noose Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Witam ;] Szukalem na googlach cos nie cos o ident'cie i znalazlem jakis tam maly prgoramik. Zainstalowalem i odpala sie on przy starcie kompa ;] skonfigurowalem go (w sumie nie trzeba bylo :P) tak jak jest http://identd.dyndns.org/identd/ tu ;] ale nie chodzi ;( * Ponowne łączenie #1 warszawa.irc.pl (6667)-Please wait while we process your connection.-Noose Nickname is already in use.-You (unknown@*.neoplus.adsl.tpnet.pl) are banned from this server: wymagany ident (expires@never)-Closing Link: ^Noose[unknown@adf54.neoplus.adsl.tpnet.pl] (K-lined: wymagany ident (expires@never)) to "Please wait while we process your connection." wyskakuje od identd.... a w logach nie mam polaczenia :? co zrobic :?: macie jakis gotowy sposob na podlaczenie sie do irc'a bez tego badziewia :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ident server robi Ci mirc, nie musisz uzywac niczego dodatkowego. Uzywasz WinXP i masz firewalla. Otworz port odpowiedzialny za ident. Nr. portu znajdziesz w FAQ na www.irc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 no wlasnie, identa umie zrobic mirc, wystarczy odblokowac/przekierowac (nie wiem jak masz zrobiona siec) o numerku 113 i powinno smigac. u mnie dziala wporzadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 mam w2k to 1 :P nie mam ognioscianki to 2 :P mam port przekierowany to 3 :P nie chodzi to 4 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 shit, to cos masz zle... :lol: Generalnie powinno dzialac tak jak napisalem, mirc robi identserver i przez 113 (according to 3ho) to leci. Wywal ten prog dodatkowy i zaznacz checkbox'a w mircu w opcjach gdzies nazwanego "ident server" ;) Jeszcze co oznacza przekierowany port? Z czego na co przekierowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 port przekierowany: neo -> router -> przekierowany port -> moj komp :P wlasnie nie wiem czemu to cholerstwo nie chce dzialac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Mi sie wydaje, ze powinienes szukac na tym przekierowaniu. Odopwiedz servera jest identyczna jak by port byl zamkniety wiec zle jest cos w przekierowaniu. W obie strony jest przekierowany oczywiscie? Potestuj jakos porty, jak nie 113 to inny i potem zrob tak samo. Ja stawiam na ten port. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 port jest dobrze przekierowany :? identd naslu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e na 113, irc sie do niego powinien laczyc, ale z tego co widze nie laczy sie :? co za shit :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 To ja nie wiem, sori... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...