pipes Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Mialem taki problem: pewnego peinkengo wieczorak podczas prowadzenia prac na mopim osiedlu(wymiana kabli bodajrze) goscie zrobili jekies zwarcie ,albo dali za wysokie napiecie-miejsza z tym- ale komp mi sie sapli.W zasadzienie wiem dokladnie czycaly napewno poszedl zasilacz,grafika,dyski i tuner TV.A uratowala sie sieciowka podpieta pod PCI.Teraz pytanie czy spalila mi sie tez plyta glowna i porcek?Mialme plyte MSI KT300 i Durona 1 GHz(az sie lezka w oku kreci :x )MOze mozna to jakos sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Cierzko poweidziec. Skad wiesz ze ci sie spalily te podzespoly. Moze po prostu wez kompa do kolegi i popodlanczaj wszyskto u niego i tak chyba najlepiej sprawdzisz. Nawet jesli poszedl zasilacz to moze jest jakas szansa ze cos sie ostalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipes Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Grafike sprawdzalem,tuner, i zapomnialem dodac jeszcze o cd-romie.Natomiast bylem pewnien ze mi wszystkoposzlo.Ale jednak sieciowk asie uchowala.Wiec moze iporcek?Tylko czy moge go podpiac?czy sie przez to plytkanie schajczy?A jak plyte spradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 NIe powinna. Poprostu nie zrobi posta. A plyte sprawdzasz tak za wkladasz zamiast procesora swojego inny i jakas karte graficzna jak ruszy to jpowinno byc ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Możesz (i powinieneś) sie starać o zwrot hajsu. U mnie często bawią się prądem, czekam tylko aż mi coś pójdzie. Kiedyś (jak miałem net z radiówki osiedlowej) piorun walnął w przewody (blisko switcha). U mnie coś strzeliło w monitorze - ze strachu wyłączyłem kompa. Włączyłem i wszystko działa - tylko ze net nie chodził. Koleś przyjechał i usiłował mi wmówić, ze to nie mozliwe, zeby sie switch i router spaliły, tylko ze u mnie sieciówka poszła. Jak sie okazało - wszystko u mnie działa, sieciówka smiga do dziś :) Im się tam wszystko skopciło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipes Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Sprawa jest w toku, oprocz mnie spalily sie kompy 3 osobom plus jednaj sam zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Mialem taki problem: pewnego peinkengo wieczorak podczas prowadzenia prac na mopim osiedlu(wymiana kabli bodajrze) goscie zrobili jekies zwarcie ,albo dali za wysokie napiecie-miejsza z tym- ale komp mi sie sapli.W zasadzienie wiem dokladnie czycaly napewno poszedl zasilacz,grafika,dyski i tuner TV. Miałem podobną przygode z miesiące temu. Na początku spanikowałem, później przytaszczyłem kompa kolesia i zacząłem sprawdzać. Padła tylko płyta i zasilacz, reszta żyje i ma się dobrze. Po oględzinach płyty i wymianie elementów o podejrzanych wymiarach (kondensatory) i dziwnym kolorze/fakturze (MOSFETy) płyta wstała :) Acha - płyta to taki taniutki GIGABYTE, nie dam złego słowa na nią powiedzieć , w końcu zabezpieczenia miała extra. BTW, pare dni później w podobnych okolicznościach zszedł do krainy wiecznego odbioru mój telewizor :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipes Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Noi lipa ze zwrotu kasy za kompa.Planuje oddac to co sie jeszcze da na gwarancje.Jak mysklicie ze sa jakies szanse ze wymienia dyski i plyte?Plyte mam MSI a dwa dyski WD 20 i 80 GB.Jeden dysk jest troszeczke zloty od spalenia na obudowie aluminiowej.Moze jakos przyszykowac te czescijakos zeby wygladaly na wiarygodniesze?A moze poradzicie jaka podac przyczyne uszkodzenia?Kazda z tych czesci jest kupiona w innym sklepie.Prosze o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...