mitocht Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Witam Mam dylemat jakie pamieci wybrac wiec prosze o rade :) posiadam plyte Abit nf7-s i amd barton DDR 512MB PC-400 TwinMos CL 2 Kingston HyperX DDR 512MB PC-433 (KHX3500/512) CL2 co sadzicie o geil ultra paltinum pc 433 ? GeIL Ultra Platinum 512MB PC-433 CL2 jeszcze wchodza w gre te :) OCZ DDR 512MB/434 PC3500 EL Platinum oraz OCZ DDR 512MB/333 PC2700 CL2 Performance Rev. 3.2 jakie beda mialy najlepsze czasy dostepu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Kingston HyperX DDR 512MB PC-433 (KHX3500/512) CL2 ja bym bral te albo DDR 512MB PC-400 TwinMos CL 2 ,choc jakos bardzeij bym wolal TwinMos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ponieważ mam Twinmosy, byłbym za nimi bo działają bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczych Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 tylko i wyłącznie OCZ platinum to są jedne z najlepszych overclockerskich pamięci-zresztą jak wszystko na BH-5 :) Ale dodatkowo to OCZ - klasa sama w sobie. Kingstony też są świetne bo też na winbondach,ale bywają problemy z nimi na nForcie :? Resztą nie zawracaj sobie głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Kingston i Abit chyba trochę się "gryzą". Ja bym wybrał OCZ, ale zależy od ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 tylko i wyłącznie OCZ platinum to są jedne z najlepszych overclockerskich pamięci-zresztą jak wszystko na BH-5 :) Ale dodatkowo to OCZ - klasa sama w sobie. Kingstony też są świetne bo też na winbondach,ale bywają problemy z nimi na nForcie :? Resztą nie zawracaj sobie głowy. Tyle, że z NF7 OCZ platinum LE (te na BH5) się gryzą .... i max 220 @ 6-2-2-2 /pisałem to już parę razy ..../ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Kingston i Abit chyba trochę się "gryzą". Ja bym wybrał OCZ, ale zależy od ceny. skad wiesz , miales jakies doswiadczenie z ta pamiecia na Abicie?? bo mam zamiar kupic sobie Kingstony i plytke Abita , wiec jak to jest z tym "gryzieniem"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Tyle, że z NF7 OCZ platinum LE (te na BH5) się gryzą .... i max 220 @ 6-2-2-2 /pisałem to już parę razy ..../oceniasz na podstawie doswiadczen z jedna sztuka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Jak to sie gryza ??? Tzn ze moje khx3200/512 na bh5 tez sie beda gryzly ?? nawet mnie nie straszcie bo chce zmienic mobo na NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Kingston i Abit chyba trochę się "gryzą". Ja bym wybrał OCZ, ale zależy od ceny. skad wiesz , miales jakies doswiadczenie z ta pamiecia na Abicie?? bo mam zamiar kupic sobie Kingstony i plytke Abita , wiec jak to jest z tym "gryzieniem"? Doświadczeń z Abitem nie miałem, ale zobacz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=49835 Oni mają... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Tyle, że z NF7 OCZ platinum LE (te na BH5) się gryzą .... i max 220 @ 6-2-2-2 /pisałem to już parę razy ..../oceniasz na podstawie doswiadczen z jedna sztuka? Z 1 parą - dla mnie wystarczy ... nie sądzę żeby inna para latała dużo więcej. Podobne doświadczenia mam z BH5 w twinmosach (max <230 6-2-2-2) Zresztą zapytaj Duncana miał włąśnie te OCZ i on je reklamował w Proline ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Z Asusem jak widać takie OCZ raczej się nie gryzą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Z Asusem jak widać takie OCZ raczej się nie gryzą :wink: ano... NF7 ma problem z różnymi pamięciami ... a już kostki 512MB to wielka sztuka (i fart) zmusić do pracy w wysokim fsb ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...