Skocz do zawartości
mrbounce

do jakiej temperatury mozna grzac athlona?

Rekomendowane odpowiedzi

a starego athlonka thunderbird (a dokladnie 900, a0900amt3b ;) )do jakich temperaturek mozna swobodnie dopuszczac? bo kurcze nie moge znalezc :-/ niby z serii wynika, ze max.temp to 90, ale bardziej mniej interesuja dane "z zycia wziete" :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj palomino 1800+ na samym poczatku chodził pół dnia w temperaturze ok. 93* (źle założyli cooler w sklepie, ja przyniosłem kompa, zostawilem włączonego i jak wieczorem wróciłem to przeżyłem mały szok :evil: ). Od dwóch lat chodzi ze średnią temperaturą jakieś 63* (w lecie przy renderingu w 3dmaksie nawet 73*) i nic się nie zwiesza:].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj palomino 1800+ na samym poczatku chodził pół dnia w temperaturze ok. 93* (źle założyli cooler w sklepie, ja przyniosłem kompa, zostawilem włączonego i jak wieczorem wróciłem to przeżyłem mały szok  :evil: ). Od dwóch lat chodzi ze średnią temperaturą jakieś 63* (w lecie przy renderingu w 3dmaksie nawet 73*) i nic się nie zwiesza:].

przynajmniej sie wygrzal :D :) Ja jak mialem kiedys 1800+ palomino to w grach(np. SoF2) mialem 55C na spire Super ROCK i bylo OK. Palomino moga sie grzac bo sa w 0,18um.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi