Yahoo Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Witam, mam taki problem niby prozaiczy, o ile w c++ nie byłoby problemu tak w c++ Builderze się troche pogubiłem i nie wiem jak rozwiązać następujący problem: chciałbym zapiać do pliku(textowego) wartość odczytaną z Edit1, jednak używając polecenia outfile<<Edit1->Text; wywala mi błąd "E2094 'operator<<' not implemented in type 'ostream' for arguments of type 'AnsiString' " Zdaje sobie sprawe że to pewnie jakiś banał, lecz jestem samoukiem i nie wiem jak rozwiązać ten problem. Za wszelkie info wielkie dzięki. PS. Jeśli miałby ktoś tutorial do tegoż Buildera ale dość rozbudowany i konkretny, ogólnie "ciekawy" :)(bo mam wiele tych tutoriali ale jakoś one do mnie nie trafiają i nie znajduje tam konkretnych info do moich konkretnych problemów) lub ew linka do niego to byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 outfile << Edit1->Text.c_str(); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 tu masz link do naprawdę dobrego FAQ ... http://80.53.21.162/~speed/download/faq_builder.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...