Revoltec Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 277/540@392/648 :twisted: pamięci 3.6Infineon :evil: bez radiatorów 3D Mark 2003 -3560 8O 3D Mark 2001 SE -13339 Mam już zamówione revolteci i czuje 700Mhz pamięci Czy to możliwe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Infineony są dobre do kręcenia... Nie jak tragiczne Hynixy. U mnie idą 620 max (3.3ns), a mam założone radiatorki na nich. Infineony 3.0 szły mi 650 bez problemu, więcej nie sprawdzałem. Rdzeń za to spokojnie 350 na standardowym chłodzeniu, więcej nie ruszam, dopóki vga silencera nie założę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 no nawet niezle ja mam 3.0 pamieci i u mnie w 100% stabilnie chodza przy 640 a dalej nie sprawdzałem jak narazie rdzen na max 400 przeszedł wszystkie testy (standardowe chłodzenie +80mm) ale 3.6 na 648 to bdb wynik :) chyba ja ua siebie sie jeszcze pamieciami pobawie i sprubuje na 650-660. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 co masz na mysli pisząc w temacie v-max max core na jakmi pracował u mnie karta to 2V :P pamięci max to 5V :P UWAGA karta była chłodzona niebylejak, na zwykłym chłodzeniu przy czymś takim to tylko dym i wspomnienia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 A ja się dołączę z takim pytaniem - jak to jest z padaniem pamięci w tych Radeonach - ogólnie nie boję się podkręcania tylko mam "uraz" do tej karty bo musiałem ją wymienić przez zwalenie pamięci po podkręcaniu - były śmieci w windowsie. Dodam że nie było to długotrwałe tylko podkręciłem zrobiłem 3dmarka i poszedłem spać - na drugi dzień już widziałem że karta do wymiany. Teraz obecnego egzemplarza nie ruszam a przydałoby się trochę więcej punktów w 3dMarku 2003. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 podstawaoy błąd że podkręcacie często bez żadnego chłodzenia na pamięci to jest właśnei efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 A w topicu o podkręcaniu Radka 9500 chyba pisali żę jak się modów nie robi to nie trzeba zakładać na pamięci radiatorów. No nic zakupię sobie VGA Silencera i radiatorki na pamięci i kartę podgonię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...