Skocz do zawartości
Gandi

Pierwsze WC by Gandi [foty]

Rekomendowane odpowiedzi

Zbiornik możesz miec 10 razy taniej jak sie postarasz

Nagrzewnica kilka godzin twojej roboty reszte robi chemia i również 10 razy taniej.

Zaoszczedzona kasa moglaby isc na sprzet, ale jak wolisz.

Pozdrawiam.

10 razy taniej czyli za 9,50 [zbiornik] + 6,00 [wyprowadzenia] mialem

Dołączona grafika

TO COŚ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to WC to jest Barebone, ktory stal na Cebicie w tym roku. dla mnei wystarczylaby ta pompka co jest na foto :)

podobne trojniki widzialem w u dystrybutora camozziego w olsztynie. byly na sdzybkozlaczki wtykowe, widzialem na waz 12 OD ale i chyba na 14 OD tez by sie znalazl. ceny nie znam, ale patrzac po cenie szybozlaczki prostej ~9pln i katowej ~17pln to pewnie bedzie kosztowal z 20-30pln, ale glowy nie dam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem cos takiego na zdjeciach ukladu zamieszczonego przez Niemca  

Niemiec! powiedz mi gdzie taki trojnik kupic :?:  

Dzieki z gory :P

Mam takie dwa, kupiłem sobie we Francji, ogólnie wygląda fajnie ale w środku są wąskie, bedą dawać duże opory. Wewnątrz w miejscu podziału, na dwie odnogi zamiast otworu o zachowanej średnicy wew. węża są takie małe prostokatne dziury.

Wygląd cool , działanie nie - osobiście nie polecam, sam bym się chętnie tego pozbył ale nie będę ludziom badziewia wciśkał mówiąc że jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to WC to jest Barebone, ktory stal na Cebicie w tym roku. dla mnei wystarczylaby ta pompka co jest na foto.

Ta pompka to nic innego jak Hydor L30 lub L20 sądzac po rozmiarze stawiam na L30 cena w UE 46E a w PL około 160 - 170 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to WC to jest Barebone, ktory stal na Cebicie w tym roku. dla mnei wystarczylaby ta pompka co jest na foto.

Ta pompka to nic innego jak Hydor L30 lub L20 sądzac po rozmiarze stawiam na L30 cena w UE 46E a w PL około 160 - 170 zł.
wiem co to jest za pompka, ale nie wiem skad na nia kase teraz wystrugac. poza tym sa pilniejsze wydatki jak zmiana prawie nowej pompki w wc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z powodu braku funduszy i braku czasu na majsterkowanie przy WC zostalem zmuszony sprzedac caly zestaw (oprocz pompki)

tutaj sa linki do aukcji

nukleon

black ice pro

zbiornik Innovatek

Papst 4412 2GL

Można poznać ceny minimalne komponentów jak nie chcesz pisać na forum to napis zna pw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt MOBO i zasilka do wymiany, co do zasilki to mysle o jakims Hunkeyu pewnie ten z aktywnym PFC i Big Fanem.

Zestaw zmontowalem z mysla o wymianie sprzetu na jakis lepszy w niedlugim czasie wiec nie komentujcie prosze budy, MOBO i zasilki wiem ze to zlom, chcialbym troche komentarzy odnosnie tego co zlozylem zeby ten zlomek schlodzic. 8)  

Co do zbiornika - no coz obnizyli mi cene w pc-tuning.pl bo byl uzywany w testach do 149zl czyli jakies 36% mysle ze i tak drogo ale zbiornik zajefajny jedyne co mnie martwi to ze jest z aluminium co prawda anodyzowanego wiec chyba nie powinien bloczek rdzewiec

A weze moim zdaniem sa chyba dobre - grube i nie zaginaja sie troche ciezko sie je uklada i sa malo estetyczne, no moze kupie eheima ale to po pensji

Trojnik tak tu trzeba cos zmienic mam tronik Y ale jest za gruby i waz nie wejdzie jeszcze bede tu cos kombinowal

Waz wychodzacy z eheima skroce i rzeczywiscie pojdzie w druga strone dzieki za rade

Ceny:

-Nukleon wytargalem na Allegro z zapinka, srubkami i sprezynkami -120zl

-Pompka rowniez Allegro -162zl [dzieki ci o snip  :) ]

-Chlodnica - tu wybralem sie do Proline -229zl

-Papsta dostalem w rozliczeniu ale mysle ze wart jest ze -130zl

-Zbiornik pc-tuning.pl -149zl

-wezy i trojnikow nie licze

Wszystko Razem okolo 800- tak drogo ale patrzac na niektore wasze zestawy to chyba przecietnie  :wink:

Jezus chlopie, lekko przegiales z tymi cenami :D masakra... Skad ty taka cena dla tego PAPSTA wytrzasnoles??? :lol:

Za podobna sumke, zlozylem o wiele lepsze i wydajniejsze WC :D z 3 blokami - masz Ci i czytaj :D - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56762

A do tego jak widze nieco sie przeliczyles i sprzedajesz to wszystko - i powiedz po co sie tak szarpales na takie WC ;) Moze nastepnym razem lepiej przemyslisz. Czasem najdrozsze nie znaczy najwydajniejsze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt MOBO i zasilka do wymiany, co do zasilki to mysle o jakims Hunkeyu pewnie ten z aktywnym PFC i Big Fanem.

Zestaw zmontowalem z mysla o wymianie sprzetu na jakis lepszy w niedlugim czasie wiec nie komentujcie prosze budy, MOBO i zasilki wiem ze to zlom, chcialbym troche komentarzy odnosnie tego co zlozylem zeby ten zlomek schlodzic. 8)  

Co do zbiornika - no coz obnizyli mi cene w pc-tuning.pl bo byl uzywany w testach do 149zl czyli jakies 36% mysle ze i tak drogo ale zbiornik zajefajny jedyne co mnie martwi to ze jest z aluminium co prawda anodyzowanego wiec chyba nie powinien bloczek rdzewiec

A weze moim zdaniem sa chyba dobre - grube i nie zaginaja sie troche ciezko sie je uklada i sa malo estetyczne, no moze kupie eheima ale to po pensji

Trojnik tak tu trzeba cos zmienic mam tronik Y ale jest za gruby i waz nie wejdzie jeszcze bede tu cos kombinowal

Waz wychodzacy z eheima skroce i rzeczywiscie pojdzie w druga strone dzieki za rade

Ceny:

Wszystko Razem okolo 800- tak drogo ale patrzac na niektore wasze zestawy to chyba przecietnie  :wink:

Jezus chlopie, lekko przegiales z tymi cenami :D masakra... Skad ty taka cena dla tego PAPSTA wytrzasnoles??? :lol:

Za podobna sumke, zlozylem o wiele lepsze i wydajniejsze WC :D z 3 blokami - masz Ci i czytaj :D - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56762

A do tego jak widze nieco sie przeliczyles i sprzedajesz to wszystko - i powiedz po co sie tak szarpales na takie WC ;) Moze nastepnym razem lepiej przemyslisz. Czasem najdrozsze nie znaczy najwydajniejsze :D

Ten Papst to może ten

http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=457

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny:

Ten Papst to może ten http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=457

OMG....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie ten... mysle ze taniej jak za 90-100 to go nigdzie nie wytargasz bo:

1:jest duzy

2:jest dobrze wykonany sama firma mowi sama za siebie

3:jest cichy

4:wogole naj

Widze ze jestes fanem tanich i pewnych komponentow (TiP) pewnie twoje WC przedstawia sie jakos tak:

blok:CPC fridgid pipe:) lol

Chlodnica: CPC kable konwekcyjne

Pompka Ataman 300l/h

i jeszcze na tym zestawie napewno masz 25*C full load na Bartonie 2500@5000 8) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi