rob8 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Potrzebuje przenieść winde 2000 ze starego kompa na nowszego. Sęk w tym że system jest administrowany i muszę go przenieść razem z ustawieniami sieciowymi. Duch systemu i przeniesienie na drugi komp skutkuje niebieskim ekranem!!! Ewentualnie które dane trzeba przekopiować z jednego systemu do drugiego żeby ustawienia administracyjne przenieść do nowego systemu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 ghost. tylko jak zmieniasz drastycznie konfiguracje kompa to sie nie odpali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqasss Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Witam... Temat stary co prawda ale potrzebuję informacji jak przenieść system. Posiadam Windows 7 i na nim wiele programów. Zmieniam lekko konfigurację bo z Gigabyte EX58 Extreme na UD7 oraz procka i7 920 na 930 jednakże wątpię by zwykłe przeniesienie dysków zadziałało ? Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ? Szukałem w naszym pomocnym google - bez rezultatów jedynie poszlaki. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Jeśli dobrze zrozumiałem, to zmieniasz procesor i płytę, a dysk zostaje ten sam. Tym samym nie ma potrzeby przenoszenia systemu, bo gdzie i po co? Co za tym idzie, problem powinien być raczej opisany w temacie o W7 i brzmieć mniej więcej tak: "Czy W7 wstanie po zmianie płyty głównej z X na Y?" Osobiście nigdy nie próbowałem takiej kombinacji, ale liczę na jakiś postęp ze stron MS i zgaduję, że system wystartuje bez problemu, a potem ewentualnie poprosi o jakieś wyszukane sterowniki (np. do dźwięku), bo większość być może sam ogarnie z dysku lub z WindowsUpdate. Edit: Teraz doczytałem konfig w sigu i widzę, że pewien problem może zrobić RAID. IMHO jeśli to ten sam moduł RAID, to wszystko powinno się sprowadzić do takich samych ustawień w bios. Zanim jednak podejmiesz próbę, to poczekaj na opinię kogoś bardziej oblatanego. Można zapytać w temacie o W7 lub w temacie o płycie UD7 (o ile taki temat istnieje na forum). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...