mrbounce Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 witam jestem tu nowy :) i od razu mam pytanie mam karte LEADTEK WINFAST Geforce Ti 4200 http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfast_...80_letdh_1.html i bardzo przeszkadza mi glosny wentylator - czy ktos ma jakis pomysl jaki zastosowac zamiennik? nie wiem co zrobic, bo fabryczny wentylator jest raczej nietypowy, a wyciszanie komputera nie ma sensu bez zrobienia czegos z tym coolerkiem. prosze o pomoc i z gory dziekuje. pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 zalmanka za 100 zl plus ewentualnie do niego wentyl Op1 jak sie mocno grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 8O chodzi mi raczej o jakies bardziej ekonomiczne rozwiazanie... tzn. opierajace sie na jakim pomysle, a nie na pojsciu do sklepu i wydaniu 1/4 wartosci calej karty na cooler :? . ma ktos jakis (tanszy 8) ) pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 zalmanka za 100 zl plus ewentualnie do niego wentyl Op1 jak sie mocno grzeje kretynizm , jak napisal mrbounce to 1/5 warotsci karty mnie tez troche zaczyna wkurzac bo od jakiegos czasu zaczal troche halasowac ale planuje dac jakis inny byle jaki cichszy cooler taki z radiatora z celeron 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 najtanszy cooler pod P4 => 25zl pociac ten radiator ktory masz i przykleic do ramu koszt kolo 25 zl + robocizna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 najtanszy cooler pod P4 => 25zl pociac ten radiator ktory masz i przykleic do ramu koszt kolo 25 zl + robocizna :wink: co rty chesz kleic do ramu??? ale po co ??? zmiana coolera styknie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 zalmanka za 100 zl plus ewentualnie do niego wentyl Op1 jak sie mocno grzeje kretynizm , jak napisal mrbounce to 1/5 warotsci karty mnie tez troche zaczyna wkurzac bo od jakiegos czasu zaczal troche halasowac ale planuje dac jakis inny byle jaki cichszy cooler taki z radiatora z celeron 600 Kiedyś chciałem kupić sobie oryginalny zestaw nokii głośnowmowiący. Ale wybrzydzałem że za drogo usłyszałem: nie dla psa kiełbasa Ja mam tego zalmanka i jest gicio - koszt do satysfakcji jest w jak najlepszym stosunku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alyjen Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Do tej karty wystarczy przykręcić wentylator 80tke np Arctic za 20zł i po sprawie, 3 wkręty i śrubokręt (na 4 wkręty nie złapiesz). Ja wiem że to jest Tweak.pl ale kurde po co odrazu ciąć radiatory i kleić coś do karty :? myślenie nie boli. Sam mam tak chłodzoną kartę i chodzi od trzech miesięcy bez zająknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 dobra, dobra przyznaje sie nie doczytalem :oops: jestem po prostu przyzwyczajony do ludzi, ktorzy kreca sprzet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 przed chwila podlaczylem pod 5v i jest naprawde idealnie - cisza!! tylko nie wiem jak bedzie z temperatura w stresie, trzeba by sprawdzic. bralem tez jakis duzy wentylator, ale jak go zamontowac bez wiercenia i wkrecania w karcie? tzn. moze jakos obok? a co do wentylatora do p4 - ktory ewentualnie polecacie (najcichszy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 wszystko co nie przekracza 2500rpm i jest wieksze od 80mm a najcichszy bedzie jakis papst.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alyjen Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 no jak nie umiesz wkręcić go w radiator to przyklej po prostu poxioplem ;) byle do radiatora a nie do karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 nie chodzi o to, ze nie umiem :P, tylko o to, ze nie chce i szukam innego sposobu... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 nie chodzi o to, ze nie umiem :P, tylko o to, ze nie chce i szukam innego sposobu... ;) silkon :!: po rogach wentyla dajesz odrobine silikonu i looz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Tez mam leadtke gf ti 4200. Ja to rozwiazalem na swoim tak ze kupilem wentyl zalmana ten 80 mm i wygiolem sledzia jednego tak aby wenty wisial w pewnej odleglosci pod karta. Potem przelotke zapiolem i smiga sobie lepiej niz fabryczny bo po : 1. jest cichszy - kreci sie z predkoscia 1800 rpm. 2. tloczy wiecej pow tak wiec radiatorek jest chlodny a wczesniej byl wyraznie cieply. Koszt. 25 zł za wentyl + 1 sledz + 2 srubki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ja w koncu zostawilem podlaczenie pod 5V fabrycznego wentylatora - koszt 0 zl, tylko chwila roboty, a wentylek jest bezglosny i chlodzenie jest wystarczajace, a nawet mozna powiedziec dobre, bo temperatura skoczyla o jakies 4-5 st. C i nawet z wymagajacymi gierkami nie ma problemu ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 heh to powodzenia ciekawe jak sie teraz bedzie krecic :P jak cos to ja mam pare coolerków na sprzedanie :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=69057 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 nie podkrecalem, a mysle, ze nie bylo by problemu - to dla mnie niewazne :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...