Skocz do zawartości
jezu

Opcje zasilania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na początku chciałem zaznaczyć ze szukałem tego i nigdzie nie znalazłem dlatego zadaje to pyt:

CZy jak ustawie w panelu sterowanie w opcjach zasilania wyłączenie dysku np po 1h to czy będzie dalej mi ściągać z Kazy czy z emula po tej godzinie? Kompa nigdy nie wyłączam i nie mam pojęcia jak tam ustawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk wylaczy ci sie po godzinie gdy nikt nie bedzie uzywal kompa. Przy sciaganiu z kazy co jakis czas system bedzie cos zapisywal na dysku - czyli HDD bedzie sie krecil. Nie ma sensu wlaczac tej opcji. Wiecej zyskacz jak ustawisz wylaczanie monitora po 1h.

Ale jak dla mnie to wogole moze nie byc tej opcji - mam wszystkie opcje wylaczone. Jak cos sciagam w ciagu nocy to monita wylaczam manualnie a dysk sie kreci. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to zeby mozna bylo zrobic taki automat co zmniejsza czestotliwosc proca i spowalnia wentylatory.

MSI montuje na swoich płytach coś takiego jak CoreCell, dodatek który ma obniżać prędkości wiatraczków zależnie od obciążenia, ale jak to działa - nie powiem, bo nie testowałem :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejo po pierwsze zmien nazwe topicka na jakas bardziej regulaminowa (edytuj pierwszy post)

Co do sciagania to nie zostanie przerwane na bank gdyz zapis powoduje ze nigdy nie uplycnie godzina bezczynnosci :) (Kaza itp dosc czesto zapisuja na hdd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi