Mole Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 CZeść "Ziomki" ! Czym wie może ktoś czym to może być spowodowane ? CZy może to być wina TxRate. W tej chwili mam max 2 Mbps no a kiedyś wydaje mi siE, że miałem 11 Mbps i było wszystko dobrze. A wiem, że admin WLAN'u zmienił to i część abonentów bardziej odległych od anteny nadawczej zostawił na 11 Mbps a tych w pobliżu przełączył na 2 Mbps. CZy może to wpłynąć na stabilność łącze (zrywanie łącza) i błędy CRC w plikach. Fakt, że ściągają się one do końca ale są po prostu skopane. Dzięki za wszystkie uwagi.......!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 przy wolniejszym połączeniu (ustawienie na np. 2Mbps) zwiększa się czułość odbiornika radiowego. np. z 85dBm na 90dBm. Przy "zaśmieconym" paśmie ~2.4GHz może być to atutem. A tragiczna jakość może wynikać właśnie z głupiego "siania" wokół siebie mocnymi antenami tego lub innego providera. Nawet AP-ki pracujące w tej samej sieci zakłócają się. A jeśli takich sieci jest 3, każdy ma po 4 AP-ki, a kanałów jest chyba 13, i to zachodzących na siebie, to wiesz czym to pachnie... bałaganem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mole Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 tak, tylko że w mojej miejscowości jest tylko jedna sieć WLAN, i co najwyżej admin ma postawionego 2 AP-ta no przeciwnej stronie wsi (bo miasto to nie jest). I właśnieoni maja 11 Mbps a my 2 Mbps, a anteny mamy kierunkowe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 To nie mam pojęcia. Poprostu tandetnie i badziewnie musieli to zrobić i już.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zeby nie zrywalo netu musisz zrobic tak: panel sterowania,narzedzia aministraycjne,uslugi,,konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej,i dac zatrzymaj,wtedy nie bedzie przerywalo,tylko musisz to wlaczyc jak juz sie polaczysz z dana siecia beprzewodowa bo zakazy,m razem jak wlaczasz system to trzeba ta opcje wlaczac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...