pidzama Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Chodzi o to, ze w programach uruchamianych pod linuxem wszystko widac na monitorze, a po skompilowaniu programu w TC uruchamiany exec zamyka sie po wykonaniu tresci programu :oops: . Potrzebna mi instrukcja, ktora zatrzymuje dzialanie programu do momentu nacisniecia klawisza, czyli odpowiednik pascalowego repeat until keypressed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Jesli chcesz tylko zobaczyc wynik nacisnij alt-f5 (w borlandzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Chyba że uruchomi program spod command.com lub cmd.exe a nie poprzez "doubleclick", wtedy sie okno nie zamknie... Poza tym jak chcesz żeby czekał to można uzyć getchar(); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ja zawsze uzywam getch(); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 1) Alt-F5 oczywiście działa, jeśli mam odpalony kompilator :P, a chodzi mi o wykonywanie execa. 2) getch to funkcja (tak mysle) z c++, a ja uzywam ANSI C. jest tam odpowiednik getch czyli getchar, ale tego tez probowalam i niestety nie dziala :( dodam, ze potrzebne mi to ze wzgledu na program, ktory pisze na elektronike i chce zaprezentowac go bez uruchamiania kompilatora i, niestety, pod winda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Shift + Enter na pliku w TC i sie okno nie zamknie. BTW jakiego kompilatora uzywasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Dziekuje wszystkim bardzo - okazalo sie, ze wcale nie musze prezentowac tego programu, wystarczyl tylko kod :P. Juz taki zywot czlowieka-nigdy-niewiedzacego-co-sie-dzieje :twisted: Uzywam Turbo C, gcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 prosze zmien ten avatar :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 no ja już jako ciekawostkę dorzucę, że taki odpowiednik to while(!kbhit()) { blabla } Funkcja jest w conio.h. Po wyleceniu z pętli, można getch() złapać wciśnięty klawisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 a nie lepiej system("pause"); ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...