad rok :D i niczego po za sexem nie brakuje ;) a i jak go nie ma to przynajmniej nie ma akcji typu:

ze ci kobieta mowi: "okres mi sie spoznia" a ty juz sie zastanawiasz wpadlem czy nie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm sie ciekawie watek rozwija :>

My tam uzywamy tabletek "Novynette", juz z 2lata bedzie i jest ok :)

A to ze kobieta ma zmienny charakter to juz norma u plci pieknej hehe i az tak bym na tabletki nie zwalal jak to ktosu tu pisal :)

W jednej reklamie byl fajny tekst ;)

"Lubie bezzz...."

Pozdro. ide spac bo mnie cosik muli jak po niezly kacu blehh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam takie pytanko: czy dziewczyna musi robic jakies przerwy w czasie brania tabletek aby zmniejszyc ryzyko bezplodnosci itd.??? tzn czy jest tak ze powiedzmy 6 miesiecy bierze a potem 3 miesiace nie...i znow 6 miesiecy i 3 miesiace nie???thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co jest w tabletkach to nie jest witamina C tylko hormony lub ich pochodne. Dla jednego organizmu będzie bez problemu a drugi może niezbyt dobrze znieść długotrwałe działanie. Przerwy są wskazane w trosce o zdrowie.

Ginekolog prawde ci powie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...