Skocz do zawartości
yogi186

REDHAT 7.2 - obciążenie sieci??????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam serwa postawionego na tym że RedHat`cie - mam pytanko

Jak można sprawdzić jakie w danej chwili jest "obciążenie" sieci - Ile danych wychodzi ile jest wciąganych z netu i jak wygląda w danej chwili ewentualny transfer plików między kompami ( zktórego na który i z jakim speedem). Czy jest n to jakaś komenda????

Aha tak wogóle jest ostatnio mały problem - ostatnio serwek czasem zwisa - wyjebuje KERNEL PANIC i zwis ?????? Czym to może być spowodowane??????? Może podpiętym na stałe (ciągłe połączenie) serwerem FTP?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam serwa postawionego na tym że RedHat`cie - mam pytanko  

Jak można sprawdzić jakie w danej chwili jest "obciążenie" sieci - Ile danych wychodzi ile jest wciąganych z netu i jak wygląda w danej chwili ewentualny transfer plików między kompami ( zktórego na który i z jakim speedem). Czy jest n to jakaś komenda????

Aha tak wogóle jest ostatnio mały problem - ostatnio  serwek czasem zwisa - wyjebuje KERNEL PANIC i zwis ?????? Czym to może być spowodowane??????? Może podpiętym na stałe (ciągłe połączenie) serwerem FTP?????

Może jądro masz źle skonfigurowane (kompilacja) no i jaka wersja kernela :?: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi