Skocz do zawartości
virtuomaniak

Radek 9800 PRO i strasznie maly wynik w 3d marku

Rekomendowane odpowiedzi

hmm nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale moze mam za slaby zasilacz, bo tylko 300W

Zależy jeszcze jaka to jest marka :idea:

Obawiam się że niezależnie od marki to za mało :) Nawet Fortron ani Enermax 300W by tu nie pomógł :) A znając życie jest to codegen lub pochodny... Zasilacz ma dużo do rzeczy. Ja jak miałem radka 9700 to 300codeshit nie wyrabiała, po wrzuceniu sirteca 420W odrazu z 11000 miałem 14500pkt w 3dsmarku. Ale to nie jest regułą. Najlepiej gdzieś sprawdź na innym kompie! Bo te wyniki są o jakieś 30-40% za małe w 3dmark 2k1 i o jakieś 10% w 3dmark 2k3, oczywiście pod kątem Twojego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jesteś pewny że kupiłeś na 100% radka 9800 pro ?? Bo mogłeś nieświadomie nabyć 9800se . Wtedy wyniki które podajesz byłyby mniejwięcej ok. Sprawdź rivatunerem czy masz 8 potoków i jakie czestotliwości rdzenia i ddr'ów

Pozdro..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem w serwisie, przetestowali karte (przy mnie :) facet zalozyl karte walnal stery (nie przeinstalowal systemu) i mial takie wymiki:

3D mark 2001 16000pkt

3D mark 2003 5500pkt

No i co moze byc?

Myslalem ze to przez karte TV ale wyjalem i nic nie dalo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz walnięty port AGP! Albo Twoja lyta się kończy. Już wykluczyliśmy karte graficzną. Spróbuj jeszcze raz zainstalować system (najlepiej bez połączenia z siecią). Sterowniki do płyty (z CD), potem stery do grafy, directX 9 i odpal 3d Marka. Może masz wirusa? A może otwiera Ci się jakiś proces? Nie wiem. Albo mam lepszy pomysł. Ściągnij jeszcze raz 3d Marka 2001se i patcha do niego koniecznie. Może masz walniętego marka bo 2003 Ci wskazuje dobre wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz walnięty port AGP! Albo Twoja lyta się kończy. Już wykluczyliśmy karte graficzną. Spróbuj jeszcze raz zainstalować system (najlepiej bez połączenia z siecią). Sterowniki do płyty (z CD), potem stery do grafy, directX 9 i odpal 3d Marka. Może masz wirusa? A może otwiera Ci się jakiś proces? Nie wiem. Albo mam lepszy pomysł. Ściągnij jeszcze raz 3d Marka 2001se i patcha do niego koniecznie. Może masz walniętego marka bo 2003 Ci wskazuje dobre wyniki.

2003 wskazuje dobre wyniki bo 2003 nie bierze tak pod uwage całego kompa jak 01 ! w 03 liczy sie przedewszystkim grafa dlatego taki normalny wynik....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi