Skocz do zawartości
pavełek

Problem z FX5600U rev II

Rekomendowane odpowiedzi

Otóz dziś zakupiłem owa karte i mam nastepujacy problem, nie wiem co sie dzieje ale wyniki benchów, FPS w grach chodzi bardzo różnie tj. czasem po OC mam wynik ok 31FPS w Qquamarku 3 a na takich samych ustwieniach po resecie nagle juz ok 17FPS, tak samo 3D mark gdzie np w GT1 FPS potrafi spaść o ok 40FPS. Dzieje sie tak czasem nie tylko po resecie, czasem jak włącze bencha po raz drugi to też idzie jakos anemicznie. W grach podobnie raz NFS chodzi w 50FPS a raz w ok 20FPS, coś mi tu nie pasuje i nie wiem co sie dzieje zegary chyba sie nie cofają ?! Moje aktualne stery to StarStormy 56.72 na 44.03 było to samo :( Może to zasilacz ? Bo pyta ma molexa to chyba ma też wiekszy pobór mocy. A mam 300W no name ciagnący cały config. Sprawa jest dość wkurzająca pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i proca też chyba lepiej odkręcić co nieco ? Bo swoja moc ma... 8) posiedze, popatrze :) Odnośnie tego RTC to nawet nie wiem o co chodzi niestety, nie orintuje sie w tym temacie mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym ten problem polega ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem juz prawdopodobnie co sie dzieje. Odinastalowałem wszystko, progsy do OC itp i stery potem zainstalowałem na nowo i zacząłem puszczać gry i benche. Wszystko wporzo wyniki cały czas takie same wiec niby po problemie. Ale gdy tylko zaczne kręcić ta grafe to odrazu po zapuszczeniu gry lub bencha wynik jest własnie na ogół mniejszy od tego co bez OC. Nie wazne o ile podkrece, wiekszości jest mniej FPS ale czasem jak już wczęsniej pisałem pójdzie normalnie i odczuwalne jest OC jednak jest tak 1 na 10 prób :wink: Co jest przyczyną ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem juz prawdopodobnie co sie dzieje. Odinastalowałem wszystko, progsy do OC itp i stery potem zainstalowałem na nowo i zacząłem puszczać gry i benche. Wszystko wporzo wyniki cały czas takie same wiec niby po problemie. Ale gdy tylko zaczne kręcić ta grafe to odrazu po zapuszczeniu gry lub bencha wynik jest własnie na ogół mniejszy od tego co bez OC. Nie wazne o ile podkrece, wiekszości jest mniej FPS ale czasem jak już wczęsniej pisałem pójdzie normalnie i odczuwalne jest OC jednak jest tak 1 na 10 prób :wink:  Co jest przyczyną ?

Ja mam dolkadnie taki sam zonk . I wlasnie czekam az w koncu nasi kochani celnicy puszcza przez granice dostawe do Angeli i w koncu sobie kupie chiefteca 420W . Lol jak to mozliwe , ze w calej Polsce nie ma tej zasilki , gdzie nie zadzwonie to mowia , ze jeszcze nie bylo dostawy (EDIT: maja w ECS tyle ze wysylaja tylko kurierem...) . Mam nadzieje , ze zasilka mi pomoze . Bo karta rusza przy pamiatkach ustawionych na 680Mhz a wyniki leca w dol :( A jak nie pomoze to przynajmniej bede spokojnie spal , bo moj Tracer450W to juz sie chyba do reanimacji tylko nadaje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba problem taki sam jak u Ciebie HeatFighter narazie krece rdzeń i doszło do 460 i jest wporzo żadnychj problemów, teraz zobacze pamieci i mysle że to one mogą wlasnie być problemem jak u Ciebie... czyli z gwarantowanego 900MHz chyba narazie nici :( Mówisz że to zasilacz ? Hemm zobaczymy jak zmienie :]

Z tego wszystkiego zapomniałem o Edycji... :D BIG SORX ale troche byłem hemm zbyt przejety tą sprawą :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi