Skocz do zawartości
MeHow

IEXPLORE.exe zzera zasoby - problem zwiazany z Outlook Expr.

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, mam taki problem.

Otoz dzisijeszego pieknego zachmurzonego dnia wlaczam outlook express... i pierwsze co mnie zdziwilo to fakt, ze uruchamial sie 20 sek. "Aha" mysle sobie "po 8 dniach bez restartu Windows odmawia wspolpracy". Zrobilem wiec restart i dalej to samo! Outlook uruchamia sie w 15-20s. No coz, odebralem poczte, wchodze jak kazdy porzadny user na tweaka i co? Zaczynam pisac posta i normalnie mi haczy explorer!! Strona sie przewija skokami, to co napisze pojawia sie po kilka liter na raz. Hmmm mysle sobie, pewnie jakis wirus. Outlook otwiera sie dlugo, wiec pewnie sie rozsyla dalej przez moja skrzynke. Zdenerwowany uruchamiam www.mks.com.pl i uzywam skanera online. Znalazl jakies 3 wirusy w plikach tymczasowych explorera i w innych syfach tego programu. Uszczesliwiony zrestartowalem system, aby zobaczyc czy moje dzialania odniosly zamierzony skutek. Jakie wielkie zdziwnie ogarnelo moj umysl, gdy problem nie zniknal. Odszukalem wiec instalki spybota i adaware6.0. Przeskanowalem system spybotem i adaware i dalej nic!!

Zaczynaja mi sie konczyc pomysly..., a nie uwazam, zeby normalnym byl fakt, ze Explorer.exe zajmuje 20-50% zasobow przy TYLKO JEDNYM OTWARTYM OKNIE!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz, odebralem poczte, wchodze jak kazdy porzadny user na tweaka i co?

Żartujesz? Porządni userzy, gdy wchodzą na tweaka korzystają z normalnych przeglądarek, a nie IE. :lol: :wink:

IE czasem tak ma. Instalowałeś jakieś poprawki? Jak tak to odinstaluj, jesli nie to zainstaluj.

Zobacz czy w aktywnych procesach nie ma nic podejrzanego.

Przeskanuj dysk jeszcze tym:

http://www.pandasoftware.com/activescan/po...g=30&IdPais=152

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polece: The bat! & opera

kiedys tez bylem sceptykiem ale po przesiadce nie mam zamiaru wracac do wyrobow M$

TU masz temacik jak ja sie przesiadalem - powiem tylko tyle ze teraz jak go czytam jest tam pare niescislosci ;)

mialem testowac a nie testowalem - po zainstalowanieu 7.21 i odpowiednim skonfigurowaniu nawet mi sie nie chcialo sprawdzac co potrafi mozilla czy inne produkty :)

bezposrednio z IE zostalem na operce - teraz mam 7.23 i jest OK

o tym zaslanianiu o ktorym tam mowa mozesz zapomniec - faktycznie zaslania po odpowiednim konfigu mniej niz IE ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi