yogi186 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Mam serwa postawionego na tym że RedHat`cie - mam pytanko Jak można sprawdzić jakie w danej chwili jest "obciążenie" sieci - Ile danych wychodzi ile jest wciąganych z netu i jak wygląda w danej chwili ewentualny transfer plików między kompami ( zktórego na który i z jakim speedem). Czy jest n to jakaś komenda???? Aha tak wogóle jest ostatnio mały problem - ostatnio serwek czasem zwisa - wyjebuje KERNEL PANIC i zwis ?????? Czym to może być spowodowane??????? Może podpiętym na stałe (ciągłe połączenie) serwerem FTP????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Mam serwa postawionego na tym że RedHat`cie - mam pytanko Jak można sprawdzić jakie w danej chwili jest "obciążenie" sieci - Ile danych wychodzi ile jest wciąganych z netu i jak wygląda w danej chwili ewentualny transfer plików między kompami ( zktórego na który i z jakim speedem). Czy jest n to jakaś komenda???? Aha tak wogóle jest ostatnio mały problem - ostatnio serwek czasem zwisa - wyjebuje KERNEL PANIC i zwis ?????? Czym to może być spowodowane??????? Może podpiętym na stałe (ciągłe połączenie) serwerem FTP????? Może jądro masz źle skonfigurowane (kompilacja) no i jaka wersja kernela :?: :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Statystyki interfejsów sieciowych ładnie przedstawia iptraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...